READY OR NOT er en ny action gyser-komedie, hvor blodet flyder, og dramaet er helt ude på et skønt overdrev. Kan du lide traileren, så vil du også sætte pris på filmen. Læs mere i vores Ready or Not anmeldelse her!

Ready or Not er en vaskeægte overlevelses-film, hvor det meget simple plot drives frem af de greb, vi kender (og elsker) fra gyser-komedier. Lige da filmen starter, er det dog svært at se noget komedie, da det faktisk er en voldsom begyndelse uden nogen form for humor.

Det ændrer sig dog ret hurtigt, men vi er ude i kulsort humor. Og ja, der er store mængder blod og diverse lemlæstelser.

Alligevel var vi ikke helt oppe at ringe efter af have set Ready or Not. Helt ærligt, så var vi meget begejstrede for traileren, der fint viser, hvad filmen handler om. Det helt store sus udeblev dog, men det skal ikke tage noget fra den solide underholdningsværdi.

Samara Weaving er møghamrende sej

Vi har været mildest talt begejstrede for Samara Weaving, siden hun spillede titelrollen i Netflix gyser-komedien The Babysitter. Der er da også flere lighedspunkter i forhold til både den mørke humor og overlevelses-elementer. I Ready or Not er Samara Weaving dog i en noget anden rolle. Faktisk minder den mere om Mayhem, hvor alle kæmper mod alle i en kontorbygning.

Læs også: Vores anmeldelse af The Babysitter her – filmen kan ses på Netflix >

Hun bander som en havnearbejder og kæmper gerne for sit liv. Begge dele er for mig skønt at se, selvom jeg aldrig tidligere har hørt Samara Weaving skrige helt så meget i en rolle. I de fleste tilfælde er det dog mere afmagt eller arrighed, der driver skrigene. Det er altså ikke fordi, hun på nogen måde er ved at give op.

Hvis du har set [REC] 3: Genesis vil du nok få lidt flashbacks til denne spanske film, da begge omhandler en brud, der kæmper for at overleve. Der er noget ved dette, der fungerer ret godt, så det er ingen kritik. Bare en konstatering. Sammenligningen er da også næsten umulig at få øje på, hvis man kigger på plakaterne for netop Ready or Not og [REC 3] – se eventuelt plakaten her.

Ready or Not (2019) anmeldelse

Det er jo bare en leg

Ready or Not kunne lige så godt have heddet “Hide and Seek”, da det reelt er denne leg, der bliver omdrejningspunktet for hele filmen. Det havde dog nok resulteret i den danske titel “Gemmeleg”, så det er måske meget heldigt, at titlen blev en anden. 

Det skal dog siges, at der også er noget lidt overnaturligt på spil i forhold til selve legen, så det er ikke så enkelt, som det umiddelbart kan lyde. 

Foruden Samara Weaving er Ready or Not spækket med velkendte ansigter i diverse roller. Har du set fantasy action serien Wynonna Earp, vil du nok genkende titelrolle indehaveren Melanie Scrofano. Frem for at være den skarpskytte, man kender derfra, er hun nu Emilie. En ret uduelig (og meget uheldig) svigerinde til den nye brud.

Gommen, Alex, spilles af Mark O’Brien, som du måske vil genkende fra Arrival eller Bad Times at the El Royale

Familiens overhoved, der står for at holde spil-traditionerne i live, spilles af Henry Czerny (Sharp Objects). Svigermor spilles af en veloplagt Andie MacDowell, mens det er en helt anden karakter, der ufrivilligt får smil frem helt fra starten. Jeg taler om faster Helene, der permanent ser arrig ud på en helt grotesk måde. 

Fasteren spilles af Nicky Guadagni, som tilbage i 1997 var med i den fantastiske Cube, der også handler om overlevelse.

Ready or Not (2019) anmeldelse

Gyserinstruktører bag Ready or Not

Det er to instruktører, der står bag Ready or Not. Og nej, det er ikke noget med et “behind the scenes” drama eller andet sjovt. Derimod er det en solid instruktør-duo, der står bag filmen. Helt præcist er det Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett.

Navnene virker måske ikke umiddelbart bekendte, men Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett har faktisk været med til at lave tre andre film, vi har anmeldt her på Heaven of Horror. Eller rettere, to gyser-antologier og en spillefilm.

Antologierne er V/H/S (2012) og Southbound (2015), mens spillefilmen var Devil’s Due fra 2014. Du kan læse vores anmeldelse af Devil’s Due lige her >

Med Ready or Not lader det til, at Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett har haft en stor fest, og skuespillerne har været helt med på legen. Det har resulteret i en fornøjelig og meget underholdende film, der måske føles en smule længere end de 95 minutter, den varer.

Ready or Not er ude i danske biografer landet over fra 12. september 2019. Den kan også ses på Viaplay fra 29. maj 2020.

FAKTA

Biografpremiere: 12. september 2019
DVD/BD-premiere: 30. januar 2020
VOD-premiere: 13. januar 2020
Genre: Horror, Thriller, Komedie
Instruktør: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Medvirkende: Samara Weaving, Andie MacDowell, Mark O’Brien, Adam Brody, Henry Czerny, Kristian Bruun

Plot

I READY OR NOT følger vi en ung brud (Samara Weaving) der møder sin nye mands (Mark O’Brien) rige, excentriske familie (Adam Brody, Henry Czerny, Andie MacDowell). Et møde, præget af livslange traditioner, der hurtigt udvikler sig til et livsfarligt spil, hvor alle kæmper for egen overlevelse!

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.