Bad Times at the El Royale er en sanselig oplevelse, der spiller på både mystery og thriller elementer. Filmen har en vild historie, men det skønne cast kører den sikkert hjem. En voldsom fornøjelse!

Bad Times at the El Royale er ikke for folk med sarte nerver eller hang til en simpel historie. Vi er ude i en “ensemble” film, så der er mange karakterer, der skal have deres historie fortalt.

Desuden skal vi også se, hvordan de oplever de aktuelle begivenheder. Der sker immervæk vilde sager på El Royale hotellet.

Foruden en række spændende karakterer, er det naturligvis skuespillerne bag disse karakterer, der skal sælge historien. Castet i Bad Times at the El Royale er på alle måder ren underholdning i sig selv!

Imponerende twists og forviklinger

En film som Bad Times at the El Royale er bygget op omkring en række mindre historier, der flettes sammen. Heldigvis er det sådan, at alle de små historier virkelig er spændende i sig selv. Allerede der har filmen sikret sig, at publikum er med hele vejen.

Det bliver dog en del vildere, når disse historier flettes sammen. Nu opstår der nemlig endnu flere forviklinger, og der kommer stadig flere plot twist.

Bare rolig, det stikker aldrig helt af. Alene fordi vi ser mange oplevelser fra flere vinkler, så bliver vi mindet om, hvordan det hele hænger sammen.

Bad Times at the El Royale (2018) anmeldelse

Chris Hemsworth som Charles Manson dario

Det er en noget anden rolle, Chris Hemsworth har påtaget sig i Bad Times at the El Royale. Det er vel umiddelbart det, man kalder at “spille mod sin type”.

I stedet for at være en nordisk gud, actionhelt eller komisk indslag, så er Chris Hemworth nu en kultleder. Som Billy Lee er han ude i en karakter, der reelt minder om Charles Manson.

Hvis altså Charles Manson lignede en marmorstatue i hippietøj.

Der er vist ingen tvivl om, at Hemsworth har moret sig med denne karakter. Du skal bare være klar på, at han reelt først er med efter en times tid. Og hans scener fylder nok max. 15-20 minutter. Til gengæld er der smæk for skillingen, når han er der!

Jeff Bridges og Cynthia Erivo stjæler showet

Uanset hvor ualmindelig skøn – og uhyggeligt manipulerende – Billy Lee (Chris Hemsworth) er, så er Bad Times at the El Royale ikke hans film. Ikke sådan rigtigt.

Det er nemlig Jeff Bridges og Cynthia Erivo som henholdsvis Father Daniel Flynn og Darlene Sweet. De to karakterer har mange scener sammen helt fra starten og er hele hjertet i filmen. Jeg skal ikke afsløre hvordan, men de leverer sateme varen begge to.

Vi kan i øvrigt glæde os til at se Cynthia Erivo snart igen. Hun er med i Widows, der er skrevet af Gillian Flynn og instruktøren Steve McQueen. Derudover er hun med i Chaos Walking, der udkommer i 2019 og lyder ekstremt spændende.

Læs også: Mere om Chaos Walking (2019) filmens plot og cast lige her >

Mod slutningen kommer Lewis Pullman også mere med i historien som hotel manageren, Miles Miller. Det er måske en af de bedste (og mest uventede) karakterudviklinger i Bad Times at the El Royale.

Bad Times at the El Royale

Endnu en solid film fra Drew Goddard

Indrømmet, vi er ret glade for Drew Goddard her hos Heaven of Horror. Lige siden han kom på banen med The Cabin in the Woods, var vi solgt. Filmen starter som en klassisk gyserfortælling og udvikler sig til det vildeste blodbad med elementer af sci-fi og andet spændende.

Læs også: Vores anmeldelse af The Cabin in the Woods (2012) her >

Siden den film har vi ventet på enhver ny film fra Drew Goddard. De næste mange år måtte vi “nøjes” med manuskripter af ham, da han skrev på World War Z og stod bag manuskriptet til The Martian.

Nå ja, og så var det jo også ham, der skrev Cloverfield. Drew Goddard har altså en tendens til at levere noget, der skiller sig ud fra mængden.

Og han skriver naturligvis også de film, han instruerer, så Bad Times at the El Royale er ingen undtagelse. Det er dog også kun hans anden spillefilm.

Hans næste skulle i skrivende stund blive en X-Force film. Det vil sige en spin-off fra Deadpool universet.

Se Bad Times at the El Royale i biografen

Jeg synes måske filmen blev lige lidt for lang. Den varer trods alt 2 timer og 20 minutter. Men så alligevel er der ingen historier, karakterer eller scener, jeg gerne havde været foruden.

Se Bad Times at the El Royale og nyd det sanselige vanvid, der folder sig ud. Det her er faktisk en film, der bør blive set i biografen. Også selvom ensemble-film ofte fungerer fint i hjemmebiografen.

Det fulde vanvid ved Bad Times at the El Royale kræver et stort lærred, og det komplette mørke og lydbillede, en biografsal kan give.

DVD/Blu-ray udgivelse af Bad Times at the El Royale

Filmen udkommer på DVD og Blu-ray den 14. marts 2019. Begge medier byder på meget lidt ekstramateriale, men denne gang er det trods alt samme mængde ekstramateriale.

Du får billeder fra filmen, og så får du en udmærket “bag scenerne”-indslag med en masse information om, hvordan filmen blev lavet. 

FAKTA

Biografpremiere: 18. oktober 2018
DVD/Blu-ray: 14. marts 2019
Genre: Thriller
Instruktør: Drew Goddard
Medvirkende: Chris Hemsworth, Jeff Bridges, Jon Hamm, Dakota Johnson, Nick Offerman, Cynthia Erivo, Cailee Spaeny

PLOT

Thrilleren Bad Times at the El Royale handler om syv fremmede mennesker, hvis skæbne mødes en stormfuld aften på El Royale-hotellet i 1960’erne. Hotellet gemmer på en håndfuld hemmeligheder, som alle vil blive udgravet i løbet af denne aften.

Receptionisten Miles Meller byder præsten Daniel Flynn, sangeren Darlene Sweet og støvsugersælgeren Laramie Seymour Sullivan velkommen til hotellet, der ligger på grænsen mellem Nevada og Californien.

Inden længe dukker søstrene Emily og Ruth Summerspring op, og den ondskab, de løber fra, vil fange alle de øvrige under tordenen og regnen.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg