SIGNALET (2024) på Netflix er en ny sci-fi-miniserie fra Tyskland (eng. titel: The Signal) med fire afsnit. Slutningen er overraskende stærk og uventet. Læs vores fulde anmeldelse af Signalet miniserien her!

SIGNALET (2024) er en ny Netflix-miniserie inden for sci-fi-, drama- og mysteriegenrerne. Den er fra Tyskland (org. titel: Das Signal), men historien er meget universel, så lad det ikke afholde dig fra at se den. Hvis du har set Dark, vil du vide, hvor gode tyske Netflix-produktioner kan være.

Jeg er dog lidt skuffet over, at de ikke bare gik med den tyske titel Das Signal internationalt. Jeg mener, efter succesen med Das Boot – som også fik en tv-serie – virker det som et oplagt valg. Især da Netflix-produktioner fra Tyskland jo allerede har et godt ry.

Læs videre på vores anmeldelse af Signalet-miniserien nedenfor. Find alle afsnit på Netflix fra den 7. marts 2024. Hvis du har sat din Netflix-konto til engelsk, kan du finde den under titlen The Signal.

Der er noget derude!

I Signalet møder vi forskeren Paula (Peri Baumeister), da hun er på en mission ombord den internationale rumstation ISS. Ja, præmissen virker ret bekendt, hvis du for nylig har set Constellation på Apple TV+ med Noomi Rapace i hovedrollen. De to serier har flere ligheder undervejs i forhold til karakterer, men deres plot er vidt forskellige!

Paula er ikke en klassisk astronaut, og hun er der heller ikke på nogen form for officiel mission. I stedet er hun der – sammen med sin kollega Hadi (Hadi Khanjanpour) – på en tur betalt af milliardæren Mudhi (Sheeba Chaddha) for at lave videnskabelige eksperimenter.

Det viser sig dog, at det Mudhi virkelig leder efter er udenjordisk liv. Hun er en filantrop, og hun er døende, så hun dedikerer sit liv (og sin formue) til at finde ud af, om der er noget derude. Og i Signalet er vi ved at opdage, at svaret ser ud til at være ja. Noget (eller nogen) er derude.

Der er i hvert fald nogen, der siger “Hallo!”. Paula opfanger nemlig et signal, da hun er på ISS, og det kommer ikke fra Jorden. Det kommer fra det ydre rum!

Signalet / The Signal – Anmeldelse | Netflix Sci-fi-miniserie

Der er magt (og fare) i viden

Det, Paula opdager, er tophemmeligt, da Mudhi overbeviser hende om, at mennesker kommer til at angribe afsenderen af dette “Hallo!”, før de undersøger, om der er en reel trussel. Det ser ud til, at der er fare forbundet med, at hun har denne viden (sammen med andre oplysninger, jeg ikke skal afsløre her), så hun er på vagt.

Da Paula vender tilbage til Jorden, forsvinder hendes fly sporløst på vej hjem til Tyskland. Faktisk styrter flyet ned i Atlanterhavet, og Paula bliver straks anklaget for at have forårsaget styrtet. Det resulterer i, at hendes familie bliver jaget vildt og på en eller anden måde bebrejdet.

Jeg brød mig ikke om denne del af historien, da den ikke gav nogen mening for mig. Jeg anerkender dog, at sørgende folk reagerer på mærkelige måder, så jeg kan godt modvilligt gå med på dén del.

Under alle omstændigheder lykkedes det Paula at efterlade sin mand Sven (Florian David Fitz) og deres datter Charlie (Yuna Bennett) en gådefuld besked, før flyet styrtede ned. Det var den eneste måde, hun kunne videregive, hvad hun opdagede i det ydre rum. Noget der kunne ændre alt!

Den stærke slutning på Signalet-miniserien

Som tidligere nævnt kender du måske tyske Netflix-produktioner såsom den fantastiske serie Dark, og dette vil sikkert være nok til, at du prøver at tjekke Signalet ud. Selvom både denne nye miniserie og Dark-serien er i sci-fi-genren, er de to dog meget forskellige.

Desværre kommer Das Signal ikke i nærheden af Darks høje niveau.

Vi har set alle fire afsnit af miniserien til denne anmeldelse, og vi kan derfor fortælle, at slutningen på Signalet er både effektiv og overraskende stærk. Så selvom jeg kunne have ønsket mig mere fra dele af denne tyske genreserie, vil jeg gerne hylde slutningen.

Når du ser afsnit 3 (som jeg synes, var det svageste af de fire afsnit), tror du måske, at der ikke kan være meget mere i historien. Men dét er der! Faktisk kommer de fleste af pointerne gennem afsløringer i det fjerde og sidste afsnit.

Jeg var klar til noget vildt eller mærkeligt med frygtelig CGI (ja, nu er jeg bare helt ærlig), så jeg blev glædeligt overrasket over, hvordan slutningen af Signalet reelt udspillede sig!

Se miniserien Signalet / The Signal (2024) på Netflix!

Signalet er baseret på en idé af Nadine Gottmann og Sebastian Hilger. Manuskriptforfatterne er Florian David Fitz (der også spiller “Sven”), Nadine Gottmann og Kim Zimmermann. Instruktørerne er Sebastian Hilger og Philipp Leinemann.

Som nævnt har denne tyske Netflix-miniserie kun fire afsnit på omkring en time hver, så det er et fire timers eventyr. Det kunne have været redigeret en smule strammere, men jeg nød de fleste af plotdetaljerne.

Jeg er også nødt til at fremhæve præstationen af den unge Yuna Bennett, som spiller Charlie. Hun er datter af Paula og Sven og viser sig at være en solid hybrid af hendes forældre, som er henholdsvis forsker og historielærer.

Hendes mor er optimist, og hendes far er pessimist, mens Charlie i bund og grund er en realistisk håbefuld type. For mig er Charlie det bankende hjerte i denne historie, og det var perfekt at caste Yuna Bennett i rollen.

Signalet-miniserien er på Netflix fra den 7. marts 2024.

FAKTA

Instruktører: Sebastian Hilger, Philipp Leinemann
Manuskript: Florian David Fitz, Nadine Gottmann, Sebastian Hilger, Kim Zimmermann
Medvirkende: Florian David Fitz, Peri Baumeister, Yuna Bennett, Nilam Farooq, Hadi Khanjanpour, Katharina Schüttler, Katharina Thalbach, Meret Becker, Uwe Preuss

Plot

En astronaut forsvinder, og hendes familie kaster sig ud i en hektisk jagt efter svar. Men jo mere de afdækker, desto større bliver truslen mod dem – og verden.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.