CODE 8 – ANDEN DEL på Netflix er efterfølgeren til 2019-filmen. Det er en stærk efterfølger, der næsten føles mere komplet. Både instruktøren og skuespillere vender tilbage med Robbie Amell og Stephen Amell i hovedrollerne. Læs vores fulde Code 8 – Anden del filmanmeldelse her!

CODE 8: ANDEL DEL er på Netflix nu og kommer med en fortsættelse til 2019-filmen. Den film var baseret på en kortfilm fra 2016, og plottet er lige så relevant som nogensinde. Vi er i en verden, hvor 4% af verdens befolkning er supermennesker. Det betyder, at de har en form for kræfter (i stil med X-Men). Mange af disse overmennesker findes desuden i lavindkomstområder, og det går jo ikke, at den slags har for meget magt.

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af den første Code 8 på Netflix >

Mens første film fokuserede på at bygge en verden op og introducere en række karakterer, fokuserer denne efterfølger mere på en historie om retfærdighed. Den omfatter problemer med korruption og styrken til at stå frem og kæmpe imod, men stiller også spørgsmålet: Hvem vinder i sidste ende, når man kæmper mod overmagten? Det er en god efterfølger, der næsten føles lidt mere komplet, så hvis du kunne lide første film, bør du også se anden del.

Læs videre på vores Code 8: Anden del filmanmeldelse nedenfor. Find den på Netflix fra den 28. februar 2024.

En fin grænse mellem kriminelle og betjente

Code 8: Anden del begynder med, at Connor (Robbie Amell) bliver løsladt fra fængslet. Mens første film sluttede på en åben måde, er det tydeligt via denne efterfølgers åbningsscene, at han aldrig har forrådt nogen og dermed betalt for mere end sin egen andel af diverse forbrydelser.

Connor har det fint med at have betalt sin gæld til samfundet og arbejder som pedel på et medborgerhus. Et sted, der egentlig ikke bliver brugt mere, men han nyder at være i gang og holde lav profil. Han vil heller ikke have noget at gøre med sin tidligere kriminelle partner Garrett (Stephen Amell).

Faktisk ankommer Garrett for at hente Connor fra fængslet, da han bliver løsladt, og ingen andre er der for ham. Garrett siger endda, at han skylder Connor en tjeneste for at tage skylden og holde sin mund. Det eneste, Connor ønsker af Garrett, er aldrig at se ham igen, hvilket Garrett (en smule mopset) går med på.

Men tingene ændrer sig for Connor, da han endnu engang lander i problemer, fordi han vil hjælpe en teenagepige. Hun bliver jagtet af korrupte politibetjente, og i denne verden er der en meget fin grænse mellem betjente og kriminelle. Når politiet jager dig, er det kun de kriminelle, der har forbindelser og mulighed for at hjælpe dig.

Code 8: Anden del – Anmeldelse | Netflix Sci-fi-actionfilm

En transducer kommer på banen!

Connor føler sig nødsaget til at hjælpe den 14-årige Pav (Sirena Gulamgaus), som bliver jagtet af en flok korrupte betjente ledet af sergent King (Alex Mallari Jr.). Dette fører som sagt til, at Connor endnu en gang beder Garrett og hans folk om hjælp. Desværre er det ret tvivlsomt, om han kan stole på forbryderen, som har bragt ham i fængsel én gang allerede.

Personligt foretrækker jeg, når Connor og Garrett arbejder sammen, da jeg nyder scenerne mellem Stephen Amell og Robbie Amell (ARQ), der er fætre i virkeligheden. De får mange flere scener sammen, når de er på samme side. Man ved bare aldrig, hvor længe det varer.

I den første Code 8 mødte vi et par variationer af supermennesker, men i denne efterfølger kommer en ny og meget sjælden kraft i centrum. Pigen der jages, Pav, er nemlig en “Transducer”. Det vil sige, at hun kan oprette forbindelse til kommunikationsenheder.

Det betyder blandt andet, at hun kan “høre” radiokommunikationen fra en drone langt over hende eller “se”, hvad en robot optager, men altså med hendes sind. Det er klart, at denne form for kræfter er farlige for en korrupt politibetjent og hans lille hær af bøller i politiuniformer. Det er derfor, de er efter hende. Hun ved allerede alt for meget!

Se Code 8: Anden del på Netflix nu!

Instruktøren Jeff Chan skabte Code 8 kortfilmen fra 2016, der er skrevet sammen med Chris Pare. De to lavede også spillefilmen fra 2019 og er tilbage for at instruere og skrive denne efterfølger fra 2024. Der er dog også kommet et par andre forfattere til.

De nye forfattere er Sherren Lee og Jesse LaVercombe, som også arbejdede sammen om at lave 2023-filmen Float, der også havde Stephen Amell i hovedrollen.

Ligesom med den første 2019-film er produktionskvaliteten og specialeffekterne ret gode. Det giver en solid verdensopbygning, hvor det er meget nemmere for publikum at acceptere præmisserne. Hvis du kunne lide den første film, vil du helt sikkert gerne se denne efterfølger og få del 2 med.

Hvem ved, måske er der en Code 8: Del 3 på vej. Med andre ord, og uden at spoile noget, så slutter Code 8: Anden del på en sådan måde, at en trilogi bestemt er mulig!

Code 8: Anden Del er på Netflix fra den 28. februar 2024.

FAKTA

Instruktør: Jeff Chan
Manuskript: Chris Pare, Jeff Chan, Sherren Lee, Jesse LaVercombe, Colin Chichakly
Medvirkende: Robbie Amell, Stephen Amell, Sirena Gulamgaus, Alex Mallari Jr., Jean Yoon, Aaron Abrams

Plot

I en by, hvor folk med kræfter overvåges og undertrykkes, må en ekskriminel bede en foragtet narkobaron om hjælp for at beskytte en teenager mod en korrupt betjent.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.