SWEET HOME er en ny Netflix gyser-serie fra Sydkorea. Den er fyldt med vanvittige monstre, skønne karakterer og helt vilde mængder blod. Der er 10 afsnit i sæsonen, så der er masser af underholdning forude. Læs vores Sweet Home sæson 1 anmeldelse her!

SWEET HOME er en ny Netflix gyser-serie med fart over feltet fra første afsnit. Serien byder på et rigtig stærkt første afsnit, der får sat rammerne for plottet. Fra afsnit 2 bliver det virkelig tydeligt, hvor slemt det står til for de mange karakterer, der bor i en lejlighedsblok omgivet af monstre.

Serien er fra Sydkorea, og sæson 1 består af ti afsnit, der hver varer omkring 50 minutter. Når nu vi alligevel opfordres til at holde os hjemme i disse Corona-tider, så er der altså en solid mængde underholdning af finde i denne gyserserie.

Læs resten af vores Sweet Home sæson 1 anmeldelse herunder, og find alle afsnit på Netflix nu.

Så meget blod – og fantastiske monstre!

Vi kommer ikke uden om, at Sweet Home byder på meget blod. Rigtig meget blod. Både når folk bliver overfaldet af diverse monstre og – i særdeleshed – via helt uhyggelig mængder næseblod. Lige præcis næseblod er nemlig et symptom på, at man er smittet med en ny virus (langt fra vores COVID-19), der forvandler mennesker til monstre.

Hvilket monster, du bliver til, er i øvrigt meget forskelligt. Nogle ligner nærmest en old school vampyr, og andre er mere storøjede (bare vent!) og virker nærmest barnlige i fremtoningen. Uanset hvilken type monster, der kommer på skærmen, så ønsker de alle det samme; At mætte deres vanvittige sult!

Selve den visuelle side af Sweet Home byder på ret meget CGI, der lader til meget bevidst at være inspireret af videospil-stilen. Både når vi ser ud over byen, og når vi taler monstre. De er flotte men også meget overdrevne i deres udtryk. På den fede måde, synes jeg personligt.

Jeg blev straks mindet om første gang, jeg spillede Silent Hill og hele tiden var bange for, hvad der ventede om hjørnet. I denne nye Netflix-gyserserie fik jeg hurtigt samme følelse – og ja, der er ofte noget, der venter lige om hjørnet.

Sweet Home: Sæson 1 Netflix anmeldelse

Se sæson 1 af Sweet Home på Netflix nu!

Sweet Home er skabt af Lee Eung-Bok (Descendants of the Sun), der har ønsket at lave en live-action adaptation af af en populær sydkoreansk webtoon. Den oprindelige animerede serie er skabt af Kim Kan-bi og Hwang Young-chan, der naturligvis også får forfatterkredit på denne serie.

De 10 afsnit i sæsonen har hver en spilletid omkring 50 minutter, så der er godt med underholdning her i sæson 1. Og nu hvor film og serier om virus og pandemier har været så populære, er dette et skønt twist på samme tematik. Netop derfor er den perfekt underholdning til at glemme vores aktuelle virkelighed.

Virussen i Sweet Home minder dog mere om den, vi ser i The Strain eller endda I Am Legend, så vi er klart ude i monster-nichen med dette plot. Det første monster ligner faktisk noget direkte fra The Strain. Husk dog på, at hvert monster ser forskelligt ud, så man keder sig aldrig.

Som altid byder denne sydkoreanske produktion også på en del humor og skæve eksistenser. Humoren bruges ofte til at afvæbne dig som seer, så det er aldrig “bare” en plat joke. Det er derimod et spøjst øjeblik, der sikkert betyder, at der sker noget ret brutalt lige om lidt. Rigtig god fornøjelse!

Sweet Home sæson 1 er ude på Netflix fra den 18. december 2020.

FAKTA

Instruktør: Lee Eung-Bok
Medvirkende: Song Kang, Lee Jin-wook, Lee Si-young, Lee Do-Hyun, Kim Nam-Hee, Go Min-Si, Park Gyu-Young, Ko Yoon-Jung, Kim Kap-Soo, Kim Sang-Ho, Woo Jung-Kook

Plot

Mens mennesker bliver til blodtørstige monstre, der skaber kaos, må en deprimeret teenager og hans naboer kæmpe for at overleve — og for selv at forblive mennesker.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.