THE ADAM PROJECT på Netflix er en ny sci-fi eventyrfilm for hele familien. Action og komedie kombineres med en vaskeægte Spielberg-stil, der resulterer i en skøn filmoplevelse. Læs vores fulde The Adam Project filmanmeldelse her!

THE ADAM PROJECT er en ny Netflix-film i sci-fi, action, komedie og eventyr-genrerne. For mig er det netop denne type film, der skaber de perfekte rammer, når yngre generationer skal opleve sci-fi genrens fortræffeligheder. Der er også nogle lidt dystre elementer i historien, men de fleste fanges nok mere af voksne end af børn. Præcis som med mange Disney/Pixar-film.

Filmen byder på en meget Spielberg-inspireret stil, der virkelig taler til mit indre barn. Jeg oplever, at den barnlige glæde ved at drømme mig væk i filmuniverser vækkes på ny. Så nej, vi er ikke ude i en gyserfortælling (selvom nogle emner er meget dystopiske), men derimod et sci-fi-eventyr. Nå ja, og så elsker jeg også tidsrejse-historier, hvilket denne også byder på!

Læs videre på vores The Adam Project filmanmeldelse nedenfor, og se filmen på Netflix fra den 11. marts 2022.

Den barnlige glæde

Jeg elsker ganske enkelt, når en ny film kan minde mig om dengang, jeg først opdagede magien ved en god film. Det sker gerne, når en film bevæger sig rundt i eventyr-genren og har noget på hjerte. Bevares, der har altid gerne måtte være noget mørkt og brutalt inde over også. Som i Indiana Jones-filmene, hvor jagten på eventyr dog stadig er drivkraften.

Det var bare lige mig som barn. Og ja, det er det faktisk stadig. Heldigvis er det præcis dét, som The Adam Project leverer, og det resulterer altså i en nærmest barnlig glæde hos mig.

For en god ordens skyld er der måske mange, der ikke liiige tænker på Indiana Jones-film som mørke og brutale. Hvis du er en af dem, så prøv at se filmene med børn tilstede og hold øje med deres reaktion. Især når folks ansigter begynder at smelte, eller når en mand kører sin hånd ind i en andens mands brystkasse og hiver dennes stadigt bankende hjerte ud.

Det var altså ikke småting, man oplevede med Indiana Jones-filmene i de gode gamle dage, men det glemmer folk. Jeg elskede det dog, så det står meget klart i min hukommelse.

The Adam Project – Anmeldelse | Netflix Sci-fi action

Perfekt casting i Netflix-eventyrfilm

I alle tilfælde har du med The Adam Project også fornøjelsen af at se Ryan Reynolds som den voksne Adam overfor Walker Scobell som den unge Adam. Deres fælles scener er ekstremt effektive, og castingen af Walker Scobell som en ung Ryan Reynolds rammer helt plet. Især i forhold til humor og tone.

Nu er jeg generelt glad for Ryan Reynolds (Deadpool, Life, The Voices), så min bekymring lå primært på, om denne unge knægt kunne fungere. Dét kunne han, og det er endda Walker Scobells filmdebut. Han er dog allerede i gang med at filme sin næste film.

Foruden de to Adam’er, så har vi Jennifer Garner og Mark Ruffalo som Adams forældre, og de er begge to utroligt skønne i deres respektive roller. Zoe Saldana (Avatar) spiller Laura, der er gift med fremtids-Adam, mens Catherine Keener (Get Out) er den person, der styrer tidsrejser – på sin vis, i hvert fald. Samtlige roller er altså ret perfekt besat!

Virkelig hæslig alders-CGI

Vi kommer dog ikke uden om, at der er én virkelig hæslig ting i The Adam Project, og det er den alders-CGI, som Catherine Keener udsættes for. Du godeste, hvor er det bare piv-ringe lavet. Det ligner simpelthen, at der er en karakter fra et computerspil med i nogle scener.

Bevares, nu er computerspil efterhånden helt fantastiske, så lad os hellere sige en computerkarakter fra et 10 år gammelt spil. Når nu vi for år tilbage så en bedre foryngelse af Michael Douglas i Ant-Man. Og ser en højaktuel Mark Hamill som ung Luke Skywalker i The Book of Boba Fett, så kan man ikke spise folk af med så ringe et resultat.

Det må krible i diverse VFX-geniers fingre, når der ser disse scener. Og det er faktisk også en skændsel mod Catherine Keener, der gør det møghamrende godt. Hun spiller rollen som Maya Sorian, der i nutidsversionen er ambitiøs, men ikke ondsindet. Og en fremtids-Maya Sorian, der er bitter og super-egoist.

Intet af det kan dog helt fungere, når det vitterligt ikke ligner, at der står to mennesker, men derimod ét menneske og én animeret personlignende karakter. Øv!

Se The Adam Project på Netflix!

Shawn Levy er instruktøren bag The Adam Project, hvilket er hans anden film i streg med Ryan Reynolds i hovedrollen. De lavede nemlig også Free Guy (2021) sammen. En film, jeg også nød i fulde drag, men dog på en helt anden måde. Shawn Levy har i øvrigt også instrueret afsnit af Netflix sci-fi-serien Stranger Things siden første sæson fra 2016.

Jeg må altså også lige nævne, at det lader til, Shawn Levys næste film bliver en remake af Starman (1984). Eller, det er i hvert fald “annonceret” (som det hedder), at han er tilknyttet som instruktør på filmen. Jeg elsker originalen, der jo altså er instrueret af gysermesteren John Carpenter. Nu er jeg ikke imod remakes (slet ikke af knap 40 år gamle film), så jeg glæder mig!

Nå, men tilbage til The Adam Project, der altså ikke er en remake, men derimod skrevet af Jonathan Tropper (Warrior) , T.S. Nowlin (Pacific Rim: Uprising), Jennifer Flackett og Mark Levin. De to sidstnævnte har arbejdet på en del projekter sammen, der blandt andet tæller Rejsen til jordens indre, der også må betegnes som et eventyr.

Helt overordnet er The Adam Project bare en rigtig dejlig filmoplevelse, der kan nydes af hele familien. Hvis altså man ser den for dét, den er. Selvom den er dystopisk og voldsom på nogle områder, så er den lavet, så også de yngre familiemedlemmer kan være med.

Så find dit indre legebarn frem og tag på eventyr med The Adam Project på Netflix!

The Adam Project kan ses på Netflix fra den 11. marts 2022.

FAKTA

Instruktør: Shawn Levy
Manuskript: Jonathan Tropper, T.S. Nowlin, Jennifer Flackett and Mark Levin
Medvirkende: Ryan Reynolds, Mark Ruffalo, Jennifer Garner, Walker Scobell, Catherine Keener, Zoe Saldaña

Plot

Efter den tidsrejsende jagerpilot Adam Reed styrter ned i 2022, slutter han sig sammen med sig selv som 12-årig i en mission om at redde fremtiden.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.