THE HOLIDAY på Viaplay er en ny krimiserie i 4 afsnit, hvor thriller og drama er de klare subgenrer. Det er en britisk produktion, der netop har haft premiere i dens hjemland for få uger siden. Læs vores The Holiday serieanmeldelse her!

THE HOLIDAY er en ny Viaplay-serie, der på mange måder føles ret velkendt. Nu er det også en britisk-produceret krimiserie, og den slags er ikke ligefrem banebrydende. Eller rettere, det kan de britiske krimiserier jo faktisk godt være. Lige denne serie er dog ikke én af dem.

HVIS DU KAN LIDE LYKKEBUGTEN, SÅ ER THE HOLIDAY NOK OGSÅ NOGET FOR DIG.

Læs vores sæson 1 anmeldelse af Viaplay-serien Lykkebugten her >

Du kan læse videre på vores spoilerfrie The Holiday serieanmeldelse nedenfor, og finde den på Viaplay fra den 13. marts 2022.

Meget jævn krimiserie

Serien fik britisk premiere 1. marts, så vi er lige på bagkant herhjemme på Viaplay. Der er kun fire afsnit, så historien er hurtigt fortalt. Den kunne nok også have været endnu hurtigere fortalt, men så havde det nærmest været en film fremfor en serie.

I skrivende stund har serien en IMDb rating på 4,7 og et væld af ét-stjernede anmeldelser. Det er lige hårdt nok, da det bare er en mere jævn serie-oplevelse. Du kan sikkert gætte mange udviklinger undervejs, men det kan jo også være en del af underholdningen.

Der er ret meget drama undervejs [læs: forholdsfnidder] mellem de mange par, der holder ferie sammen på Malta. De er gamle venner, så der er en masse historik og hemmeligheder. Dette drama-element kommer dog også til at fylde for meget.

The Holiday – Anmeldelse | Viaplay thrillerserie

Godt cast med en del velkendte ansigter

Til gengæld gør skuespillerne det faktisk imponerende godt. Især hovedpersonen, Kate, der spilles af Jill Halfpenny (Ghost Stories) er utrolig troværdig og naturlig.

Der er da også et skandinavisk islæt i form af svenske Liv Mjönes, der også var med i Ari Aster gyserfilmen Midsommar (2019).

Har du set The Irregulars på Netflix, vil du nok også genkende Aidan McArdle, der spiller Alistair her i The Holiday. Han spillede selveste “Lestrade” i The Irregulars, der desværre kun fik én sæson. Og hvis du ser den fantastiske HBO-serie Killing Eve, vil du nok også synes, at Owen McDonnell virker bekendt. Han mangler dog det overskæg, han ellers ofte ses med.

Se The Holiday på Viaplay

Laura Way er instruktøren bag The Holiday, da hun har instruerede alle fire afsnit. Tidligere har Laura Way også intrueret på serien Blood, der har fået betydelig bedre kritik end denne serie. Årsagen til den ret lave IMDb rating af denne nye Viaplay-serie, skal nok findes i selve historien mere end noget andet.

Serien er baseret på en roman af T.M. Logan og adapteret af Michael Crompton, der således er “skaber” på serie. Han har tidligere arbejdet på den kendte BBC-krimiserie Tavse Vidner. Der har han været tilknyttet som forfatter fra 2003 til 2021, og skrevet på 28 afsnit. Han har altså klart et godt greb om krimi-genren, men skal jo forholde sig til roman-oplægget.

Hvert afsnit varer i øvrigt omkring tre kvarter, så den kan hurtigt “binges”, hvis det er noget, du foretrækker. Hvis ikke, så er der en hurtig opsummering (eller et “recap”, om man vil) i starten af hvert afsnit, så du hurtigt bliver mindet om begivenhederne.

Selvom der er meget forholdsdrama i The Holiday, så er der altså også nogle mere dystre plot-elementer. Der er nemlig et par dødsfald og nogle ret grumme hemmeligheder i forbindelse med disse dødsfald. Du skal dog primært se The Holiday på Viaplay, hvis du nyder britiske krimier, der ikke er for dystre, men i stedet kører mere på drama og plottwist.

Alle fire afsnit af The Holiday kan ses på Viaplay fra søndag den 13. marts 2022.

FAKTA

Instruktør: Laura Way
Medvirkende: Owen McDonnell, Jill Halfpenny, Aidan McArdle, Liv Mjönes, Siobhan Hewlett, Cat Simmons, Andrew Macklin
Sprog: Engelsk

Plot

Da Kate (Jill Halfpenny) fylder 40 år, vælger hun at tage en tur til Malta med de nærmeste venner og deres familier, da hun ser det som den perfekte måde at fejre sin fødselsdag. Men den idylliske ferie bliver hurtigt vendt på hovedet, da Kate opdager en mystisk besked på sin mand Seans (Owen McDonnell) telefon, som tyder på, at han har en affære med en af hendes veninder. Hun forsøger, i den kvalmende Middelhavs-varme, at finde frem til sandheden, men indser for sent, at indsatsen er højere, end hun havde kunnet forestillet sig – og at nogen er klar til at dræbe for at holde hemmeligheden skjult.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.