LYKKEBUGTEN er en ny Viaplay-serie af den svenske krimi-dronning Camilla Läckberg. Lige første afsnit er dog langt mere drama og sæbeopera, end man ville forvente af en krimiserie. Til gengæld er skuespillet godt. Læs vores Lykkebugten sæson 1 anmeldelse her!

LYKKEBUGTEN er en ny Viaplay-krimiserie, der er skabt af en særdeles populær krimiforfatter. Vi er nemlig ude i en serie skabt af den svenske krimi-dronning Camilla Läckberg. Den svenske titel er i øvrigt “Lyckoviken”, hvis den slags skulle have interesse – det nævnes også et par gange i serien.

Lige præcis “krimi” er dog ikke det første, man tænker, når man er halvvejs gennem første afsnit. Mens en bog kan bruge lidt tid på at bygge en fortælling op, så er tv noget mindre fleksibelt, og det kan måske afholde nogen fra at se videre. Er du generelt glad for Camilla Läckbergs historier, bør du dog give serien et par afsnit, før du beslutter dig.

Læs videre på vores Lykkebugten serie-anmeldelse herunder, og se første afsnit på Viaplay nu.

Den er god nok, det ér en krimi

Dét er dog ikke noget, man mærker meget til i første afsnit, så du skal lige holde ud, før vi kommer til det mere dystre. Første afsnit har fokus på at sætte rammerne (præsentere området og karaktererne), og først til sidst begynder krimi-genren at vise sit ansigt.

Til gengæld kan man heldigvis ikke sætte en finger på skuespillet, der overvejende er rigtig godt. Det er dog grænser for, hvor stort indtryk man kan gøre som skuespiller, når sæbeopera-stilen lurer lidt for meget under overfladen. Så er du advaret!

Andre Viaplay-krimiserier som den norske Wisting eller den danske Den som dræber – Fanget af mørket har ellers været knivskarpe til at skrue max op for krimigenren fra første afsnit. Har du endnu ikke set disse to serier, så kan de altså varmt anbefales.

Læs eventuelt: Vores anmeldelse af Viaplay-serien Wisting her >

Lykkebugten – Viaplay Anmeldelse

Se Lykkebugten på Viaplay nu!

Det er som sagt Camilla Läckberg, der er skaber af denne Viaplay-krimiserie. Alligevel er der rigtig meget fokus på drama og sæbeopera i en sådan grad, at den på mange måder føles et par årtier for gammel.

Og så alligevel er det måske lige præcis, hvad man har behov for i denne omskiftelige tid; Noget velkendt drama krydret med lidt krimi.

Lykkebugten får premiere med de to første afsnit af sæson 1, så du har chancen for at komme ind under huden på selve fortællingen her fra starten. Hele sæson 1 består af otte afsnit, og der er allerede indspillet yderligere otte afsnit til sæson 2 af Lykkebugten. Sæson 2 får premiere på Viaplay den 19. januar 2021.

Læs også: Vores anmeldelse af LYKKEBUGTEN sæson 2 her >

Så hvis du bliver fanget af denne svenske sæbeopera-krimi, er der altså meget mere at se frem til!

Lykkebugten har premiere på Viaplay og TV3 den 20 oktober. På Viaplay frigives to afsnit d. 20. oktober, mens der sendes et enkelt afsnit på TV3 kl. 21.00. Derefter frigives der ét afsnit hver uge på både Viaplay og TV3.

FAKTA

Skaber: Camilla Läckberg
Medvirkende: Disa Östrand, Linda Santiago, Daniel Adolfsson, Jacques Karlberg, Ia Langhammer, Peter Lorentzon, Ella Rappich, Martin Stenmarck, Anna Söderling, Felicia Truedsson, Mirja Turestedt, Lars Väringer, Christopher Wollter, Emil Algpeus, Emma Broomé, Arman Fanni, Alexander Karim

Plot

Politibetjent Johanna besøger sin hjemby Hammarvik i anledning af sin mors begravelse. Mens hun er der, dukker liget fra af en forsvundet pige op i den idylliske by, hvor hemmelighederne ligger på lur.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg