CONVERSATIONS WITH A KILLER: THE JEFFREY DAHMER TAPES på Netflix er tredje sæson af true crime dokumentar-antologien. Den har også et solidt fokus på ofrene og politiets arbejde. Læs hele vores anmeldelse af The Jeffrey Dahmer Tapes her!

CONVERSATIONS WITH A KILLER: THE JEFFREY DAHMER TAPES er en ny true crime-dokumentarserie på Netflix. Over tre timelange afsnit får vi endnu et kig på seriemorderen og hans ofre. Dette er tredje sæson af dokumentarantologien om true crime, der også kaldes CWAK: The Jeffrey Dahmer Tapes som forkortelse.

Sæson 1 var CWAK: The Ted Bundy Tapes, og du kan finde vores anmeldelse her >

Sæson 2 var CWAK: The John Wayne Gacy Tapes, som vi dækkede her >

Heldigvis har denne seneste sæson et meget solidt fokus på ofrene og deres pårørende. Og også det ekstremt sjuskede politiarbejde (for at sige det mildt), der ligeledes bliver dækket i Monster: Historien om Jeffrey Dahmer, som er ude nu. Læs vores anmeldelse af Ryan Murphys Monster-serien her >

Læs videre på vores CWAK: The Jeffrey Dahmer Tapes anmeldelse nedenfor. Se alle tre afsnit på Netflix fra den 7. oktober 2022.

Virkelighedens gys

Da Milwaukee-politiet endelig anholdt den dengang 31-årige Jeffrey Dahmer i juli 1991, gjorde de det efter at have fundet sande rædsler i hans lejlighed i Milwaukee. Der fandt de intet mindre end et meget personligt museum for en seriemorder.

Dette omfattede en fryser fuld af menneskehoveder og andre kropsdele. Mange var i forskellige tilstande af råddenskab og nogle var ligefrem udstillet. Desuden opdagede de adskillige kranier og knogler af alle slags. Der kunne med andre ord ikke herske tvivl om, at der var foregået noget grotesk og uhyggeligt dér.

Jeffrey Dahmer var hurtig til at tilstå 16 mord. De 16 mord skete i Wisconsin i løbet af de foregående fire år, plus ét mord yderligere, der fandt sted i Ohio tilbage i 1978. Oven i de faktiske mord indrømmede han nekrofili og kannibalisme. Med sådan en indrømmelse er det ikke overraskende, at han er blevet en af de mest berygtede seriemordere.

Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes – Anmeldelse | Netflix dokumentarserie

En hvid mands privilegier

Men hvordan i alverden kunne sådan en syg morder gå ubemærket hen så længe? Jeffrey Dahmer, som allerede var blevet dømt for seksuelle overgreb på en mindreårig i 1988, var tilsyneladende i stand til at undgå mistanke eller blive opdaget af politiet. Alt imens han gik på jagt i Milwaukees homoseksuelle miljø, hvor han fandt sine ofre.

En tydelig årsag til, at han ikke var på politiet radar, er nok, at de fleste af hans ofre var farvede mænd, mens Dahmer selv var en hvid mand. Bare en normal, gennemsnitlig mand, som var hvid og boede i et kvarter, hvor de fleste var farvede. Et faktum, der nok spillede en meget større rolle, end de fleste havde forestillet sig.

I hvert fald for de fleste hvide mennesker, fordi farvede mennesker i Milwaukee kunne sagtens se forbindelsen. Ikke meget har ændret sig i årtierne, siden Jeffrey Dahmer nød hvide mandlige privilegier, mens farvede mennesker betalte prisen.

Interviews med de rigtige personer

Ovenstående er ikke “bare” min fikse teori, men derimod noget, der tydeligt præsenteres som fakta i CWAK: The Jeffrey Dahmer Tapes. I denne doku-serie hører vi hidtil skjulte lydoptagelser af interviews mellem Dahmer og hans forsvarshold. Nærmere bestemt med den unge kvinde, som interviewede ham som en del af hendes allerførste sag.

Dér kan man tale om en ilddåb! Det er noget af en måde at begynde sin karriere som forsvarsadvokat på. Og ja, vi hører også fra hende. Hun er meget ærlig omkring, hvor svært det var at lytte til det hele. Alt imens hun også ærligt fortæller, at hun havde brug for at få så meget information ud af ham som muligt.

Udover båndene og interviewene med hende får vi også interviews med journalister, anklagere, psykologer og ofres venner og familier. Og det er især via alle disse interviews, at det bliver tydeligt, politiet slet ikke ænser faren ved Dahmer. Der er endda gemte optagelser af politiet, der melder ind, da de har været forbi Dahmer og “hjulpet” et undsluppet offer tilbage til sin bøddel. Føj, siger jeg bare!

Se CWAK: The Jeffrey Dahmer Tapes på Netflix nu!

Dette er tredje sæson af Conversations with a Killer true crime dokumentar-antologien fra instruktøren Joe Berlinger. Efter min mening er dette måske den mest gennemførte, da den fokuserer på at besvare spørgsmål om politiets ansvarlighed, når man ser det hele lidt på afstand og med nutidens briller.

Men igen, selv optagelser fra dengang viser tydeligt, at områdets ikke-hvide indbyggere sagtens kunne se problemerne med politiet. Så det er altså ikke et nyopfundet problem!

Mens masser af mennesker, der boede i nærheden af ​​Jeffrey Dahmer, da han dræbte (og opbevarede ligene af) unge homoseksuelle mænd, forsøgte at få politiet involveret, var de bare ikke interesseret i at se sammenhængen. Sådan en sød ung hvid mand, der bor i sådan et kvarter, kunne da ikke være problemet.

Politiet så heller ikke ud til at have noget imod, at unge homoseksuelle mænd (både farvede og hvide) forsvandt. Og ja, AIDS-epidemien spillede også en rolle i dette. Folk mistede deres venner i hobetal, mens politiet ikke kunne være mere ligeglade, når nogen meldte ind, at der var problemer med forsvundne unge mænd i miljøet.

Du kan se denne serie bare for at høre mere fra Jeffrey Dahmer. Men for mig er denne dokumentar i tre dele vigtigere på grund af blikket på dem, der gjorde ham i stand til at fortsætte. Især politiet. Og så er det virkelig uhyggeligt at indse, at han kunne have et offer i sit soveværelse og så gå ned og nyde morgenmaden med sin bedstemor, før han skaffede sig af med liget.

Var han sindssyg? Eller bare en iskold morder? Se dokumentaren og døm selv. Det gjorde dem, der arbejdede på sagen.

Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes er ude på Netflix fra den 7. oktober 2022.

Plot

Seriemorderen Jeffrey Dahmer indrømmer sine grufulde forbrydelser i hudløst ærlige interviews og giver et foruroligende indblik i et forstyrret sind.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg