MR. HARRIGANS TELEFON på Netflix er en dannelseshistorie med et mørkt, overnaturligt twist. Da den er baseret på en Stephen King-korthistorie, indeholder den gys, men den vigtige morale fylder mere. Læs hele vores anmeldelse af Mr. Harrigans telefon filmen her!

MR. HARRIGANS TELEFON er en ny Netflix-thriller med både gys og overnaturlige elementer. Den er baseret på Stephen King-korthistorien af samme titel og er en klassisk dannelseshistorie. Du ved, den slags, som vores elskede gyserforfatter har skrevet i årtier – fra Stand By Me til It.

Denne Netflix-film har brugt noget “mystery marketing“, hvor billboards er blevet sat op med et budskab set i denne film. Og ja, du skal nok finde ud af, hvad det hele betyder – når hovedpersonen gør det.

Læs videre på vores Mr. Harrigans telefon filmanmeldelse nedenfor. Filmen er ude på Netflix fra den 5. oktober 2022.

Ikke den gyserfilm, du måske forventer

Overordnet set er Mr. Harrigans telefon ikke den klassiske gyserhistorie, du måske forventer. I hvert fald ikke fra en film baseret på en Stephen King-historie. Men husk på, at Stephen King udmærker sig ved at skrive disse dannelseshistorier lige så meget, som han skriver de mest groteske og voldsomme dæmoniske fortællinger.

I denne film får du ikke lange passager med ren ondskab og mørke. Men hvis du ridser bare lidt i overfladen (eller lytter til fortællerens vise ord), finder du en advarselshistorie. Og dén historie har to vigtige pointer – eller moraler, om du vil – som er “Vær forsigtig med, hvad du ønsker dig” og “Vores telefoner styrer vores liv”.

Det er også en historie om kærligheden til bøger og de mennesker, du lukker ind i dit liv. Dem, der har en positiv indflydelse og giver dig lyst til at blive et bedre menneske. Det hele lyder måske lidt sødsuppe for en gyserfilm, men husk, gyser kan være rigtig mange ting.

I Mr. Harrigans telefon handler det om den daglige relaterbare rædsel ved at blive mobbet. Eller den lige så (men heldigvis sjældnere) rædsel ved at miste en, du elsker, til døden. Og så er der selvfølgelig det overnaturlige element, som også resulterer i dødsfald.

Og de dødsfald er altså ret brutale – selvom du “kun” vil se resultatet og ikke den faktiske begivenhed, så at sige.

Mr. Harrigans telefon – Anmeldelse | Netflix gyserfilm

Jaeden Martells vilde karriere

I løbet af de seneste år er det som om, vi ser Jaeden Martell hele tiden, når det kommer til genreproduktioner. Men der er en grund til det; Den unge mand er ret genial til netop disse karakterer. Og hvis du tror, ​​han kun ved, hvordan man spiller en sød dreng (eller ung mand, de seneste par år), har du tydeligvis ikke set Defending Jacob på Apple TV+.

I Mr. Harrigans telefon er han tilbage i det velkendte Stephen King-territorium, hvilket er der, mange kender ham i forbindelse med de to It-film. Han spiller denne gang “Craig”, der virkelig bare er en god dreng, som ikke ønsker nogen ondt, og bare gerne vil have, at tingene skal være retfærdige.

ELSKER DU STEPHEN KING LIGE SÅ MEGET SOM OS?

Så hold endelig øje med vores “Stephen King”-oversigtsside her >>

Som Mr. Harrigan selv får vi den fantastiske Donald Sutherland. Den yngre generation kender ham nok bedst som præsident Snow fra The Hunger Games-filmene. Gyserfans ved dog, at han har lavet genrefilm i årtier.

Donald Sutherland har været med i ikoniske genrefilm som Rødt chok (1973), Invasion of the Body Snatchers (1978) og endda Buffy the Vampire Slayer-filmen fra 1992. I rollen som Mr. Harrigan er han helt perfekt castet.

I mindre, men meget vigtige, biroller ser vi et par andre kendte ansigter. Joe Tippett (Mare of Easttown) spiller faren til Jaeden Martells karakter, Craig. Og Kirby Howell-Baptiste, som vi lige har set i  Netflix-serien The Sandman som “Døden”, er Craigs elskede High School-lærer.

Se Mr. Harrigans telefon på Netflix nu!

John Lee Hancock er instruktøren bag Mr. Harrigans telefon, der er baseret på hans eget manuskript – dog med udgangspunkt i Stephen King-korthistorien. Personligt synes jeg ofte, at korthistorier er meget bedre at filmatisere. I hvert fald til film. Romanerne fra Stephen King har en tendens til at kræve mindst en miniserie af en eller anden art.

Tidligere har John Lee Hancock skrevet og instrueret seriemorderfilmen The Little Things (2021) og The Blind Side (2009), der også var baseret på en bog. Han skrev også manuskript til Midnight in the Garden of Good and Evil (1997), instrueret af Clint Eastwood, som ligeledes var baseret på en roman.

Som producere har vi Stephen King selv (selvfølgelig som executive producer) og nogle store navne, når det gælder genreproduktioner; Ryan Murphy og Jason Blum (som i “Blumhouse”).

Da jeg både er vild med dannelseshistorier og Stephen King-historiefortælling, såvel som John Lee Hancock-filmproduktioner, var jeg ret glad for Mr. Harrigans telefon. Hvis du glemmer alle forventninger om nogle vilde gyserchok, tror jeg, at du også vil nyde denne lille perle.

Bare du ikke forventer en mere klassisk Stephen King-gyserfilm, for så bliver du nok skuffet. Og det ville være ærgerligt.

Mr. Harrigans telefon er ude på Netflix fra 5. oktober 2022.

FAKTA

Instruktør: John Lee Hancock
Manuskript: John Lee Hancock (Baseret på en korthistorie af Stephen King)
Medvirkende: Jaeden Martell, Donald Sutherland, Joe Tippett, Kirby Howell-Baptiste, Cyrus Arnold, Colin O’Brien, Thomas Francis Murphy, Peggy J. Scott

Plot

Da Mr. Harrigan dør, lægger teenageren, der blev venner og lavede småting for ham, sin smartphone i lommen før begravelsen. Da den ensomme teenager efterlader sin døde ven en besked, bliver han chokeret over at få en sms retur.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg