WATCHER er en ny psykologisk gyserfilm med Maika Monroe i hovedrollen, og den foregår i Rumænien. En slowburn historie, der fungerer bemærkelsesværdigt godt. Læs hele vores Watcher-filmanmeldelse her!

WATCHER er en slowburn psykologisk gyserfilm, der virkelig rammer hårdt på mange måder. Sandsynligvis mere for kvinder, da hovedpersonen er en kvinde. Eller rettere, fordi hendes oplevelser og udfordringer hænger sammen med det faktum, at hun er kvinde. Dermed ikke sagt, at mænd ikke kan forholde sig til den, men måske bare på en anden måde.

SE DENNE FILM, HVIS DU KAN LIDE…

En film som Kvinden i vinduet, der kan ses på Netflix >

Hvis du ikke er til slowburn-historier med psykologisk gys som den primære plotdriver, så er dette sandsynligvis ikke noget for dig. Omvendt, hvis du godt kan lide disse elementer i en gyserfilm, så er den klart noget for dig. På en effektivt skræmmende måde. Naturligvis!

Læs videre på vores Watcher filmanmeldelse nedenfor. Den kan købes og lejes digitalt fra den 6. februar 2023.

Er det ægte eller bare frygt blandet med fantasi?!

Maike Monroe er den absolutte stjerne i denne psykologiske gyserfilm. Både hvad angår plot og skærmtid. Hendes karakter, Julia, er den person, vi følger fra start til slut.

Jeg tror ikke, det kan kaldes en spoiler af nogen art, at fortælle, at tiden derimellem er fuld af frygt og rædsel.

Julia (Maika Monroe) er en kvinde, der føler sig overvåget. Desuden flyttede hun for nylig til Rumænien, hvor hendes mand har fået et nyt job. For at få en frisk start er de begge flyttet derhen med det samme, men Julia føler sig ikke helt hjemme.

FOR EN GOD ORDENS SKYLD…

Nej, denne film har intet med Netflix-serien The Watcher at gøre >

Nå ja, og så er der også en aktiv seriemorder (kendt som The Spider), der overvåger kvinder i et stykke tid, før han dræber dem. Det er en sag, der konstant omtales i medierne og derfor sætter sine spor i de fleste – især kvinder, der skal passe ekstra meget på.

Han forfølger nemlig sine ofre, og Julia føler, at hun måske bliver det næste offer. Selvfølgelig er der ingen, der rigtig tror på hende.

Faktisk er hun heller ikke selv sikker på, at det ikke bare er medie-omtalen, der påvirker hende. Hun har trods alt meget alenetid. Og så er der jo også den dér fyr, der altid holder øje med hende fra sin lejlighed på den anden side af gaden.

Men er det ægte eller indbildning? Watcher er fremragende til at lade dig gætte løbende. Og ja, du kommer til at få svaret, inden rulleteksterne ruller over skærmen.

Watcher (2022) – Anmeldelse | Psykologisk Gyserfilm

“Final girl” Maika Monroe vender tilbage!

Faktisk er det måske ikke helt præcist at kalde Maika Monroe for en “final girl”. Hun er efterhånden blevet en gyser-darling i sig selv, men hendes karakterer kommer ikke altid ud i live. Også selvom hun er hovedrollen i filmen. I den forstand er hun ikke en klassisk Final girl.

Hun er dog stadig fremragende i gyserfilm, så det er dejligt at se hende tilbage i en med Watcher.

MERE MED MAIKA MONROE

Læs også om sci-fi-thrilleren TAU med Maika Monroe >

De fleste gyserfans kender nok Maika Monroe fra It Follows (2014), som blev en kæmpe gysersucces. Siden da har hun også været med i drama-gyserkomedien Villains (2019) med Bill Skarsgård samt Quibi-serien The Stranger (2020) med Dane DeHaan.

Blandt andre medvirkende i Watcher – men i meget mindre roller – ses også Karl Glusman (Devs) og Burn Gorman. De er selvfølgelig vigtige for historien, men dette er virkelig hendes film. Og historie, for den sags skyld!

Se den nye Watcher-gyserfilm i hjemmebiografen

Chloe Okuno er forfatter og instruktør af Watcher. Den er dog baseret på et manuskript af Zack Ford, som også er producent af filmen. Dette er spillefilmsdebuten for Chloe Okuno, som tidligere kun har arbejdet på kortfilm. Inklusiv en del af V/H/S/94, der blev udgivet i 2021. Hun lavede “Storm Drain”-segmentet af gyserantologien.

LÆS OGSÅ

Vores engelske anmeldelse af V/H/S/94 gyserfilmantologien her >

Jeg var ikke helt sikker på, hvad jeg skulle forvente. Selv halvvejs gennem den 91-minutters spilletid, vidste jeg stadig ikke helt, hvordan det ville udvikle sig. Det er en langsomt udviklende psykologisk gyser, der bare ikke giver slip, men derimod øger intensiteten løbende.

Personligt nyder jeg, når en film får mig til at gætte. Især når den formår at gøre det på en intelligent måde. I modsætning til bare at fortælle eller vise mig noget, der skal lede mig på afveje.

Som tidligere nævnt formoder jeg, at mange kvinder vil forholde sig bedre til historien. Især delen om at få at vide, at en eller anden uhyggelig fyr, der viser interesse, “bare er forelsket”. At sætte scenen i Rumænien gør også, at hovedpersonen er ude af sin komfortzone. Alt imens de viser Rumænien som et smukt og moderne sted, vel at mærke.

Watcher er en uhyggelig og intelligent film med et lille, men supereffektivt plot. Tjek den ud, når du får muligheden!

Watcher kan både købes og lejes digitalt fra den 6. februar 2023.

FAKTA

VOD-premiere: 6. februar 2023
Instruktør: Chloe Okuno
Medvirkende: Maika Monroe, Karl Glusman, Burn Gorman, Madalina Anea, Cristina Deleanu, Daniel Nuta, Gabriela Butuc

Plot

En ung amerikansk kvinde flytter til Bukarest med sin mand. Hun får mistanke om, at en fremmed, som iagttager hende fra huset på den anden side af gaden, kan være en seriemorder, som halshugger kvinder.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.