WEREWOLF BY NIGHT på Disney+ er en ny gyserfilm i Marvel Cinematic Universe. En hyldest til klassiske monsterfilm, der er optaget i smuk sort/hvid, og spilletiden er kun 52 minutter. Læs vores fulde Werewolf by Night-filmanmeldelse her!

WEREWOLF BY NIGHT er en ny Marvel-gyserkomedie på Disney+, som er perfekt til udgivelse her i oktober. Hele filmen er den mest pragtfulde hyldest til klassiske monsterfilm. Noget, der fremhæves af, at den er optaget i sort/hvid.

Med en spilletid på under en time føles det næsten mere som et afsnit i en gyserantologi. Det betyder også, at vi måske kan forvente mere, hvilket gør mig til en meget glad gyserfan.

Fortsæt med at læse vores Werewolf by Night-filmanmeldelse nedenfor.

Bare ha’ det sjovt med den!

Jeg havde virkelig ingen idé om, hvad jeg kunne forvente af denne nye Disney+ Marvel “Special Presentation”-produktion. Ikke mere end et par minutter inde i spilletiden, indså jeg dog, at jeg bare sad og smilede. Jeg havde simpelthen et stort smil på læben, mens jeg nød det visuelle, stemningen, historien og humoren.

Den visuelle stil i sort/hvid gør så meget for denne film, så lad være med at springe den over, fordi du har en modvilje overfor sort/hvid film. Når jeg læser kommentarer til forskellige film, af alle genrer, har jeg indset, at folk nogle gange har antipati mod ting, der ender med at berøve dem for fantastiske oplevelser.

Nogle hader alt nyt og indser først, at en film som Sam Raimis Drag Me to Hell er en fantastisk gyserfilm, når den har været ude i mindst ti år. Så er den pludselig, som ved et trylleslag, endelig “gammel nok” til at være en ægte gyser. Andre afskyr noget, der er lavet, før de blev født. Igen, du kommer kun til at snyde dig selv.

Nogle gange skal du bare starte en film og have det sjovt med den. Lad være med at “se den ironisk” eller prøve at finde fejl i den. Bare nyd den for hvad, den er!

Werewolf by Night – Anmeldelse | Disney+ film

Skuespillerne ser ud til at have det sjovt

Ud over at filmskaberne hygger sig med at skabe denne hyldest til klassiske monsterfilm, ser det også ud til, at castet hygger sig. Det er et ret lille cast med Gael García Bernal (Station Eleven, Old) i hovedrollen. Med hensyn til skærmtid deler han dog pladsen ret meget med Laura Donnelly (The Nevers).

Gael García Bernal er Jack Russell, og Laura Donnelly er Elsa Bloodstone. Disse to karakterer er virkelig kernen i historien – sammen med “Ted” – og de arbejder glimrende sammen.

I andre meget underholdende biroller ser vi Harriet Sansom Harris (Ratched) og Eugenie Bondurant (Fear of Rain), som begge ser helt fantastiske ud og spiller seje karakterer. Bare vent og se! I roller som andre monsterjagere får vi Leonardo Nam (Phobias), Kirk R. Thatcher og Al Hamacher.

Til sidst kommer du til at møde “Ted”, som er Marvel-karakteren Dr. Theodore “Ted” Sallis, også kendt som “The Man-Thing”. Og han er bare en godbid for monsterfans. Et virkelig fascinerende væsen, der spiller en stor rolle (på alle måder) i Werewolf by Night.

Se Werewolf by Night på Disney+ !

Den Oscar-vindende komponist Michael Giacchino er instruktør af Werewolf by Night, og hans kærlighed til klassiske monsterfilm er tydelig. Det er næsten, som om hans kærlighed til disse film – og tegneserien, denne er baseret på – er så intens, at den straks smitter af på seeren. Se det er den slags instruktør, jeg elsker!

Udover at komponere prisvindende og/eller -nomineret musik til film som Up (2009), Super 8 (2011),  Jojo Rabbit (2019), The Batman (2022) eller Lost tv-serien, er han nu også instruktør. Og ja, han har (selvfølgelig!) også komponeret musikken til Werewolf by Night.

Han står endda bag selve Marvel-temasangen, der afspilles sammen med logoet i begyndelsen af ​​enhver Marvel-produktion – og som har fået et passende twist til denne film.

Historien til denne nye old-school monsterfilm kommer fra Heather Quinn (Hawkeye), som også skrev manuskriptet sammen med Peter Cameron (Moon Knight). Baseret på tegneserien skabt af Gerry Conway, Michael G. Ploog, Roy Thomas og Jean Thomas.

Selvom du ikke tror, ​​det er noget for dig, så er spilletiden på kun 52 minutter nok til at give den et skud. Gør det, jeg tror ikke, du vil fortryde det, hvis du er klar til bare at læne dig tilbage og modtage dette lille kærlighedsbrev til klassiske monsterfilm.

Werewolf by Night er ude på Disney+ fra den 7. oktober 2022.

FAKTA

Instruktør: Michael Giacchino 

Manuskript: Heather Quinn, Peter Cameron

Medvirkende: Gael Garcia Bernal, Laura Donnelly, Harriet Sansom Harris, Eugenie Bondurant, Leonardo Nam, Kirk R. Thatcher, Al Hamacher

Plot

På en mørk og dyster aften træder en hemmelig orden af monsterjægere ud af skyggerne og samles i det uhyggelige Bloodstone-tempel i anledning af deres leders død. I en mystisk og makaber hyldest til lederens liv kastes deltagerne ud i en gådefuld og dødbringende dyst om et mægtigt relikvie – en jagt, der vil bringe dem ansigt til ansigt med et farligt uhyre.

Med inspiration fra gyserfilm fra 1930’erne og 1940’erne søger denne hårrejsende special at vække en følelse af rædsel og uhygge, alt imens den afsøger et nyt hjørne af Marvel Cinematic Universe fyld med gys og gru.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.