VERDENS HELDIGSTE KVINDE på Netflix er filmatisering af Jessica Knolls bestseller roman. En mystery-thriller med Mila Kunis i den altafgørende titelrolle. Dette er en meget gennemført filmatisering! Læs vores fulde Verdens heldigste kvinde filmanmeldelse her!

VERDENS HELDIGSTE KVINDE er en ny Netflix thriller. Den er baseret på den bedst sælgende bog af Jessica Knoll og har virkelig mange vigtige budskaber. Jeg forventede at kunne lide denne film, men jeg må indrømme, at jeg var helt vild med den.

Ja, den er hård at se – ekstrem, til tider – men det overordnede budskab gør den det værd. Mila Kunis leverer sit livs præstation. Hun er da også heldig at have fantastiske skuespillere omkring sig, der skaber magi med deres karakterer. Det er skræmmende på måder, du ikke kan forestille dig, da det er realistisk. For mig er det meget mere uhyggeligt end klassiske gyserfilm.

Fortsæt med at læse vores Verdens heldigste kvinde (på engelsk: Luckiest Girl Alive) filmanmeldelse nedenfor. Filmen har premiere på Netflix den 7. oktober 2022.

Mila Kunis stjæler showet

Med et cast, der er så stærkt, som det i Verdens heldigste kvinde, skal man virkelig være på tæerne. Og det må man sige, at Mila Kunis (Black Swan) bestemt har været. Mila Kunis er sej og troværdig, og hun stjæler fuldstændig showet. Fra at inhalere pizzaskiver på få sekunder til at køre “bare smil”-stilen, er hun perfekt som Ani Fanelli.

Som den unge Ani – eller TifAni – ser vi en anden perfekt castet skuespiller. Den unge Chiara Aurelia, der blæste mig omkuld i Cruel Summer. Faktisk var hun også med i Mike Flanagans Gerald’s Game, så jeg bliver ved med at håbe, at vi snart vil se hende i en af ​​hans Netflix-serier.

I Verdens heldigste kvinde skal hun igennem nogle meget svære scener, og jeg ville ikke ændre noget som helst ved hendes præstation. Bare vent, vi kommer til at se meget mere til Chiara Aurelia i fremtiden. Den pige er virkelig fantastisk!

De mange fascinerende biroller spilles også af solide talenter. Fra American Horror Story alumne-skuespillerne Finn Wittrock (som Anis forlovede) og Connie Britton (som Anis mor) til Justine Lupe (Mr. Mercedes), Scoot McNairy (True Detective) og den altid skønne Jennifer Beals (The Book of Boba Fett).

Verdens heldigste kvinde – Anmeldelse | Netflix film

Det føles næsten for ægte

Realismen i den historie, der fortælles i Verdens heldigste kvinde – fra skoleskyderi til det seksuelle overgreb – gør det til en meget vigtig film. En som mange vil kunne relatere til. Enten fordi de har oplevet lignende traumer eller på grund af frygten for at opleve det samme.

Det kan selvfølgelig få Verdens heldigste kvinde til at føles næsten for ægte (eller bekendt) for nogle seere. Hvis du kan, så se den for at komme til slutningen, som giver både håb og positivitet. Samt et realistisk strejf, selvfølgelig, så der ikke går sødsuppe i den.

En film som denne burde være obligatorisk at se for folk generelt. Af mange grunde, men især i forhold til at lytte til og se unge mennesker. Først da kan vi hjælpe med at undgå disse situationer i fremtiden.

Og kan vi så for helvede ikke snart holde op med at undskylde rige hvide drenge og mænd for deres grimme opførsel? Ofte stemples deres gerninger som “han begik en fejl”. Og det på trods af, at disse “fejl” dækker over alt fra kriminelle handlinger til direkte grusom adfærd.

Se Verdens heldigste kvinde på Netflix nu!

Mike Barker er instruktør af Verdens heldigste kvinde, og han har noget at et CV fra både film og tv. I de seneste år har han mest arbejdet med tv, hvor han har instrueret alt fra The Handmaid’s Tale (12 afsnit fordelt på tre sæsoner) til Broadchurch og senest Netflix-serien The Sandman.

Jessica Knoll skrev manuskriptet til Verdens heldigste kvinde, der er baseret på hendes egen roman. Med andre ord, meget ligesom Gillian Flynn gjorde med Gone Girl. De to historier er meget forskellige, men har også ligheder i forhold til at følge en person og få dem til at fortælle (og kommentere) både nuværende begivenheder og fortiden, der har formet dem.

For mig fungerer denne film så vanvittig godt på grund af Mila Kunis præstation i titelrollen. Hun leverer en fantastisk skildring af en kvinde, der falder fra hinanden, men også forsøger at bygge sig selv op til noget stærkere. Det skader selvfølgelig ikke, at alle birollerne også er perfekt castet.

Jeg anbefaler på det varmeste at se denne – bare vær klar til mange realistiske og ubehagelige (ofte relaterbare) øjeblikke.

Verdens heldigste kvinde er ude på Netflix fra den 7. oktober 2022.

FAKTA

Instruktør: Mike Barker
Manuskript: Jessica Knoll
Medvirkende: Mila Kunis, Finn Wittrock, Chiara Aurelia, Scoot McNairy, Thomas Barbusca, Justine Lupe, Jennifer Beals, Connie Britton

Plot

En forfatters iscenesatte newyorkerliv begynder at krakelere, da en dokumentar om en virkelig forbrydelse tvinger hende til at vedkende sig sin forfærdelige gymnasietid.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg