THE MIDNIGHT CLUB på Netflix er den nye Mike Flanagan-gyserserie, baseret på Christopher Pikes historier. Som altid vil du se mange kendte ansigter, men også en hel del nye. Læs vores spoilerfrie anmeldelse af The Midnight Club-serien her!

THE MIDNIGHT CLUB er en ny Netflix-gyserserie fra Mike Flanagan og Trevor Macys Intrepid Pictures (The Haunting of Hill House). Serien er skabt af Mike Flanagan og Leah Fong, baseret på værkerne af bestsellerforfatteren Christopher Pike.

Som sædvanligt i Flanagans produktioner kan du forvente at se mange kendte ansigter. Men da alle hovedpersonerne er døende teenagere, er der også mange nye ansigter. Lad ikke det faktum, at de er teenagere, afskrække dig. At få en terminal diagnose og være på et hospice gør dig moden rigtig hurtigt på mange måder. Intet teenagedrama her!

LÆS OGSÅ 

Der kommer ikke en The Midnight Club sæson 2 >

Læs videre på vores anmeldelse af The Midnight Club nedenfor. Alle ti afsnit er på Netflix fra den 7. oktober 2022.

Fyldt med både liv og smerte

Det er blevet lidt af en tradition for Netflix at udgive en ny gyserserie skabt af Mike Flanagan. Først fik vi den fantastiske The Haunting of Hill House. Derefter var det tid til den hjerteskærende, men alligevel kærlige og livsbekræftende, The Haunting of Bly Manor.

Sidste år, i 2021, flyttede vi fra et hjemsøgt hus til en lille ø med et stort vampyrproblem i Midnight Mass.

Denne gang er vi på et hospice for teenagere. Det er bestemt et trist udgangspunkt, der byder på en masse smerte og sorg. Men det er endnu mere en fejring af kærligheden og livet. Så ja, den minder meget om de tidligere gyserserier fra Mike Flanagan, der netop har fokus på balancen mellem lys og mørke. Nå ja, og måske et par veltimede jumpscares.

Og ja, vi får da også noget af et mysterium at opklare. Hospicet har nemlig en mystisk og spændende historie. En som jeg ikke ønsker at afsløre her, men du kan også forvente at blive hjemsøgt i denne Netflix-gyserserie.

The Midnight Club – Anmeldelse | Netflix-gyserserie

En hyldest til livet…

Hver nat mødes de otte teenagere, der bor på det smukke Brightcliffe hospice, ved midnat for at fortælle hinanden uhyggelige historier. Deraf navnet “The Midnight Club”. Det natlige møde begynder med en skål, der inkluderer en hyldest til både dem, der var der før dem, og dem, der vil komme efter dem.

“Seen or unseen, here but not here” er en del af skålen, og den betyder noget forskelligt alt efter, hvad der ellers foregår på hospicet. Historierne har nemlig normalt et overnaturligt spøgelsesaspekt. En anden del af The Midnight Club er, at du lover at gøre dit bedste for at skabe kontakt fra den anden side.

Bare for at lade alle vide, at døden ikke er enden.

Og nej, vi får ikke bare ti afsnit med teenagere, der løber rundt på et hospice. Vi får flere historier – alle tydeligt forbundet med det faktiske liv for den, der fortæller historien – hver gang The Midnight Club mødes.

Det betyder, at du får mange historier, der dækker alle slags genrer. Der plejer at være et spøgelseselement i de fleste af dem, men ikke altid. De har dog en tendens til at blive meget mørke og uhyggelige. Og overnaturlige.

Fantastisk nyt talent

En hel del af skuespillerne i det unge kernecast får deres gennembrud her. De otte hospice-teenagere er portrætteret af Iman Benson (llonka), Igby Rigney (Kevin), Ruth Codd (Anya), Annarah Cymone (Sandra), William Chris Sumpter (Spencer), Adia (Cheri), Aya Furukawa (Natsuki) og Sauriyan Sapkota (Amesh).

Hver eneste af disse unge skuespillere leverer fantastiske og nuancerede skildringer. Hvis jeg skal fremhæve nogen, må det nok blive Ruth Codd som Anya (hun er bare helt genial) og Sauriyan Sapkota som Amesh (ganske enkelt fascinerende). Dette betyder ikke, at de nødvendigvis gør et bedre stykke arbejde, men deres karakterer gjorde et enormt indtryk på mig.

Vi har også en af ​​de mest ikoniske final girls, Heather Langenkamp fra A Nightmare on Elm Street, som Dr. Georgina Stanton, der er ansvarlig for Brightcliffe. Endnu en gang spiller Samantha Sloyan (Bev Keane i Midnight Mass) og Zach Gilford (Riley Flynn i Midnight Mass) nøglefigurer, som du vil se gennem de 10 afsnit.

Vær opmærksom på, at de fleste skuespillere spiller flere karakterer, da de også bruges til historierne fortalt i The Midnight Club. Det her er faktisk rigtig fedt, for vi ser dem spille både gode og onde (helt og skurk) gennem denne simple fortællemetode.

Hvad angår alle de andre Mike Flanagan-alumni-skuespillere, som du har lært at kende og elske?! Tja, jeg vil virkelig ikke ødelægge overraskelsen med, hvem der dukker op i The Midnight Club. Du skal bare vide, at en hel del af dem vil dukke op i små roller – normalt i de historier, som teenagerne fortæller.

Ødelæg ikke overraskelses- eller opdagelseselementet ved at få dette spoilet, før du selv opdager dem.

Se The Midnight Club på Netflix!

Som tidligere nævnt blev denne serie skabt af Mike Flanagan. Han får selskab af Leah Fong som medskaber, mens Trevor Macy stadig producerer sammen med ham. Leah Fong skrev også på The Haunting of Bly Manor, som hun ligeledes producerede. Og igen, The Midnight Club er baseret på Christopher Pikes arbejde, og han er også producer på denne serie.

Instruktørerne på denne Netflix-gyserserie er Mike Flanagan selv, Axelle Carolyn, Michael Fimognari (filmfotograf på Doctor Sleep) og Viet Nguyen, der alle instruerer to afsnit hver, mens Morgan Beggs (assisterende instruktør på The Haunting of Bly Manor) og Emmanuel Osei-Kuffour har instrueret et afsnit hver.

Serien har 10 afsnit, og for mig leverer afsnittene alle noget særligt. Afsnit 8 var lidt svagt efter min mening, men det var også et meget vigtigt afsnit, så jeg er lidt splittet der. Afsnit 7 er derimod måske en af ​​mine absolutte favoritter.

Nu skal vi bare sidde tålmodigt og vente på den officielle udgivelsesdato for Mike Flanagans næste serie The Fall of the House of Usher. Den serie er baseret på en Edgar Allan Poe-novelle og har en cast fyldt med Mike Flanagan-alumni-skuespillere og et par nye (som Mark Hamill og Willa Fitzgerald).

The Midnight Club kommer på Netflix den 7. oktober 2022.

FAKTA

Skabere: Mike Flanagan and Leah Fong
Medvirkende: Iman Benson, Igby Rigney, Ruth Codd, Annarah Cymone, Chris Sumpter, Adia, AyaFurukawa, Sauriyan Sapkota, Matt Biedel, Samantha Sloyan, Zach Gilford, Heather Langenkamp

Plot

På et hospice for uhelbredeligt syge teenagere indgår medlemmer af en eksklusiv klub en uhyggelig aftale: Den første, der dør, skal sende et tegn fra det hinsides.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg