OLD PEOPLE på Netflix er en ny gyserfilm fra Tyskland. Der er en god historie derinde et eller andet sted, men slutproduktet har mangler. Den er for langsom, for lang og har sidehistorier, der burde have været klippet. Læs vores fulde Old People-filmanmeldelse her!

OLD PEOPLE er en ny Netflix gyserfilm fra Tyskland. Så snart jeg læste plottet, mindede det mig om den spanske gyserfilm The Elderly, der lige er blevet vist ved Fantastic Fest 2022. Men i modsætning til den spanske film, udnytter den tyske film ikke sit kernekoncept nær godt nok.

Som gyserfilm har den nogle rigtig gode øjeblikke. Desværre er de bare for få og alt for langt fra hinanden. Alligevel viser disse øjeblikke dig, hvor god denne tyske gyserfilm kunne have været.

Læs videre på vores Old People-filmanmeldelse nedenfor. Filmen er ude på Netflix fra den 7. oktober 2022.

Et solidt koncept går tabt

Der er ingen tvivl om, at Old People har et vigtigt budskab om, hvordan vi behandler vores ældre. Og vi taler ikke kun om gamle mennesker uden familie. De gamle her er hverken fremmedgjorte eller skubbet væk fra deres kære. Deres yngre familiemedlemmer har simpelthen for travlt med deres eget liv.

Og så er der en stærk kommentar til plejehjem og ældreboliger generelt. Selvfølgelig er dette en gyserfilm, og alt er endnu mere grotesk end (de fleste, håber jeg) virkelige situationer. Alligevel er kernekonceptet om, at gamle mennesker bliver mishandlet og pludselig kæmper tilbage – for at sige det mildt – stærkt og vigtigt.

Denne historie bliver dog noget tabt mellem et overnaturligt element (som ikke rigtig bliver fuldt til dørs) og dumt personligt drama, der ikke gør noget for at fremme hovedplottet.

Old People (2022) – Anmeldelse | Netflix gyserfilm

Når det virker, fungerer det rigtig godt

Lige så meget som jeg i sidste ende ikke kunne lide Netflix gyserfilmen Old People, vil jeg gerne fremhæve øjeblikke af ren gys, der fungerede rigtig godt. Og ja, vi taler scener med mord og lemlæstelse i denne sammenhæng.

For det første er der åbningsscenen, der helt sikkert sætter scenen for en film, der så går på lavt blus (og nærmest forsvinder) det meste af første halvdel. går filmen for alvor i gang igen efter omkring 40 minutter, hvor to af de mest brutale mord finder sted.

Efter det ved du sådan set, hvad du kan forvente. Men du vil ikke få nogen reel forklaring på hvordan og hvorfor, det hele sker. Ikke med hensyn til denne pludselige udbredte begivenhed, der ser ud til at påvirke alle gamle mennesker. Og den lille sidehistorie om farens nye kæreste?! Den kunne de godt have fjernet i klipperummet.

Igen tager fjerner det fokus fra den virkelige historie og bliver til noget helt andet.

Se gyserfilmen Old People på Netflix nu!

Andy Fetscher er manuskriptforfatter og instruktør af Netflix gyserfilmen Old People. Tidligere instruerede han også gyserfilmen Urban Explorers fra 2011, som vandt flere priser ved Screamfest og blev nomineret på et par filmfestivaler. Den var da også markant bedre.

Derudover har Andy Fetscher også arbejdet på tv-serier inden for både krimi og  børneprogrammer. Selvom dette bestemt ikke falder ind under sidstnævnte kategori, har filmen børn i nøgleroller. Det har jeg det fint med, da det giver god mening.

Jeg ville bare ønske, at filmen generelt havde været mere gennemført.

Du vil sandsynligvis ikke genkende så mange skuespillere (medmindre du er meget bekendt med tyske tv-serier). En af hovedpersonerne, moren til de to børn, er dog portrætteret af Melika Foroutan, som var med i Netflix-serien Tribes of Europa.

Hvis du er i humør til en ny gyserfilm, så kan du absolut give denne et skud. Den har et par gode øjeblikke, men havde bare potentialet til så meget mere. Personligt ville jeg starte med at se den nye Mike Flanagan-serie The Midnight Club, der udkommer samme dag.

Old People har premiere på Netflix den 7. oktober 2022.

FAKTA

Instruktør: Andy Fetscher
Manuskript: Andy Fetscher
Medvirkende: Melika Foroutan, Stephan Luca, Anna Unterberger, Otto Koch, Bianca Nawrath, Paul Fasnacht

Plot

En kvinde vender hjem til sin søsters bryllup sammen med sine to børn, men ender pludselig med at skulle forsvare børnene mod nogle ældre personer på mordtogt.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.