SHADOW IN THE CLOUD er en ny action-gyserfilm, der foregår under 2. verdenskrig. Den har både mystik, en sej kvinde og et monster. Filmen varer kun 83 minutter og overrasker flere gange undervejs. Læs vores spoilerfri Shadow in the Cloud anmeldelse her!

SHADOW IN THE CLOUD er lidt af en genre-hybrid, da den har elementer af gys, action, mystik, sci-fi og foregår under 2. verdenskrig. Derudover er der kun et lille cast, og det meste foregår på et B-17 fly.

Der er dog stadig en masse, der skal fortælles på kun 1 time og 23 minutter. Heldigvis fangede filmen straks, og jeg var helt med fra starten. Det er faktisk en rigtig crowd-pleaser (som man siger på godt dansk), hvis du bare læner dig tilbage, og lader historien udfolde sig.

Der sker vanvittige ting undervejs, der gør, at filmen netop spænder så mange genrer. Men det fungerer overraskende godt!

Chloë Grace Moretz er stjernen i filmen

Der er som sagt kun et lille cast i Shadow in the Cloud, men Chloë Grace Moretz er absolut stjernen i denne film. Både når det gælder skuespilpræstationen (hvor alle er gode), men også i forhold til mest skærmtid. Faktisk ser vi kun hende på skærmen et godt stykke tid, mens vi hører resten af castet. Du får se, hvordan det hænger sammen – det fungerer ret naturligt for plottet.

Historien i Shadow in the Cloud er hendes historie. Også selvom meget af det, der foregår, er helt ude af hendes hænder. Det er mere som en Stephen King-historie eller et afsnit af Twilight Zone.

Jeg elskede, hvor vanvittigt det udfoldede sig, da manuskriptforfatterne og instruktøren tydeligvis ikke har ladet sig begrænse til én genre. Tværtimod!

Vi vil helst ikke afsløre for meget af handlingen, da der kommer nogle gode overraskelser undervejs, som du selv skal have lov at opleve.

Overfor Chloë Grace Moretz (Stalker / Greta) ser vi Taylor John Smith (Sharp Objects miniserien) og Nick Robinson (Jurassic World) i nøgleroller. Andre kendte ansigter i filmen er Callahan Mulvey (Delirium300: Rise of an Empire), Beulah Koale (Hawaii Five-0) og Joe Witkowski (The Wilds).

Shadow In The Cloud – Anmeldelse

Se Shadow in the Cloud i hjemmebiografen

Roseanne Liang har instrueret og været med til at skrive Shadow in the Cloud. Det er kun hendes anden spillefilm som instruktør, efter hun lavede en romantisk komedie i 2011. Men Roseanne Liang har tydeligvis talent for genre-hybrider som denne film, så jeg håber virkelig, hun laver mere i samme legesyge og intense stil.

Filmen vandt da også publikumsprisen ved Midnight Madness segmentet af Toronto International Film Festival [TIFF] i 2020, så jeg er ikke den eneste, der er begejstret.

Den anden manuskriptforfatter på denne film er Max Landis, som vi har holdt skarpt øje med, siden han skrev den fantastiske sci-fi thriller Chronicle (2012).

Det næste, Max Landis har kig på, er en genindspilning af An American Werewolf in London fra 1981 som både manuskriptforfatter og instruktør. Det vil i så fald være en remake af en gyserfilm, hans egen far, John Landis, skrev og instruerede. Denne genindspilning er blevet annonceret for flere år siden, men efter Corona, ser det hele lidt usikkert ud.

Se Shadow in the Cloud, hvis du vil have intens spænding, en kvinde der kæmper med alt, hvad hun har, og et insisterende monster, der ikke giver op i sin jagt!

Shadow in the Cloud kan ses i hjemmebiografen fra 15. maj 2021 (se specifikke premieredatoer nedenfor).

FAKTA

DVD/BD-premiere: 31. maj 2021
VOD-premiere: 15. maj 2021 (køb) | 31. maj 2021 (leje)
Genre: Horror, Action
Instruktør: Roseanne Liang
Medvirkende: Chloë Grace Moretz, Nick Robinson, Beulah Koale, Taylor John Smith, Callan Mulvey, Benedict Wall, Joe Witkowski, Byron Coll

Plot

I action-horrorfilmen Shadow In The Cloud spiller Chloë Grace Moretz en kaptajn, der har nogle tophemmelige dokumenter ombord på sin B-17. Men hun skal kæmpe mod en ond skabning ombord på flyet samt et japansk angreb.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.