The Midnight Club sæson 2 bliver desværre ikke en realitet. Det er nu kommet frem fra skaberen Mike Flanagan selv. Til gengæld fortæller han om alt det, der skulle være sket i sæson 2. Læs mere om det her!

Det er kommet frem, at The Midnight Club sæson 2 ikke bliver lavet. Derfor har Mike Flanagan valgt at lave et langt indlæg om, hvad han havde tænkt sig, der skulle ske i sæson 2.

Det vil sige, at for en gang skyld bliver seerne ikke efterladt med en masse ubesvarede spørgsmål, når en Netflix-serie ikke bliver forlænget.

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af The Midnight Club sæson 1 >

Det skal i samme ombæring nævnes, at Mike Flanagans eksklusive aftale med Netflix er udløbet med udgangen af 2022. Og han har – sjovt nok – lavet en ny eksklusiv aftale med Amazons Prime Video! Vi må gå ud fra, at det har haft en del indflydelse på valget om ikke at lave flere sæsoner af The Midnight Club.

Udmeldingen fra Netflix – om at The Midnight Club ikke får flere sæsoner – kom i hvert fald prompte derefter!

Mike Flanagan har dog allerede indspillet endnu en Netflix-serie, som kommer i 2023; The Fall of the House of Usher. Denne serie er også en gyserserie. Den har stort set alle hans sædvanlige skuespillere med fra hans andre serier The Haunting of Hill House samt The Haunting of Bly Manor.

Så den kan du stadig se frem til på Netflix engang i 2023.

Herunder kommer en fortælling om, hvad der skulle have sket i The Midnight Club sæson 2, da Mike Flanagan tydeligvis selv var skuffet over, at den blev helt aflyst:

AMESH

Amesh skulle fortælle den første historie i sæsonen, men hans sygdom var meget fremskreden. De ville fokusere på hans forhold til Natsuki, og det ville blive tydeligt, at hans død var meget tæt på.

I mellemtiden er Ilonka ved at prøve at komme sig over, at hun blev narret af Julia Jayne – alt imens hun forelsker sig dybere i Kevin. Hans sygdom går desværre kun den forkerte vej, og for at forlænge hans tid på Jorden går hun i gang med at fortælle en lang historie, der kan fortsætte over længere tid:

REMEMBER ME

REMEMBER ME

REMEMBER ME var den helt store ting, der skulle fylde meget (og reelt være omdrejningspunkt) i The Midnight Club sæson 2. Det er nemlig Mike Flanagans yndlingsbog fra Christopher Pike, som står bag The Midnight Club-bøgerne.

Bogen handler om en teenagepige, der bliver skubbet ud over en balkon (altså myrdet) og vågner som et spøgelse. Hun skal derfor finde ud af at være et spøgelse, samtidig med at hun prøver at opklare sig eget mord.

Denne historie ville blive spredt ud over 5 afsnit i sæson 2.

Den ville så også blive brugt til at få Ilonka til at indse, at hun er ved at dø. Det helt store er dog, at hovedpersonen i denne historie ville blive spillet af… Anya!

Anya ville dermed leve videre i form af historien. Så selvom en karakter dør i The Midnight Club, er de ikke helt væk. Det passer med budskabet om, at vi lever videre i andres minder og fortællinger.

Gruppen skulle så senere i sæsonen prøve at komme sig over, at Amesh er død. I hans døende øjeblik ser han pedelen fra sæson 1, der beroliger ham.

Når Amesh dør, kommer der en skygge frem, der giver anledning til at tro, at skyggen er døden. Men er det nu også sådan, det hænger sammen. Det afslører Mike Flanagan også!

EN NY PATIENT

Efter Amesh er død, kommer der en ny patient. Detaljerne var ikke på plads, men det skulle være en ny værelseskammerat til Ilonka.

Ilonka ville være kold overfor den nye pige – ligesom Anya var det overfor hende i starten. Men de ville blive rigtig gode venner henover sæsonen. Igen, præcis som det skete for Anya og Ilonka, inden Anya døde.

NATSUKI & SPENCE

Natsuki ville være den næste, der skulle dø, og hun taler også med pedelen lige før, hvor skyggen igen dukker op til allersidst.

Spence ville være den, der skulle overleve (ligesom en af patienterne i sæson 1 overlevede). For Spence er det helt konkret fordi, HIV-behandlinger bliver meget bedre i slutningen af 90’erne, hvilket skulle skrives ind i fortællingen.

Spence ville derfor forlade Brightcliffe i slutningen af sæson 2.

DE STORE MYSTERIER

Der var nogle mysterier i løbet af sæson 1, og dem prøver vi at svare på nedenfor, da Mike Flanagan har været ret omfattende i sine forklaringer.

Dr. Stantons tatovering og skaldede isse

Dr. Stanton er faktisk datter af den originale kultleder, Aceso. Hendes kælenavn var Athena, og hun skrev den dagbog, Ilonka fandt i sæson 1. Hun vendte sig mod sin mor og hjalp børnene med at flygte, men hun havde allerede fået sin tatovering, da hun var teenager.

Det var også hendes initialer, Ilonka fandt skåret ind i træet. Hendes fødenavn var Georgina Ballard, så det var dét, G.B. stod for, som var skåret ind i træet.

Georgina hadede sin mor og selve kulten. Hun skaffede ejendommen tilbage, da hendes mor var væk, og ville derefter bruge den som et sted, der hyldede livet. Hun prøvede således at vende hendes mors arv til noget, der var smukt.

I sæson 1 bærer Dr. Stanton en paryk, fordi hun får kemo. Hun har nemlig kræft. Dermed får hun en endnu større forståelse for alle de unge patienter.

Skyggen

Skyggen skulle man tro, var døden. Men det er den ikke. I slutningen af sæson 2 ville Kevin skulle dø og kort derefter Ilonka. Da hun dør, sker der to ting.

For det første taler hun med pedelen og finder ud af, at han er Døden!

Men der er ikke noget at være bange for. Her indser vi også, at ingen andre har set denne karakter (lidt som i en vis M. Night Shyamalan film). Han er blot Døden, der hjælper patienterne videre med nogle venlige og beroligende ord, når de skal dø.

For det andet finder vi ud af, hvad skyggen er. Skyggen er nemlig inspireret af den tidligere nævnte bog REMEMBER ME. Her er der også en skygge, men det viser sig ikke at være en ond ting. Skyggen er den døde selv, og repræsenterer derfor det ukendte, der fører dem videre til til næste skridt.

Det var også det, der skete for Anya, da hun døde i sæson 1.

Skyggen kommer rigtigt frem, når Kevin dør ved Ilonkas side. Dette leder også videre til den største afsløring, der skulle være kommet i sæson 2 af The Midnight Club på Netflix…

Hvem var manden i spejlet og kvinden med grå stær?

De var Stanley Oscar Freelan og hans kone, som er de to der byggede Brightcliffe. Men der er en særlig grund til, at Ilonka kun ser Stanley i spejlet, og kvinden med grå stær, når hun ser på Kevin.

De er nemlig ikke spøgelser, men glimt af deres egne tidligere liv.

Ilonka VAR Stanley Oscar Freelan, og Kevin VAR hans kone!

I øvrigt et lækkert (og klassisk) Mike Flanagan twist lige at skifte køn på de to. For hvorfor skulle det ikke ske, når man genfødes i en ny krop igen og igen?!

De to har levet mange liv på den måde, og historien viser derfor, at de to er sande soul mates. De finder altid hinanden og forelsker sig hver gang.

Det er også derfor, Ilonkas første ord til Kevin i sæson 1 er: “Kender jeg dig?”

Så da Kevin og Ilonka dør, ved de, at de finder hinanden igen i et nyt liv. Præcis som de har gjort så mange gange før.

Slutningen af The Midnight Club sæson 2

Serien ville ende med, at Cheri fortæller denne historie til et helt nyt hold patienter – inklusiv de nye hovedroller i serien. De fleste af de originale medlemmer ville kun eksistere som historier, da de ikke ville være i live længere.

Derfor ville den sidste historie være blevet fortalt til en helt ny gruppe, der møder hinanden i slutningen af sæson 2. Historien ville hedde: “The Midnight Club”.

The Midnight Club kunne have levet for evigt

På den måde kunne man lave et utal af sæsoner af The Midnight Club, eller bare lukke den pænt med sæson 2. Kun at have én sæson var tydeligvis aldrig Mike Flanagans ønske, men sådan blev det desværre, da skaber og streaming-gigant skulle skilles.

Det betyder også, at du skal finde de fremtidige Mike Flanagan produktioner på Amazon Prime Video og ikke Netflix. Lige med undtagelse af førnævnte The Fall of the House of Usher, der bliver Mike Flanagans sidste Netflix gyserserie.

I denne omgang i hvert fald.

Mike Flanagan har nemlig talt utroligt varmt om samarbejdet med Netflix, siden det begyndte. Så måske finder de sammen igen, når Prime Video kontrakten udløber. Og så ved man jo aldrig, hvad der kan ske med alt fra The Midnight Club til The Haunting-universet.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg