SCREAM 6 får nu endelig dansk biografpremiere, og for fans af denne gyserfranchise er der stadig rigeligt at komme efter. Det er alt sammen stadig spoof, meta, og virkelig blodigt. Faktisk voldsommere end nogensinde. Læs vores Scream 6 anmeldelse her!

SCREAM 6 fortsætter, hvor Scream (2022) slap, så hvis du kunne lide den nye requel, er det bare om at komme i biografen og se denne også. Dette er i øvrigt en lang film med en spilletid på hele 2 timer og 2 minutter. Men altså, selve historien varer lige under to timer, mens resten er rulletekster.

Dette er også første film i Scream-franchisen, der byder på en “end credit”-scene. Og i vanlig stil for netop denne super meta-baserede gyserfranchise, så er det nærmest en spoof på fænomenet. Så er du advaret!

Læs videre på vores Scream 6 anmeldelse herunder. Filmen har dansk biografpremiere den 30. marts 2023.

Undgå alle Scream 6 spoilere lidt endnu!

Nu kan Scream 6 endelig ses i de danske biografer, hvor vi desværre måtte vente knap tre uger længere end amerikanerne. Hvis du har formået at undgå spoilere (det gjorde vi, men det var ikke nemt), så fortsæt endelig med dette, til du har set filmen.

Hele omdrejningspunkter i Scream-franchisen er jo at finde ud af hvem, der nu gemmer sig bag Ghostface-masken. Samt, naturligvis, hvem der må lade livet denne gang. Og her kan det ikke understreges nok, at Scream 6 altså er en voldsomt blodig omgang.

Det gælder ikke mindst åbningsscenen, hvor den altid skønne Samara Weaving (The Babysitter, Ready or Not) spiller “hovedrollen”. Og hvis du har fulgt med i Scream-reglerne, så ved du godt, hvad det betyder. Og det er en fed åbningsscene, der slår fast, at tingene er lidt anderledes nu.

Scream 6 (2023) – Anmeldelse | Gyserfilm fortsættelse

Fortsættelse til en “requel”

Med denne “sequel til en requel” er der masser af guf at arbejde videre med. Ikke mindst eftersom Scream anno 2022 (altså Scream 5) spejlede meget af handlingen fra allerførste film i franchisen. I den oprindelige Scream 2 forlod hovedpersonerne High School og var nu på college.

Præcis det samme er tilfældet her i Scream 6, hvilket naturligvis ikke går ubemærket hen. Det hele er jo meget meta og en yderst blodig spoof. Igen er det Mindy (niece til Randy fra de første film), der lige forklarer spillereglerne. Præcis som Randy gjorde det i både 1’eren og 2’eren.

Den primære regel er igen, at alle regler kan brydes.

Og selvom Ghostface efterhånden har været en ikonisk slasher-skurk i knap tre årtier (siden første film fik premiere i 1996), kan denne karakter stadig udvikle sig. Det er jo, trods alt, nogle nye, der iklæder sig de mørke gevandter og plastikmasken hver gang.

Lige i tidsånden

Alligevel er der noget anderledes over vores allesammens maskeklædte seriemorder her i Scream 6. Selve fremgangsmåden virker mere voldsom, hvilket (desværre) passer perfekt i tidsånden.

Det samme gælder Internettets rolle. Ja, sociale medier (naturligvis!), men også debatfora. En stor del af plottet er nemlig, at lidt for mange har taget sølvpapirhatten på, og er overbevist om, at det i virkeligheden er Sam Carpenter (Melissa Barrera), der stod bag hændelserne i Scream 5.

Hun er jo Billy Loomis’ datter, så hun må være en sindssyg seriemorder. Præcis som sin far. Alle der har set Scream 5 ved, at det ikke kan være muligt. Og det bliver der heller ikke pillet ved i denne film, hvor Sam har fokus på at passe på lillesøster, Tara Carpenter (Jenna Ortega). Måske lige lovlig meget, men det er naturligvis nødvendigt.

Carpenter-søstrene bor i en lejlighed i New York, hvor både Tara og tvillingerne, Mindy (Jasmin Savoy Brown) og Chad (Mason Gooding) går på college. Sam arbejder flere jobs for at have råd til, at de kan bo i lejligheden. Derudover er også Gale Weathers (Courtney Cox) tilbage plus Kirby Reed (Hayden Panettiere), der overlevede Scream 4 (2011).

Se Scream 6 i de danske biografer nu!

Neve Campbell er ikke med i Scream 6, og årsagen forklares med en hurtig replik fra Gale Weathers. Ikke videre elegant, men til gengæld så passende direkte, at det passer med hele meta/spoof-ånden. Den rigtige årsag til at Sidney Prescott ikke er med, skulle efter sigende være fordi, Neve Campbell krævede mere i løn, end man ønskede at give.

Der er dog også en del nye karakterer med, der naturligvis alle straks er mistænkte. Du kan se frem til at møde Liana Liberato (Light as a Feather), Dermot Mulroney (Messiah), Jack Champion (Avatar: The Way of Water), Josh Segarra (She-Hulk), Devyn Nekoda (Utopia Falls) og Tony Revolori (Servant).

Jeg er altid mest begejstret for Scream-filmene, inden morderen afsløres. I denne sjette film bliver tiden efter afsløringen lidt vel lang, men til gengæld byder den også på vilde jagt- og overlevelsesscener. Dét kan jeg godt li’, så jeg tager gerne det hele med og er stadig voldsomt godt underholdt.

Det er igen Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett, der instruerer (præcis som ved Scream 2022). Og James Vanderbilt og Guy Busick har igen skrevet manuskriptet baseret på Kevin Williamsons oprindelige Scream-film. Mon ikke vi ender med en trilogi i vaskeægte Halloween requel-stil.

Scream 6 har været en massiv succes, og jeg er klar på mere, så det håber jeg faktisk.

Scream 6 har dansk biografpremiere den 30. marts 2023.

FAKTA

Biografpremiere: 30. marts 2023
Instruktører: Matt Bettinelli-Olpin & Tyler Gillett
Medvirkende: Melissa Barrera, Jasmin Savoy Brown, Jack Champion, Henry Czerny, Mason Gooding, Liana Liberato, Dermot Mulroney, Devyn Nekoda, Jenna Ortega, Tony Revolori, Josh Segarra, Samara Weaving, Hayden Panettiere, Courtney Cox

Plot

Efter de seneste Ghostface-drab prøver de fire overlevende at lægge traumet bag sig. De forlader den lille by Woodsboro og slår sig ned i New York City. Men her starter et nyt blodigt kapitel…

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg