Jeg husker tydeligt, da jeg i mine teenageår oplevede det friske pust, horror-genren fik, da ’Scream’ kom i biografen herhjemme i 1996. Inden da var genren mere tilegnet filmnørderne, men med ’Scream’ fik Wes Craven genoplivet den store 80’er-genre for især de unge mennesker, og en ny bølge af gyserfilm var født.

Serien blev så populær, at der blev lavet en trilogi, og det er også hvad vi kan se frem til igen – en ny trilogi, såfremt ’Scream 4’ bliver lige så stor en succes, som producenterne håber på.

Jeg var spændt på resultatet af ’Scream 4’, da jeg havde set, at de amerikanske anmeldere kom med flotte ord til forpremiererne i denne uge, så jeg tog til forpremiere onsdag aften. Salen var fyldt med børn og unge, så jeg tror bestemt, at jeg og mine følgesvende fik hævet aldersgennemsnittet med adskillige år.

Startscenen lagde hårdt ud med en kitsch åbningsscene med unge, smukke piger og store bryster, der diskuterede horror-genren. Jeg fornemmede straks, at jeg havde savnet ’Scream’-serien og dens herlige ironiske forhold til genren – såvel som hyldest. Med alle disse remakes, der bliver lavet i dag, så har ’Scream’ altså stadig en tyk uhøjtidelighed, som er kærkommen.

Det var et herligt gensyn med de faste hovedroller spillet af Neve Campbell (som stadig ligner sig selv), Courtney Cox (som i mellemtiden er blevet nipped and tucked) og David Arquette (som ikke har droppet det fjollede overskæg, der dog ikke er så småt som tidligere og har fået mere karakter af decideret skovsnegl).

’Scream 4’ holder sig sandelig ikke tilbage med blodet, og den nye vinkel er denne gang, at mordene skal filmes, så alle kan følge med i hvad der sker online. Wes Craven får sat en tyk streg under udviklingen med, at unge vil være kendte og kan blive det for ingenting særligt.

Jeg glæder os til at se, hvad de to næste film kan udvikle sig til – for jeg kan ikke forestille mig andet end, at en 5’er og 6’er nok skal blive til noget.

:: Heaven of Trivia ::

Ved en oplæsningsøvelse den 25. juni 2010 blev skuespillerne bedt om at stoppe med at læse videre side 75 for at forhindre dem i at kende filmens slutning.

Fakta

I biografen: 14-04-2011
Genre: Horror | Thriller
Instr.: Wes Craven
Medv.: Courteney Cox, Neve Campbell, David Arquette, Ashley Greene, Hayden Panettiere, Rory Culkin, Anna Paquin, Kristen Bell m.fl.
Land: USA, 2011

PLOT

Der er gået 10 år siden de morderiske begivenheder, der har plaget Sidneys liv. Hun lever nu et tilbagetrukkent liv og har endda skrevet en bog, som er blevet hyldet af kritikere. Selvom hun har fået sit liv tilbage på ret køl, dukker en ny inkarnation af den maskeklædte morder op, og hun bliver atter nødsaget til at konfrontere ham – men denne gang som en kvinde, der endelig er kommet sig over sin dystre fortid.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg