ERIC på Netflix er en ny thriller-miniserie om en ung dreng, der forsvinder i New York City i 1985. Serien har seks afsnit og en fantastisk rollebesætning med Benedict Cumberbatch i spidsen. Læs vores anmeldelse af Eric (2024)-serien her!

ERIC er en ny Netflix-miniserie i seks dele. Den dækker genrerne thriller, mysterie og krimi, og den foregår i det politisk højspændte New York City i 1985. Voldsom kriminalitet, AIDS-epidemien, stoffer og hjemløshed er brutale udfordringer i byen, hvor korruption også påvirker, hvordan The Big Apple ledes og styres.

Dette giver en fantastisk og uhyggelig baggrund for en historie om en dreng, der forsvinder på vej til skole. Alle seks afsnit er spændende og engagerende på hver deres måde. Rollebesætningen er genial, og karaktererne er vidunderligt dybe. Og så er Benedict Cumberbatch skræmmende god i hovedrollen.

Læs videre på vores Eric (2024) miniserie-anmeldelse nedenfor. Find den på Netflix fra den 30. maj 2024.

Velkommen til New York i 1980’erne

ERIC foregår som sagt i 1980’ernes New York, hvor vi møder Vincent, lige før hans søn forsvinder. Vincent (Benedict Cumberbatch) er en af ​​New Yorks førende dukkeførere. Han er skaberen af ​​det ekstremt populære børne-tv-show “Good Day Sunshine”, og det hele har den vildeste Jim Henson-stemning.

Desværre for Vincent drikker han meget (og tager ethvert stof, han kommer i nærheden af), hvilket virkelig ikke går godt i spænd med hans underliggende psykiske sygdom. Det er heller ikke godt for nogen, der arbejder på et show for børn og har en lille søn derhjemme.

En morgen, efter endnu et voldsomt skænderi mellem hans forældre, forsvinder 9-årige Edgar. Han er søn af Vincent og Cassie (Gaby Hoffmann) og forsvinder på vej til skole. Det sker denne ene morgen han går alene, selvom mor Cassie insisterede på, at Vincent skulle følge ham derhen.

Med kriminaliteten i New York i 1980’erne er det ikke svært at forstå, hvorfor hun ikke følte sig tryg med sin 9-årige, der gik alene på gaden.

Det er nok overflødigt at sige, at dette giver to desperate forældre, der reagerer på vidt forskellige måder.

Cassie fokuserer på at gøre, hvad der skal til for at finde Edgar – og ja, giver også Vincent en stor del af skylden – mens Vincent drikker endnu mere end nogensinde før. Han har dog også en plan, som involverer en ny dukke ved navn “Eric”.

ERIC (2024) – Anmeldelse | Netflix thriller-miniserie

Mød det blå monster Eric

Selvom Vincent har travlt med at drikke og overbevise sig selv om, at Edgar (Ivan Morris Howe) nok “bare” er løbet hjemmefra, får Vincent en idé. Edgar havde nemlig forsøgt at vise sin far et nyt dukkedesign. Drengen forguder sin far og ønsker at være en del af hans verden, så i desperation får farmand en idé.

Vincent forsøger at huske alt, hvad Edgar fortalte ham om det blå monsterdukkedesign, før han forsvandt. Han ved allerede, at dukken hedder Eric, så Vincent overbeviser sig selv om, at hvis han nu bare bygger Eric og får dukken på tv, så vil Edgar komme hjem igen.

Mens han arbejder på den blå monsterdukke, der er i fuld menneskestørrelse (og lidt til), bliver Eric til et virkeligt væsen. En tilstedeværelse, der altid tromler rundt i baggrunden og taler til Vincent. Egentlig bliver monsterdukken en personificering af Vincents egen dårlige samvittighed. Den udskælder ham derfor konstant.

Tænk Fight Club, men hvor vi hele tiden ved, at det store blå monster ikke er ægte, men snarere en forlængelse af Vincent selv. Jeg ved, at den store lodne monsterdukke kan afskrække nogle fra at se Eric, men måske kunne det hjælpe at tænke på plottet i denne Fight Club-forstand?!

Vi lærer også, at Vincent burde tage medicin for at styre hans psykiske sygdom, men det ville ødelægge hans kreativitet, så pillerne er droppet. Og vi møder Vincents forældre, hvilket forklarer en del. At se dem fortæller os nemlig meget om, hvordan og hvorfor han er blevet denne dystre og fordrukne mand.

Den anden historie i Eric

Mens alt dette sker, møder vi også kriminalbetjenten Ledroit fra NYPD-afdelingen for forsvundne mennesker. Han er en dygtig politidetektiv, der ikke kan opgive en sag og ikke accepterer korrupte kolleger. Da vi møder ham, tager han sagen om Edgar på sig, mens han også arbejder på ældre sager.

Det faktum, at Ledroit (McKinley Belcher III fra Ozark) er en af ​​de meget få sorte NYPD-betjente og homoseksuel mand (på højden af ​​AIDS-epidemien) gør det ikke nemmere. Hans seksualitet er dog en stor hemmelighed, da ingen homoseksuelle mænd kunne være ude af skabet og forvente at beholde deres job i politiet dengang.

Vi følger Ledroit, mens han forsøger at finde spor til både Edgars forsvinden og en 14-årig dreng, der forsvandt næsten et år tidligere. Den anden dreng var sort, og sagen har ikke fået helt så meget opmærksomhed. Ledroit mener dog, at drengens hudfarve ikke er det eneste problem.

Efter at have arbejdet tidligere i Vice (stoffer og rufferi), kender Ledroit denne underverden ret godt. Han bruger derfor en del tid på stadig at tage forbi The Lux. En klub, hvor Vincent også ofte går hen for at drikke og feste. Desværre er stedet også fyldt med stoffer og har tidligere været kendt for menneskehandel.

Herunder handel med mindreårige, hvilken er grunden til, at Ledroit stadig holder øje med stedet og søger efter spor.

Se ERIC på Netflix nu!

Abi Morgan er skaberen af ​​ERIC, der beskrives som en følelsesladet thriller, hvilket den er, men den er også meget mere. Historien handler om kriminalitet og de kampe, New York City kæmpede i 19080’erne. Ikke mindst de grådighedsdrevne korruptionsproblemer der hænger uløseligt sammen med hjemløses udfordringer.

Mens Abi Morgan (The Iron Lady, Shame) er skaberen og forfatteren, er Lucy Forbes instruktøren af ​​alle seks afsnit af miniserien. Hun har tidligere instrueret afsnit af The End of the F***ing World og In My Skin. Jeg elskede hele stemningen i denne Netflix-miniserie, og castingen var perfekt, så de to er tydeligvis en god duo.

Benedict Cumberbatch portrætterer Vincent som den fuldstændig ulidelige og knuste mand, han er. Alligevel giver hans logik mening, når man lærer ham at kende. Også McKinley Belcher III som betjenten Ledroit er en åbenbaring. Måske du genkender ham fra Ozark, og efter denne præstation bør han få meget mere skærmtid.

ERIC kan ses på Netflix fra den 30. maj 2024.

FAKTA

Skaber: Abi Morgan
Instruktør: Lucy Forbes
Medvirkende: Benedict Cumberbatch, Gaby Hoffmann, McKinley Belcher III, Ivan Morris Howe, Bamar Kane, Dan Fogler, José Pimentão, Jeff Hephner, Clarke Peters, Erika Soto, David DenhamAdepero Oduye

Plot

En desperat far, der kæmper med sine egne indre dæmoner, søger efter sin forsvundne søn i New Yorks gader i 1980’erne sammen med en stålsat betjent.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg