:: Anmeldelse ::

Jeg havde enorme forventninger til denne film, og det var en næsten fyldt sal, vi befandt os i. Men… jeg blev desværre skuffet. Ikke slemt, for selve historien er virkelig spændende, og skuespillerne gør et virkelig flot arbejde. Havde det været en kortfilm, så kunne den nærmest have været Oscar værdig pga. den rå historie.

Problemet er bare, at den er ALT for langsom. Der er en biltur midt i filmen, der bogstavligt talt tager henved en halv time. At der så også var ekstremt varmt i den fyldte biografsal – folk sad og tog trøjer af på stribe – gjorde det nok heller ikke bedre. Den helvedes biltur, der nærmest foregår i realtime og med kun en håndfuld replikker, var på ingen måde noget, der bidragede til helhedsindtrykket for mig. Eller rettere, det gjorde det jo, men i meget negativ forstand.

Alligevel kan filmen godt anbefales, og ikke mindt når du går ind til den med viden om, at den halvvejs går meget i stå. Det ér en flot film, og en fascinerende og spændende historie. Men jeg var tæt på at opgive halvvejs – det er jeg dog glad for, at jeg ikke gjorde. Trods alt.

:: Heaven of Trivia ::

Det blev ret svært at få castet rollen som glædespigen “Madonna”, der foruden nøgenhed kræver nogle ret rå sexscener. Det lykkedes dog til sidst, og skuespillerindens mand og børn kunne også acceptere, at hun tog rollen – dog blev det med få betingelser, som ikke er noget, der har påvirket filmen synderligt.

Fakta

(Originaltitel: Kinatay)

Set til CPH PIX 2010
Genre: Thriller | Krimi
Instr.: Brillante Mendoza
Medv.: Mercedes Cabral, Julio Diaz, Jhong Hilario, Maria Isabel Lopez, Coco Martin, Mark Meily m.fl.
Land: Fillipinerne | Frankrig, 2009