MESSIAH er en ny Netflix thriller-serie, der fanger sit publikum lige med det samme. Netflix starter 2020 med at frigive denne serie, og den er bestemt seværdig! Ikke mindst, da der er cliffhangers i slutningen af mange afsnit. Læs vores Messiah sæson 1 anmeldelse her!

Messiah er en ny Netflix thriller-serie, der arbejder på tværs af religioner. Det religiøse islæt er dog umuligt at komme udenom, da vi har at gøre med en mulig ny frelser (messias). Alene på grund af dette, har den nye Netflix-serie allerede fået en ret hård medfart. Det er dog ikke en historisk fortælling, men derimod en fiktiv thriller-serie, der foregår (nogenlunde) i nutiden.

Denne Netflix-serie er det første, der udkommer på streamingplatformen i 2020, og Messiah passer perfekt til at starte et nyt årti. Man kommer i hvert fald hurtigt til selv at tage stilling til, hvad man selv ville tro på.

Læs meget mere i vores Messiah sæson 1 anmeldelse herunder.

Messiah bør give stof til eftertanke

Messiah er faktisk ikke specielt fokuseret på religion, da den handler mere om tro i en bredere forstand. Der er folk, der vælger at tro, og så er der dem, der vil kunne forstå og forklare ting. Det er netop dette, der er hjertet og omdrejningspunktet i Messiah.

Nå ja, og så tydeliggør serien også, hvor fejlbare vi mennesker er. Kan vi overhovedet forstå eller acceptere, hvis der kommer et individ, der lader til at vide alt og bare prædiker om kærlighed?

Der har været en del online snak omkring hovedkarakterens navn. Han hedder nemlig Al-Masih, som reelt betyder Messias, men denne “karakter” har en ganske anden funktion ifølge muslimsk tro. Igen, jeg er ikke religiøs, men har set dette omtalt flere steder på det store internet.

Der tales derfor om, at navnet Al-Masih er én stor spoiler omkring, hvem karakteren er. Nu har vi dog set alle ti afsnit i sæson 1, og den teori holder altså ikke ligefrem. Første gang vi møder Al-Masih er i Syrien, og han får dette kaldenavn af de folk, der vælger at følge ham væk fra krig og hen til et bedre liv.

Sagt meget direkte: Se nu bare Messiah og dan din egen mening fremfor at høre på internet-pøblens fantastiske teorier. De har alligevel ikke set serien. Og igen, så er dette fiktion i form af en skøn thriller-serie på Netflix, der i dén grad leverer underholdning. Vi slugte faktisk serien råt – især takket værre de gode cliffhangers og plotudviklinger i hvert afsnit!

Messiah Sæson 1 Netflix anmeldelse

Skønt cast fra hele verden

Selve Messiah serien foregår både i Syrien, Israel og USA. Det betyder også, at vi møder rigtig mange karakterer, og at der tales mange sprog. Bare rolig, det meste er på engelsk, så det er til at følge med uden at være dybt afhængig af undertekster. Til gengæld anbefales det at være opmærksom, for der er mange vilde udviklinger undervejs.

De mange lande og sprog betyder naturligvis også, at der er rigtig mange skuespillere med. Heldigvis er både disse karakterer og skuespillere med til at skabe seriens spænding og fascinerende energi.

Vi har Michelle Monaghan som CIA-agenten, der forsøger at finde ud af, hvem denne Al-Masih er. Fra CIA er man nemlig hurtigt bange for, at en person, der samler så mange mennesker hurtigt, har terror planer. Samtidig arbejder den israelske betjent Avrim Dahan på sagen fra den del af verdenen. Avrim, der gennemgår en vild udvikling, spilles helt fortræffeligt af Tomer Sisley.

Selve titelkarakteren som Al-Masih spilles af Mehdi Dehbi (A Most Wanted Man), der også er ret fantastisk. Man ved aldrig helt, hvor man har ham. På den ene side er han godheden selv og kender tilsyneladende alles hemmeligheder. På den anden side får vi mange andre informationer om ham, som gør, at man hele tiden er i tvivl om hans motiver.

Derudover er der et par unge karakterer, der er meget spændende. Der er Jibril (Sayyid El Alami), som er en ung syrisk mand, der følger Al-Masih helt fra starten. Han lader virkelig til at være meget uskyldig og loyal. Derudover har vi i USA den unge Rebecca, der er datter af en præst og ikke er specielt troende. Hun spilles af Stefania LaVie Owen fra Krampus (2015).

Messiah Sæson 1 Netflix anmeldelse

Se sæson 1 af Messiah på Netflix

Messiah serien er skabt af Michael Petroni, der også tidligere har skrevet film med religiøse temaer. Ofte i horror eller thriller genren. Han stod bag Possession (2008) med Sarah Michelle Gellar og Ritualet fra 2011 med Anthony Hopkins. De ti afsnit i sæson 1 af Messiah er instrueret af enten James McTeigue (V for Vendetta) eller Kate Woods (Person of Interest, Blindspot).

Om du er troende eller ej, så bør Messiah være solid underholdning. Den stiller nogle væsentlige spørgsmål, der især også tydeligør, hvor ødelæggende vi som mennesker er. Vi kan ikke lade være med at ødelægge ting gennem enten blind kærlighed eller grådighed og et krav om at kunne forstå og forklare alt.

Messiah er en vanvittig spændende serie, der holder hele vejen til sidste afsnit. Og når du har set dét, vil du nok sidde tilbage med samme spørgsmål, som vi gjorde; Hvornår kommer sæson 2 af Messiah? Vi er i hvert fald klar til at se den også!

Sæson 1 af Messiah kan ses på Netflix fra 1. januar 2020.

FAKTA

Skaber: Michael Petroni
Medvirkende: Mehdi Dehbi, Michelle Monaghan, Sayyid El Alami, Tomer Sisley, John Ortiz, Jane Adams, Stefania LaVie Owen, Dermot Mulroney, Beau Bridges, Philip Baker Hall, Fares Landoulsi

Plot

En CIA-agent efterforsker en karismatisk person, hvis tilhængere mener, at han kan udføre mirakler. Er han guddommelig eller en farlig svindler?

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.