:: Anmeldelse ::

Hvis man har set traileren, kan man hurtigt få indtryk af, at dette er en ny ‘Eksorcisten’, men det er nok skudt lidt over mål. Filmens stærkeste kort er Anthony Hopkins, men helt ærligt, hvornår er han ikke det? Hopkins har den vigtigste birolle, da han kommer med alle de dybere plot-elementer og desuden frembringer nærmest al uhyggen. På den rigtig gode måde.

En anden virkelig god birolle er karakteren Angeline, som spilles af Alice Braga, der efterhånden har gjort karriere ud af kvindelige biroller i horrorfilm, som i f.eks. ‘I Am Legend’ (2007), ‘Predators’ (2010) og ‘Repo Men’ (2010). Også i denne film, er hun kvinden med ben i næsen, og fungerer godt som modspil til det meget religiøse plot og de ældre konservative mænd, som er det primære input for vores hovedrolle. Desværre er hovedrollen ikke det stærkeste kort i denne film. Han brænder ikke rigtig igennem på skærmen, og han er faktisk ikke så pokkers interessant.

Derudover lider filmen også af at være lidt for langtrukken til sin genre. Og nu vi taler genre, så lever den heller ikke helt op til at kunne gå for at være en gyserfilm. Dertil er der alt for få uhyggelige øjeblikke. Problemet er nok også, at den ikke bringer noget nyt på bordet inden for eksorcisme-film. Vi har allerede set det hele før – og meget bedre udført.

Jeg vil så afslutte med at sige, at dette ikke er en dårlig film – den er bare kun gennemsnitlig. Så hvis dine forventninger ikke er så høje, er det en fin lejefilm.

Fakta

(Originaltitel: The Rite)

I biografen: 10-03-2011
Genre: Gyser | Drama
Instr.: Mikael Håfström
Medv.: Anthony Hopkins, Ciarán Hinds, Rutger Hauer, Toby Jones, Alice Braga m.fl.
Land: USA, 2011

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg