Starry Eyes er en modbydelig underholdende gyserfilm, man ikke sådan lige glemmer.

En horrorfilm om selve filmbranchen kan gå mange veje. Den kan være kedelig klichefyldt eller enormt belærende. Eller… den kan være mere eller mindre overnaturlig, så vi får skruet godt op for underholdningsværdien. Heldigvis er Starry Eyes den tredje mulighed!

Vi følger en køn pige, der drømmer om at blive en vaskeægte Hollywood starlet. Lige nu er hendes liv dog ret trist og kedeligt. Hun arbejder på en fastfood restaurant og går til auditions, men kommer ikke rigtig videre.

Alt dette ændrer sig dog, da hun får vist sin sande desperation til en audition. Pludselig kommer muligheden for den lynhurtige vej til stjernerne. Denne vej har dog naturligvis også en pris, og den viser sig at være langt mere omfattende og voldsom, end hvad man først skulle tro.

Alex Essoe er helt fantastisk

I en film som denne – med en enkel historie der på sin vis er fortalt 117 gange før – er det altafgørende, at vi tror på vores hovedperson. Vi skal kunne forstå og have empati med hende i ét eller andet omfang. Og det lykkedes til fulde med Alexandra Essoe i Starry Eyes hovedrollen.

Hold nu kæft, hvor er hun god og direkte grotesk!

Først virker Alex Essoes karakter ret skrøbelig og uskyldig. Men det er kun indledningsvis, da hun pludselig viser at hun kan skifte til en fullblown psykopat. Skuespillerne i diverse biroller som hendes venner er også rigtig gode. De hjælper alle til at bygge hendes skræmmende historie op. Først sker det hele meget stille og roligt, men jeg skal love for at tingene tager fart.

Instruktørerne Kevin Kolsch og Dennis Widmeyer får strikket filmen sammen på en snigende måde, hvor man tager sig tid til at lære karaktererne at kende. Det udvikler sig dog helt eksplosivt, da de til sidst skruer op for tempoet på en ganske blodig måde.

Det fungerer, mildest talt, ret godt. Det er også Kevin Kolsch og Dennis Widmeyer, der har skrevet manuskriptet, og jeg bilder mig ind at det kan mærkes.

Jeg kender ikke lige nogle af deres tidligere film, men det lader til, at de har en forkærlighed for den blodige genre.

Hvis man er klar på at give Starry Eyes den tid, den skal bruge på at udvikle sig, så får man en modbydelig underholdende gyserfilm, man ikke sådan lige glemmer.

Fakta

Biografpremiere: Blodig weekend 2014
DVD-premiere: 12-03-2015
Genre: Horror
Instruktør: Kevin Kolsch, Dennis Widmeyer
Medvirkende: Alexandra Essoe, Pat Healy, Noah Segan, Amanda Fuller m.fl.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg