Tragedy Girls er en kulsort og dybt satirisk gyser-komedie. Skæve karakter og vild splat fortæller historien om to High School-piger, der drømmer om at blive berygtede seriemordere!

Tragedy Girls lyder ret grotesk, og det er den også. Men det er også helt tydeligt kulsort humor, der drives frem af satire og den intense søgen efter berømmelse. I bund om grund er Tragedy Girls to piger, der elsker blod og splat. Ikke bare at se på, men at føle og opleve. De vil simpelthen være seriemordere, fordi seriemordere (og massemordere, for den sags skyld) er deres idoler.

Det er trods alt ikke enhver pige, der har et billede hængende af Jeffrey Dahmer i sit High School-skab. Men man må erkende, at de går 100% ind for deres drøm.

Den anden del af drømmen er at blive “Social Media Famous”, så de kan tjene penge og blive elsket for dem, de er. Ikke som seriemordere, men derimod som dem, der omtaler og peger på alle de frygtelige mord og tragedier, der foregår.

Tragedy Girls er simpelthen to sider af samme sag; De er dem, der påpeger, når en seriemorder er løs og, nå ja, så er det sådan set også dem, der er seriemordere. Lidt ligesom Peter Parker altid formår at få billeder af de situationer, hvor Spider-Man er ude og kæmpe mod banditter. Disse piger er bare ikke heltene, men i dén grad skurkene.

Mean Girls møder Scream

Der er helt klart en Mean Girls-vibe over High School-rammerne. Vi får alle de stereotypiske persontyper, og det er ret let at gætte, hvem der skal være pigernes næste offer. Det er ganske enkelt den, der nu har irriteret dem eller står i vejen for deres masterplan.

Samtidig er der et væld af ikoniske gyser-referencer. Ikke mindst fordi pigerne direkte nævner titler og karakterer. Og ja, disse piger har naturligvis set alle gyserfilm med massemordere, da det er en del af deres research.

Men tag ikke fejl; Det er de ægte seriemordere, der er deres idoler. Resten er god underholdning, der giver inspiration til den overordnede historie. Som ægte seriemorder er det nemlig vigtigt med en “fascinerende og spændende historie”.

Det er sådan, man bliver husket på sigt, og det hele handler i virkeligheden om berømmelse. Eller rettere at være frygtet og berygtet!

Tragedy Girls

Tragedy Girls er perfekt castet

De to piger i Tragedy Girls-klubben spilles af Brianna Hildebrand og Alexandra Shipp. De er perfekt castet i disse roller, og man kan næsten føle, at man har set dem før. Ja, det er fuldstændig over the top, men har man siddet i et S-tog og oplevet piger på den alder, så virker det faktisk slet ikke så vanvittigt.

Ikke seriemoder-delen, naturligvis. Bare måden at tale på og være BFFs – det er så Best Friends Forever, for de uindviede.

Begge piger har i øvrigt allerede lavet en del film, så du har sikkert set dem før.

Brianna Hildebrand spiller “Negasonic Teenage Warhead” i Deadpool-filmene. Hun er den kronragede teenage X-Men studerende, der hele tiden ser sur ud. Derudover er hun med i sæson 2 af The Exorcist TV-serien, der netop har fået premiere i USA.

Alexandra Shipp har du såmænd også set i X-Men universet, da hun spiller Storm i den nyeste X-Men film X-Men: Apocalypse. Med andre ord, så er hun den unge udgave af Halle Berry’s vejrstyrende mutant.

Derudover har vi den fantastiske Kevin Durand (The Strain), der spiller en vanvittig (men ikke særlig klog) seriemorder. Pigerne vil gerne have ham som mentor, men det er ikke en plan, han lige umiddelbart er med på.

Og så må vi også lige nævne Josh Hutcherson (The Hunger Games), der tager tykt pis på sin egen loverboy-status. Han er en James Dean-wannabe person, der i poetiske vendinger forsøger at smøre alle pigerne. Han beroliger de unge piger, der er nervøse over seriemorderen, der er løs. Men Tragedy Girls bryder sig ikke om at dele opmærksomheden med nogen, og seriemordere er deres domæne.

Tragedy Girls

Komedie med mord og splat

For de gyserfans, der elsker uhyggen og frygten, så vil Tragedy Girls nok ikke være den vilde oplevelse. Men elsker man komedier, der tager udgangspunkt i gyser-genren, så er den et godt valg.

Instruktør Tyler MacIntyre har lavet en film med vilde døds- og mordscener, der bør tilfredsstille de fleste splatter-fans. Den holder et solidt underholdsningsniveau hele vejen igennem og slutter også på en passende måde.

Manuskriptet har Tyler MacIntyre også selv været inde over sammen med Chris Lee Hill. De to er faste samarbejdspartnere, der også lavede MacIntyre’s forrige film, Patchwork, sammen. Det var også en gyserkomedie, så de har godt greb om denne niche.

Deres manuskript er til gengæld baseret på et originalt manuskript af Justin Olson, der ikke tidligere har lavet noget. Lige nu har han dog allerede endnu et manuskript i pre-produktion, så han er godt på vej. Den næste historie fra hans gyserhjerne bliver dog en gyser/thriller-kombination, der hedder Dweller, så han holder sig ikke kun til komedier.

Denne film kommer nok ikke på listen over mine absolutte favorit gyserkomedier, men jeg kommer da uden tvivl til at se den igen på et tidspunkt.

Tragedy Girls vises på CPH PIX 2017, og hvis du elsker teenage-gysere og sort humor, så skal du helt sikkert ikke snyde dig selv for denne!

Fra 22. januar 2018 kan du leje filmen på blockbuster.dk

FAKTA

Biografpremiere: CPH PIX 2017
VOD-premiere: 22-01-2018
Genre: Horror, Komedie
Instruktør: Tyler MacIntyre
Medvirkende: Kevin Durand, Nicky Whelan, Josh Hutcherson, Brianna Hildebrand m.fl.

Resumé
Sovebyen Rosedale plages af en række blodige uheld og mord, som postes på de sociale medier, men ingen mistænker, at det er de to overgearede slyngveninder Sadie og McKayla, som står bag voldsepidemien. De er nemlig afhængige af det kick, det giver, og de skyr ingen midler for at få likes.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg