THE WEEKEND AWAY på Netflix er en ny thriller med Leighton Meester, der gør det rigtig godt. Selvom plottet til tider føles forceret, bliver det aldrig kedeligt. Selve filmen er baseret på en roman. Læs vores fulde The Weekend Away anmeldelse her!

THE WEEKEND AWAY er en ny Netflix thriller med bred appel. Den kunne snildt være lavet som en mere dyster krimi-thriller, end resultatet viser. Selve kernen i historien kan mange dog nok forholde sig til. Forhåbentlig kommer man dog aldrig til at opleve det selv.

To veninder er på weekendtur i Kroatien, da den ene forsvinder sporløst. I et fremmed land skal den anden nu finde ud af, hvad der er sket.

Netflix thrilleren har Leighton Meester i hovedrollen, og hun klarer det virkelig godt. Hun er helt naturlig og troværdig, selvom plottet til tider føles forceret. På trods af dette bliver filmens 89 minutters spilletid aldrig kedelig.

Læs videre på vores The Weekend Away filmanmeldelse nedenfor, og find filmen på Netflix nu.

En rigtig god rolle til Leighton Meester

Stjernen i The Weekend Away er Leighton Meester som Beth. Hun er en amerikaner, der bor i London med sin britiske mand og deres meget unge datter, Aster, der stadig er baby. Men Beths bedste ven, Kate, er lige blevet skilt og overbeviser Beth om at tage med hende på weekendtur i Kroatien.

Mens Beth gerne vil bruge tid med sin bedste veninde på afslappet vis, er Kate mere en festpige. Efter en våd aften i byen vågner Beth med massive tømmermænd, meget få minder om aftenen før, og Kate er væk.

Nu skal hun altså til at prøve at genskabe aftenens begivenheder for at finde Kate. Politiet er alt andet end hjælpsomme, og hun bliver mest set som en festpige, der skal slappe af og afvente, at Kate nok dukker op.

Leighton Meester er rigtig god som Beth. Hun spiller en meget afslappet og positiv karakter, der hurtigt må finde sin kampgejst frem, når hun udfordres. Du genkender nok Leighton Meester fra Gossip Girl eller thrilleren The Roommate fra 2011.

I The Weekend Away er Meester ret naturlig med meget lidt makeup og en “jeg ammer stadig”-krop, hvilket står i stærk kontrast til veninden Kate. Sidstnævnte spilles af Christina Wolfe (Batwoman), der af gode grunde ikke har så meget skærmtid.

The Weekend Away – Anmeldelse | Netflix Thriller

Alle er under mistanke!

På mange måder er The Weekend Away en klassisk “whodunnit”. Alle er under mistanke, og du når sikkert at tænke “Det er ham!” eller “Hun er helt sikkert indblandet!” undervejs. Flere karakterer kommer faktisk med disse holdninger, så du bliver som seer nærmest tvunget til at tænke de samme tanker.

Plottet udvikler sig undervejs på en måde, der gjorde, at jeg tænkte “Den her brik i puslespillet kunne de da have fundet for længe siden, hvis nogen havde gjort deres arbejde.”

Og når alt ser ud til at være opklaret efter 70 minutter, så ved man ligesom, at der kommer flere twist. Altså, med mindre man regner med en meget lang afslutningsscene, hvilket ikke ville passe ind i stilen på The Weekend Away.

Se The Weekend Away på Netflix nu!

Som tidligere nævnt er The Weekend Away baseret på en roman. Denne er skrevet af Sarah Alderson, der også har skrevet manuskriptet til filmen. Det er normalt en rigtig god ting, når det ellers gøres rigtigt.

Da jeg ikke har læst bogen, kan jeg ikke udtale mig om, hvor tæt adaptionen er, men historien er skam solid nok. Den har faktisk lidt en Harlan Coben-følelse, og den ville nok have været bedre tjent som en serie. Især da den så nok ville føles mindre forceret. For det er den helt store hurdle med alle de drejninger, der kommer på dens korte spilletid.

The Weekend Away er dog stadig på højde med (eller bedre) end udvalgte af Harlan Cobens Netflix-adaptioner.  Så det er altså ikke helt galt. Bare heller ikke rigtig godt. Overordnet set, er denne Netflix-thriller værd at se for underholdningens skyld og en virkelig god Leighton Meester.

The Weekend Away kan ses på Netflix fra 3. marts 2022.

FAKTA

Instruktør: Kim Farrant
Manuskript: Sarah Alderson
Medvirkende: Leighton Meester, Christina Wolfe, Ziad Bakri, Luke Norris, Amar Bukvic

Plot

Da hendes bedste veninde forsvinder under en pigetur til Kroatien, kæmper Beth for at finde ud af, hvad der skete. Men hvert spor fører til et nyt foruroligende bedrag.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.