STAY CLOSE på Netflix er en ny miniserie baseret på en Harlan Coben roman. Som altid er genrerne mysterie, krimi og thriller. Med otte afsnit og en masse twists er det fin underholdning. Læs vores Stay Close miniserie anmeldelse her!

STAY CLOSE er en ny Netflix-miniserie baseret på en roman af Harlan Coben. Dem har vi jo haft et par stykker af efterhånden, og denne omgang holder niveauet OK. Der går naturligvis lidt vel meget genkendelighed i det, men når det “genkendelige” består i cliffhangers og vilde twists, så kan man lige leve med det.

Denne krimi-thriller miniserie har otte afsnit, og det er svært at stoppe, når man hele tiden jagter svaret på en række mysterier.

Læs videre på vores Stay Close miniserie anmeldelse herunder, og find alle otte afsnit på Netflix nu.

Endnu et spændende cast

Hvis der er én ting, som alle Netflix-serier baseret på Harlan Coben romaner har til fælles, så er det interessante og gode casts. Stay Close er bestemt ingen undtagelse. Og det er de ikke-engelsksprogede adaptioner for den sags skyld heller ikke. Især den polske I Skoven er virkelig værd at se.

Castet i Stay Close ledes an af de tre skuespillere, der (pudsigt nok) spiller de tre karakterer, vi følger. Eller rettere, vi følger en historie og en række mysterier, men oplever den gennem tre forskellige karakterer; En såkaldt “soccer mom” der lever for sine børn, en fotojournalist, og en kriminalbetjent.

Den definitive hovedperson er dog den aktuelle “soccer mom”, der tidligere var en stripper og gik under navnet “Cassie”. Dét gør hun ikke længere, og allerede dér begynder mysteriet. Hun spilles i øvrigt af Cush Jumbo (The Good Fight, Torchwood).

 
Stay Close (Harlan Coben serie) – Netflix anmeldelse

Fotojournalisten spilles af Richard Armitage som mange nok kender fra Hobbitten trilogien. Dog vil mange genrefans nok også genkende ham fra The StrangerSpace Sweepers og gyserfilmen The Lodge (2019).

Kriminalbetjenten vil helt sikkert også være et velkendt ansigt for fans af diverse britiske krimiserier. Han spilles nemlig af James Nesbitt, der også var med i Hobbitten trilogien samt har spillet med i ret mange krimiserier såsom Forsvundet og Bloodlands.

Alle tre skuespillere gør det rigtig godt. Jeg synes dog, at Cush Jumbo var meget tam og lidt kedelig i hovedrollen i første afsnit. Det giver dog mening, da hun jo skal være en nedtonet familiemor nu, der har en fortid med noget mere spræl.

Se Stay Close miniserien på Netflix nu!

Selve Stay Close miniserien er som sagt baseret på en roman af Harlan Coben, der havde den danske titel “Bliv hos mig”. Manuskripterne til seriens afsnit er dog skrevet af Daniel Brocklehurst og Lawrence Kasdan. Begge manuskriptforfattere med ret interessante IMDb profiler.

Daniel Brocklehurst har tidligere skrevet på Harlan Coben serien The Stranger (der også havde Richard Armitage i hovedrollen). Han skrev også på Safe, der havde Michael C. Hall fra Dexter i hovedrollen.

RELEVANT INDHOLD

Læs vores anmeldelse af Dexter: New Blood her >

Den anden forfatter er Lawrence Kasdan, der nok vil være en bekendt navn for mange. Ikke mindst fans af Star Wars. Lawrence Kasdan fik nemlig sin manuskriptforfatter debut med Imperiet slår igen (1980), som blev fulgt op med Indiana Jones-filmen Jagten på den forsvundne skat (1981).

Senere skrev Lawrence Kasdan manuskriptet til Bodyguard (1992), der helt sikkert er en mere relevant reference for denne nye Netflix-serie. Som med samtlige Harlan Coben-serier er denne ganske underholdende, fuld af twists og har ofte afsnit, der byder på cliffhangers. Med andre ord; God fornøjelse!

Stay Close kan ses på Netflix fra den 31. december 2021.

FAKTA

Manuskript: Daniel Brocklehurst, Lawrence Kasdan, Harlan Coben (bog)
Instruktører: Lindy Heymann, Daniel O’Hara
Medvirkende: Cush Jumbo, James Nesbitt, Richard Armitage, Sarah Parish, Eddie Izzard, Rod Hunt, Jo Joyner

Plot

Da Carlton Flynn 17 år efter Stewart Greens forsvinden også forsvinder ud i natten, sætter det en kædereaktion i gang blandt dem, der havde relationer til dem begge.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg