IMAGINARY er en ny gyserfilm, der nu kan ses digitalt, efter den blev droppet i de danske biografer. Jeg havde ikke de store forventninger til filmen, men den havde faktisk noget at byde på. Læs hele vores anmeldelse af Imaginary (2024) gyserfilmen her!

IMAGINARY er ude på digitale platforme nu. Den skulle have været i de danske biografer, men den blev pillet af plakaten, før den overhovedet fik chancen.

At den kun har en IMDb-vurdering på 4,7 (i skrivende stund) hjælper bestemt heller ikke.

Selvom jeg ikke forventede at nyde denne gyserfilm specielt meget, endte jeg med at kunne lide flere dele af den den. Nej, det er ikke ligefrem den bedste gyserfilm nogensinde. For mig er det dog en lidt stærkere gyserfilm end Night Swim (2024). På trods af at vi gav dem begge 3 splattere i sidste ende.

Begge film kommer også fra den anerkendte gyserfilm-producer Jason Blum fra Blumhouse.

Læs videre på vores Imaginary gyserfilm-anmeldelse nedenfor. Find den som digital købe- og lejefilm nu.

Når fantasien er for stærk

I Imaginary lærer vi, hvor meget magt et barns fantasi kan have. Eller rettere, hvordan et ondsindet væsen kan udnytte denne fantasi. Jessica (DeWanda Wise) flytter tilbage til sit barndomshjem med sin nye familie. Hun har ingen egentlige minder fra dette hjem, som hun forlod, da hun var bare fem år.

Nu flytter hun ind sammen med sin mand og to steddøtre. Hendes yngste steddatter Alice (Pyper Braun) udvikler meget hurtigt et bånd til en udstoppet bamse. Han hedder Chauncey, og hun fandt ham i kælderen, hvor han tydeligvis var blevet spærret inde for lang tid siden.

Ja, så ringer alarmklokkerne allerede, men ikke for et lille barn.

Da Alice begynder at lege med Chauncey, ser deres lege ud til at blive mere uhyggelige. Selv Alices storesøster, Taylor (Taegen Burns), bliver bekymret. Mens Alice godt kan lide sin stedmor, er Taylor ikke ligefrem stor fan.

Umiddelbart er det dog mest på grund af hendes loyalitet over for sin mor (Alix Angelis), så der er håb for, at det kan blive bedre.

Stedmor Jessica bliver mere og mere optaget af Alices tilknytning til bamsen, så hun begynder at blande sig. Det kan dog allerede være for sent. Og mere skal ikke siges, hvis jeg skal undgå at spoile noget for dig.

Imaginary (2024) – Anmeldelse | Blumhouse-gyserfilm

Hvad er parakosme?

Jeg lærte en ny betegnelse for fantasivenner i Imaginary, da ordet “parakosme” dukkede op. Dette er den mere universelle betegnelse for den meget kreative og farverige verden opbygget i et barns fantasi. Hvis du slår ordet parakosme op, har det mere at gøre med en fantasiverden end en ven.

Et parakosme er nemlig meget større end blot en fantasiven, som børn taler med. Udtrykket dukker op, da en nabo afslører, at hun har forsket i dette emne i lande over hele verden. Hun har endda skrevet bøger om emnet, men ingen har nogensinde taget hende særligt seriøst.

Denne karakter bliver dog spillet af Betty Buckley. Og når den fabelagtige Betty Buckley bliver castet til at spille en karakter i en film, hører jeg efter. Hun har måske ikke meget skærmtid, men hun er altid vigtig for historien. Imaginary er ingen undtagelse!

Hvis navnet ikke siger dig noget, vil hendes ansigt helt sikkert få en klokke til at ringe. Betty Buckley har været med i alt fra den originale Carrie (1976) til Split (2016) og havde en kort, men yderst mindeværdig rolle i The Happening (2008). For mig var hun det allerbedste ved sidstnævnte film.

Hver gang enten Betty Buckley eller Lin Shaye er med på rollelisten, kan du være sikker på, at jeg skal se filmen!

Se Imaginary digitalt i hjemmebiografen nu!

Jeff Wadlow er instruktøren af Imaginary, som han også har skrevet sammen med Greg Erb og Jason Oremland. De to sidstnævnte har arbejdet meget med teenage- og børnehistorier, mens Jeff Wadlow mere er en gyserfilmskaber. Han instruerede Truth or Dare (2018), og hans spillefilmdebut i 2005 var gyserfilmen Cry Wolf.

Jeg var ret vild med DeWanda Wise i Jurassic World: Dominion, som ikke var så fantastisk en film. Derfor var jeg glad for at se hende i hovedrollen i denne nye gyserfilm. Selvom jeg var nervøs for, om hun (igen!) skulle være en skøn skuespiller i en skidt film. Denne gang var filmen dog heldigvis bedre end forventet.

Faktisk håber jeg, at vi kommer til at se DeWanda Wise i endnu flere genreproduktioner. Hun har helt klart potentialet til det og har også været med i Jordan Peeles The Twilight Zone-reboot allerede. Mens vi venter på at se hende i flere genreproduktioner (der er allerede en er i pre-produktion lige nu), bør du se denne seneste udgivelse.

IMAGINARY er ude digitalt nu som købefilm og lejefilm.

FAKTA

VOD-premiere: 13. maj 2024 (købe) | 3. juni 2024 (leje)
Instruktør: Jeff Wadlow
Manuskript: Jeff Wadlow, Greg Erb, Jason Oremland
Medvirkende: DeWanda Wise, Tom Payne, Taegan Burns, Betty Buckley, Pyper Braun, Veronica Falcón, Dane DiLiegro, Matthew Sato

Plot

En kvinde vender tilbage til sit barndomshjem, hvor hun opdager, at hendes fantasiven, som hun forlod, faktisk er virkelig og ikke spor glad for at være blevet efterladt.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg