GODZILLA MINUS ONE er nu på Netflix, og det kom som lidt af en overraskelse. Den japanske monsterfilm har ikke været nem at finde, så det vil helt sikkert gøre mange genrefans glade. Også selvom dette ikke er en typisk Godzilla-film. Læs vores fulde Godzilla Minus One-filmanmeldelse her!

GODZILLA MINUS ONE er nu kommet på Netflix. Denne film er blevet hyldet, lige siden publikum første gang fik chancen for at se den på det store lærred. Den har dog også været notorisk umulig at finde – med mindre man boede i nærheden af få udvalgte biografer. Men nu er det altså muligt at se den på Netflix!

Dens ankomst på Netflix blev ikke annonceret i forvejen, så det kom som en kæmpe overraskelse. Den seneste film om det japanske dinosaurlignende monster “Gojira” er meget anderledes end de fleste andre Godzilla-film. Faktisk er det mere et krigsdrama med vigtige sociale kommentarer.

Læs videre på vores Godzilla Minus One-filmanmeldelse nedenfor. Den fik premiere på Netflix 1. juni 2024.

En monsterhistorie med PTSD

At have Godzilla Minus One til at udspille sig i efterkrigstidens Japan, giver et helt andet syn på den klassiske monsterhistorie. I lange perioder ser vi ikke engang “Gojira”, selvom han altid lurer i baggrunden.

I stedet er historiens fokus på en traumatiseret tidligere kamikazepilot. I de sidste dage af Anden Verdenskrig lykkes det ham at overleve et angreb fra Godzilla på en lille japansk ø.

Han har en masse skyld forbundet med sin egen overlevelse og lider tydeligvis af PTSD. På trods af at han går videre med sit liv – der var ikke meget valg – ser vi ham have vilde mareridt. Faktisk er han til tider i tvivl om, hvorvidt han overhovedet stadig er i live.

Det er ret voldsomt – og kan til tider virke en smule teatralsk – men det er en vigtig historie.

Dette er også en stor grund til, at han er hurtig til at tilslutte sig den civile indsats for at bekæmpe et massivt atom-forstærket monster (Godzilla, naturligvis), da han vender tilbage for at angribe deres kyster. Dette sker et par år efter krigens afslutning.

Godzilla Minus One – Anmeldelse | Monster-drama på Netflix

Se Godzilla Minus One på Netflix nu!

Som en, der aldrig har haft mulighed for at se filmen i en biograf, var denne Netflix-udgivelse første gang, jeg så den. Jeg havde høje forventninger til denne rekordskabende Oscar®-vindende film. Måske endda for høje.

Det er på mange måder en betagende film, men du bør sætte dine forventninger til at skulle se et krigsdrama med Godzilla mere end en Godzilla-film med krigsdrama. Jeg elsker den historiske vinkel, hvor vi ser efterkrigstidens Japan. Det er et land i knæ, og det er altid vigtigt at vise resultatet af krig.

Jeg må dog sige, at dette ikke er en af ​​mine yndlings Godzilla-film, og det forventede jeg nok, at det ville være. Det er selvfølgelig min egen fejl udsprunget af vilde forventninger, men jeg ville lige nævne det, da andre måske kommer til at opleve det samme.

Det er dog immervæk alligevel også et rørende, flot og teatralsk drama krydret med en monsterhistorie. Så hvis du er klar på dét, vil du nok kunne nyde filmen.

 Godzilla Minus One fik premiere på Netflix den 1. juni 2024.

FAKTA

Instruktør: Takashi Yamazaki
Manuskript: Ishirô Honda, Takeo Murata, Takashi Yamazaki
Medvirkende: Hidetaka Yoshioka, Kuranosuke Sasaki, Minami Hamabe, Munetaka Aoki, Ryunosuke Kamiki, Sakura Ando, Yuki Yamada

Plot

I efterkrigstidens Japan slutter en traumatiseret tidligere jagerpilot sig til den civile kamp mod et kæmpestort monster, der angriber deres kyst.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg