APPENDAGE på Disney+ er en ny gyserfilm med elementer af komedie, fantasy, drama og mysterie. Plottets omdrejningspunkt er tvivl på sig selv og meget mørke indre tanker, der fysisk manifesterer sig på en persons krop. Læs vores fulde Appendage-filmanmeldelse her!

APPENDAGE er en ny Disney-gyserfilm, der også bruger masser af andre genrer. Herunder komedie, drama, fantasy og mysterie. Hele mysterie-dele bliver tydelig, da hovedpersonen ikke aner, hvad der sker, og desperat skal finde svar.

Mange fans af klassisk gys vil uden tvivl elske det faktum, at der bruges praktiske effekter i denne gyserfilm. Det er kitsch, skævt og helt fantastisk. Det giver også et ekstra element til komedie-delen i denne film, da “vedhænget” [appendage] viser sig at være et faktisk væsen. Spilletiden er kun 1 time og 34 minutter, men historien udvikler sig på mange mærkelige måder, før det hele er slut.

Læs vores Appendage-filmanmeldelse nedenfor. Find filmen på Disney+ fra 18. oktober 2023.

Omfavn dine indre dæmoner

Tagline for Appendage er faktisk “Omfavn dine indre dæmoner”, hvilket giver perfekt mening, så snart filmen begynder. Du behøver nemlig ikke se meget af denne film, før du kan se, hvordan livet for Hannah – en ung modedesigner – bevæger sig et meget mørkt sted hen. Hun er nemlig ekstremt hård ved sig selv.

Så meget, at hendes mørkeste indre tanker fysisk manifesterer sig i noget gruopvækkende. En egentlig gevækst på hendes krop, der vokser, jo hårdere hun er ved sig selv. Og den vil ikke stoppe med at vokse, da hun ikke selv stopper den psykiske vold på sig selv!

Hannah prøver hele tiden at gøre sit allerbedste for at sikre, alle er glade. Samtidigt er hun selv ret trist og decideret deprimeret. Så snart hun får en positiv oplevelse – og det gør hun også – skal der meget lidt til for, at hun bliver slået ned igen. I modsætning til Chumbawamba-sangen rejser Hannah sig bare ikke op igen.

I stedet slår hun ned på sig selv. Faktisk i en sådan grad, at det er brutalt at se på, så når dette selvhad manifesterer sig i en fysisk gevækst, giver det perfekt mening. Men hvad kan Hannah gøre ved denne nye del af sig selv? Hun kan jo ikke bare kan have en underlig gevækst.

Det er her, historien om Appendage bliver til et mysterie. Det viser sig nemlig ret hurtigt, at Hannah ikke er alene med sin oplevelse!

Appendage – Anmeldelse | Disney+ Gyserfilm

En tour de force fra Hadley Robinson

Hadley Robinson spiller den helt afgørende hovedrolle i Appendage, men hun støttes af et meget stærk cast af birolleskuespillere. Birollerne er ekstremt vigtige for, at denne historie fungerer så godt, som den gør, men (selvfølgelig!) er Hadley Robinson den, der skal løfte det meste af arbejdet.

Heldigvis er Hadley Robinson virkelig fascinerende her. Du kender hende sikkert allerede, da hun har haft flere spændende roller de sidste par år. Hun var i The Pale Blue Eye (2022) med Christian Bale og spillede rollerne som tvillinger i Utopia (2020)-serien.

Birollerne inkluderer Emily Hampshire (Chapelwaite), som spiller en afgørende rolle, som en anden person, der har sin egen gevækst at kæmpe med. Som de to vigtigste personer i Hannahs liv ser vi Brandon Mychal Smith som hendes kæreste, Kaelin, og Kausar Mohammed (Lucky) som hendes allerbedste veninde og kollega, Esther.

Se Appendage på Disney+!

Anna Zlokovic er manuskriptforfatter og instruktør af Appendage. Dette er hendes spillefilmsdebut, og jeg var ret vild med den. Interessant nok instruerede Anna Zlokovic en sæson 2-episode af Bite Size Halloween-gyserantologien. Faktisk fik den episode titlen “Appendage” og var kortfilmen, som denne nye spillefilm er baseret på.

SE KORTFILMVERSIONEN GRATIS

På YouTube tilføjede Hulu den korte filmversion af Appendage sidste år til Huluween – find den her >

Som nævnt indledningsvis, var jeg helt vild med, at Appendage brugte praktiske effekter. Det, at bruge praktiske effekter, føles på en eller anden måde bare perfekt til Halloween-sæsonen.

En af mine go-to-film til Halloween er altid Halloween gyser-antologien Trick ‘r Treat, der også bruger praktiske effekter meget mere end CGI. For god ordens skyld skal det så lige siges, at denne nye gyserfilm ikke har et Halloween-tema. Men derfor kan den nu snildt ses her i vores elskede “spooky season”-efterår.

Appendage er på Disney+ fra den 18. oktober 2023.

FAKTA

Instruktør: Anna Zlokovic
Manuskript: Anna Zlokovic
Medvirkende: Hadley Robinson, Deborah Rennard, Emily Hampshire, Brandon Mychal Smith, Kausar Mohammed, Desmin Borges, Pat Dortch, Annie Pisapia, Craig Kolkebeck

Plot

Hannahs tanker tager form som et frygtindgydende væsen, der kan vende op og ned på hendes liv.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.