UTOPIA er en ny genre-hybrid serie på Amazon Prime Video. Det er en remake af en britisk serie af samme navn – denne gang skabt af Gillian Flynn. Læs mere om den uhyggeligt relevante serie her.

Utopia-serien er baseret på Dennis Kellys britiske serie af samme navn. Denne amerikanske udgave er dog skabt af Gillian Flynn, som tidligere har skrevet Gone Girl, Sharp Objects og Dark Places.

Serien er uhyggeligt relevant i disse pandemi-tider, så det gør den kun ekstra creepy. Den handler nemlig om en influenza-lignende pandemi og en gruppe nørder, der prøver at stoppe den. Desuden er den mildest talt en brutal omgang.

Utopia anmeldelse og plot

Hvis du slet intet ved om denne serie, så kan du læse mere herunder.

Her er plottet beskrevet kort:

Utopia er en konspirations-thriller om en gruppe tegneserie-fans, der finder sammen, fordi de tror, at tegneserien “Dystopia” afslører en masse konspirationer. Nu er der fundet en opfølger til tegneserien ved navn “Utopia”. Tegneserien forudser menneskehedens undergang, og den noget aparte gruppe må tage på et hæsblæsende og forskruet eventyr. Med udgangspunkt i Utopia tegneserien – og de opdagelser, de gør sig undervejs – skal de forsøge at redde sig selv, hinanden og, i sidste ende, selve menneskeheden.

Vi har været så heldige at se hele sæson 1 af serien, som vi har anmeldt på vores engelsk-sprogede website. Hvis du har Amazon Prime, så er det helt sikkert en serie, du bør prioritere. Og har du ikke denne streamingtjeneste endnu, så kan det altså varmt anbefales – især fordi der også kommer fire Blumhouse gyserfilm på platformen til oktober.

Læs også: Vores engelske anmeldelse af UTOPIA sæson 1 her >

Derudover har Utopia et fantastisk cast, der består af en række kendte ansigter. Læs mere om selve castet herunder.

Utopia (2020) serie på Amazon Prime Video

Blandt de kendte ansigter finder du blandt andre John Cusack i skurkerollen, Jessica Rothe (Happy Death Day) og Ashleigh LaThrop (The Handmaid’s Tale) er nogle af nørderne, og Sasha Lane (Daniel Isn’t Real) spiller nøglerollen som Jessica Hyde.

Noget af det fede ved serien er, at ingen karakterer er fredede. Det vil sige, at enhver reelt kan dø når som helst. Og det sker også en del gange! Det samme har vi oplevet i den anden fantastiske Amazon Prime Video-serie The Boys, der varmt kan anbefales.

Utopia skulle oprindeligt have været lavet som et samarbejde mellem David Fincher og Gillian Flynn for HBO, men David Fincher og HBO var ikke helt enige om økonomien. Fincher droppede derfor helt ud, og Flynn lavede den i stedet for Amazon. Og dét er hun altså sluppet ret godt afsted med.

Du kan læse vores engelske anmeldelse af UTOPIA sæson 1 her >

Utopia har premiere på Amazon Prime Video den 25. september 2020 i USA, mens vi i Danmark skal vente til den 30. oktober 2020. Se traileren nedenfor.

Utopia (2020) serie på Amazon Prime Video