SWAMP THING er en ny DC Universe serie, der fik en hård begyndelse, da den blev aflyst allerede under filmoptagelserne. Årsagen var dog økonomi og ikke dårlige forventninger! Den er bestemt heller ikke kedelig og har et skønt cast. Se hele sæson 1 på HBO Nordic nu, og læs vores Swamp Thing anmeldelse her.

Swamp Thing er nu endelig ude i Danmark via HBO Nordic. DC Universe serien er en horror-action hybrid, hvor der naturligvis også er godt med monster-aktivitet i form af selve sump-karakteren. Det er en flot og spændende serie, som jeg meget gerne ville have set flere sæsoner af!

Desværre fik denne DC Universe serie en ekstremt uheldig fødsel, da den reelt mistede sit bagland under optagelserne. DC Universe bøvlede med økonomien, og streamingtjenesten er da også ved at lukke ned nu og har overdraget produktionerne til HBO Max. Det er møghamrende ærgerligt, for selve serien byder på overraskende høj kvalitet og var elsket af seerne!

Serien er da også produceret af horror-mesteren James Wan, der står bag gyser-franchises som SawInsidious og (ikke mindst) The Conjuring universet med alverdens spin-off film. Uanset de meget dystre udsigter til flere sæsoner af Swamp Thing, skal du dog ikke snyde dig selv for at se sæson 1 på HBO Nordic nu.

DC Universe horrorserie med vildt cast

Nu er tv-serier jo ikke det samme som for 10-15 år siden, og derfor er castet i Swamp Thing da også fyldt med velkendte ansigter fra både film og tv. I hovedrollen har vi Crystal Reed, som mange nok vil kende fra serierne Teen Wolf eller Gotham.

Hun var dog også med i Ghostland filmen af Pascal Laugier, der også lavede den fantastiske MartyrsGhostland var rendyrket horror, men blev især husket for at Crystal Reeds medspiller fik flænset sig ansigt ved et uheld under optagelserne. Læs eventuelt mere om dette i vores anmeldese af Ghostland på vores engelsksprogede søstersite her >

Foruden Crystal Reed har vi Andy Bean, der spillede den voksne Stanley i It: Del 2. Og som hendes bedste ven i hjembyen har vi danske Maria Sten, der senest fik (meget fortjent) ros for sin hovedrolle i sidste sæson af Channel Zero

Derudover har vi Virginia Madsen (Candyman der er ved at blive genindspillet), Jennifer Beals (Flashdance, Book of Eli), Will Patton (Halloween fra 2018) og Kevin Durand (The Strain tv-serien).

Sidst, men helt bogstaveligt talt ikke mindst, har vi horror-skuespilleren Derek Mears. Han har blandt andet spillet Jason Voorhees i Fredag den 13. (2009) og “Classic Predator” i Predators (2010). Han var også med i Alita: Battle Angel tidligere i år. Og ja, han spiller naturligvis selveste “Swamp Thing” i denne serie!

Swamp Thing – Anmeldelse [HBO Nordic]

Swamp Thing skabt af horror-filmskabere

Det er ikke tilfældigt, at Swamp Thing virkelig føles som en horrorserie. Den er nemlig skabt af nogle af de mest succesfulde horrorfilmskabere i nyere tid. James Wan er, som tidligere nævnt, executive producer på serien, så allerede dér er vi godt i gang.

Skaberne af Swamp Thing tv-serien er Gary Dauberman og Mark Verheiden. Gary Dauberman har skrevet på den nyeste filmatisering af It samt alle Annabelle filmene, hvoraf han også instruerede Annabelle Comes Home, som var hans instruktørdebut. Mark Verheiden har skrevet på horror-serier som Ash vs Evil Dead og Constantine.

Allerede fra første afsnit vil du måske bemærke, at instruktørerne også er genrefilmskabere. Afsnit 1 af Swamp Thing er nemlig instrueret af Len Wiseman, der skabte Underworld franchisen. Også E.L. Katz har instrueret på serien, og han har tidligere lavet Cheap Thrills samt sidste sæson af Channel Zero, hvor danske Maria Sten havde hovedrollen.

Swamp Thing – Anmeldelse [HBO Nordic]

Se Swamp Thing sæson 1 på HBO Nordic nu!

Hele sæson 1 af Swamp Thing består af 10 afsnit. Oprindeligt skulle der dog have været 13 afsnit, så serien er i den grad blevet komprimeret og har ikke en definitiv slutning. Man håbede naturligvis på en sæson 2, men eftersom DC Universe havde økonomiske problemer og nu er ved at overdrage deres indhold til HBO Max, røg den plan umiddelbart.

Det er møghamrende ærgerligt, når nu der endelig kommer en solid horrorserie fra tegneserie-universet. DC har ikke haft det helt nemt i kampen mod Marvel, og med DC Universe kom man ellers godt i gang. Både med Swamp Thing og Doom Patrol. Begge serier blev godt modtaget af seerne, der elskede dem, og begge kan ses på HBO Nordic.

Doom Patrol kommer da også til at fortsætte på HBO Max, mens Swamp Thing blev aflyst efter et afsnit på trods af god modtagelse. Serien landede simpelthen skævt i det økonomiske rod, hvor DC Universe sejlede rundt. Mange håber, at Swamp Thing måske kan få en revival på en anden streamingtjeneste, men det er på ingen måde bekræftet.

Swamp Thing udkommer med hele sæson 1 på HBO Nordic fredag den 8. november 2019.

FAKTA

Skabere: Gary Dauberman, Mark Verheiden
Medvirkende: Crystal Reed, Derek Mears, Virginia Madsen, Andy Bean, Maria Sten, Will Patton, Jennifer Beals, Kevin Durand, Henderson Wade, Ian Ziering

Plot

Forskeren Abby Arcane (Crystal Reed) vender tilbage til barndomsbyen i Louisiana for at undersøge en dødelig sump-båret virus. Hun får en tæt relation til biologen Alec Holland (Andy Bean), der bliver smittet med virussen og forvandlet til antihelten ‘Swamp Thing’.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.