:: Anmeldelse ::

Ville du skide på en fremmed mands gulv for $1200, eller få skåret en lillefinger af for $25.000? Disse valg bliver Craig stillet overfor, og han er mildest talt desparat efter penge.

Han har helt flad, er ved at blive smidt ud af sit hus, er lige blevet fyret samme dag, og så har han oven i dette både en baby og hjemmegående kone, så han prøver at drukne sine sorger på en bar. Her møder han en gammel skoleven og et fremmed ægtepar, hvor sidstnævnte smider om sig med drinks og penge. De fire går hurtigt i gang med en leg, der udvikler sig ganske dramatisk gennem aftenen.

Cheap Thrills stiller nogle ganske interessante dilemmaer op – for hvor langt ville man egentlig gå for det rette beløb? Udviklingen i plottet – og ikke mindst de gamle venners indbyrdes konkurrence – gør det til en meget troværdig historie, og man sidder faktisk selv og vurderer, om man var sprunget med på diverse udfordringer.

Hovedrollen spilles af Pat Healy, som vi også kender fra The Innkeepers. Han gør det utroligt godt, som den meget pressede, men egentlig også søde og godhjertede mand, der bare prøver at få sin verden til at hænge sammen. Fra samme film finder vi også en af dens andre hovedroller, nemlig den kvindelige del af det spillelystne ægtepar, der spilles af Sara Paxton. Da det primært er kun fire personer, man følger næsten hele filmen, er det altafgørende, at de fungerer sammen, og dét gør de virkelig, så stor ros for både casting og udførsel.

Det skal siges, at filmen måske starter lidt langsomt ud, og man ved ikke helt, hvilken retning den vil tage. Men det giver dog god mening, efterhånden som tingene udvikler sig, og pludselig bliver det hele meget brutalt og blodigt, så horrorfans burde også blive stillet tilfredse med Cheap Thrills.

Det er E.L. Katz’s instruktørdebut, og det slipper han særdeles godt fra, så vi kan kun håbe på mere godt fra hans hånd.

Fakta

DVD-premiere: 20-03-2014
Genre: Thriller
Instruktør: E.L. Katz
Medvirkende: Pat Healy, Ethan Embry, Sara Paxton, David Koechner, Amanda Fuller m.fl.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg