KILL BOKSOON på Netflix er en ny action-thriller fra Sydkorea. Den handler om en enlig mor, som også er en fantastisk lejemorder. Tænk John Wick møder Atomic Blonde i klassisk sydkoreansk stil. Det er ret fantastisk! Læs vores Kill Boksoon-filmanmeldelse her!

KILL BOKSOON er en ny Netflix action-thriller fra Sydkorea. I klassisk sydkoreansk stil har den en spilletid på mere end to timer (2 timer og 17 minutter), men det gør faktisk ikke noget. Med et karakterdrevet plot, fantastiske actionscener og det faktum, at ingen er “sikre”, er der rigeligt guf til den lange spilletid.

Pssst… sørg endelig for at få “end credit”-scenen med. Den kommer ret tidligt ved rulleteksterne!

I denne film er titelkarakteren en lejemorder, der går under kaldenavnet “Kill Boksoon”, fordi hendes rigtige navn er Gil Boksoon. Og ja, så er det også en leg med ord, da hun bliver målet, så alle vil dræbe hende. En stor del af hendes historie er også, at hun er enlig mor, og hendes teenagedatter er den eneste ting, hun bare ikke kan kontrollere.

Læs videre på vores Kill Boksoon-filmanmeldelse nedenfor. Find filmen på Netflix fra den 31. marts 2023.

John Wick møder Atomic Blonde i Sydkorea

Gil Boksoon er lejemorder med en succesrate på 100%. Helt fra filmens start er det tydeligt at se, hvor dygtig hun er. Her tager hun sig nemlig lige af et “job”. Hun er også mor til sin teenagedatter, Jae-young, hvilket er noget, hun tydeligvis kæmper med. Derfor beslutter hun sig for ikke at forny sin kontrakt med MK Ent. (det bedste lejemorderfirma i Sydkorea), så hun i stedet kan fokusere på sin datter.

Hendes allersidste job ender dog selvfølgelig ikke som planlagt. Faktisk resulterer det i, at hun må bryde en hovedregel i lejemorder-verdenen og dermed selv blive et mål.

Når jeg siger, at Kill Boksoon er “John Wick møder Atomic Blonde“, mener jeg ikke, at det er en form for genindspilning eller kopi af nogen af dem.

Faktisk er den meget sin egen, fordi vi følger den geniale lejemorder Gil Boksoon både “på jobbet” og derhjemme. Der er ingen tvivl om, at hun føler sig meget mere i kontrol, når hun kæmper for sit liv, end når hun skal håndtere sin datter, Jae-young.

Den menneskelige vinkel

Gil Booksons datter, Jae-young, kæmper også med noget. Det “noget” er så central en ting som hendes egen identitet. Eller faktisk kæmper hun slet ikke med det. Hun ved, at hun kan lide piger og har det fint med det. Hun har endda et hemmeligt forhold til en klassekammerat. Det, hun kæmper med, er, at det hele skal være hemmeligt.

Desuden aner hun ikke, hvordan hendes mor vil reagere. Selvom hun ikke ved, at hendes mor er en lejemorder, ved hun bestemt, at hendes mor er ret hård. Og arbejder konstant.

Omvendt er Gil Boksoon selv bekymret for, at hendes datter måske har arvet lidt for meget af sin mors  “dræberinstinkt”.

Og ja, begge disse bekymringer bliver vigtige dele af historien. Det er netop det, der gør filmen meget mere til en klassisk sydkoreansk produktion; Actionscenerne er medrivende og fantastisk underholdende, men karaktererne gør, at historien også bliver det. Den menneskelige vinkel er altid omdrejningspunkt i sydkoreanske produktioner!

Kill Boksoon (2023) Netflix anmeldelse

Jeon Do-yeon er perfekt som actionstjerne

Den absolutte stjerne i denne film er Jeon Do-yeon som Gil Bookson. Hun er ganske enkelt fantastisk, og jeg kan ikke vente med (forhåbentlig) at se hende i mange flere roller af samme tyngde. Hun har medvirket i rigtig mange film, men jeg tror, at første gang jeg så hende var i den prisvindende thriller Hanyo – The Housemaid (2010).

Rollen som hendes datter er portrætteret af Kim Si-ah, som du vil genkende, hvis du har set Kingdom: Ashin of the North (hun spillede den unge Ashin) eller The Silent Sea-serien (begge er Netflix-serier). Plus hun medvirkede i gyser-mysteriet The Closet (2020).

Skuespilleren Esom spiller en nøglerolle, som helt sikkert rammer plet hos publikum. Du kan måske genkende hende fra serien Taxi Driver. Der er også Koo Kyo-hwan (Peninsula aka Train to Busan 2) og Hwang Jung-min (The Wailing).

Sol Kyung-gu (Idol) spiller ham, der er chef for hele lejemordervirksomheden – eller rettere, en slags fagforeningschef, om man vil, hvor hans eget firma også er ledende i branchen.

Se Kill Boksoon på Netflix!

Byun Sung-hyun er forfatter og instruktør af Kill Boksoon. Han instruerede og var også medforfatter på filmen Kingmaker. Forhåbentlig er denne nye Netflix-produktion kun begyndelsen på, at Byun Sung-hyun når ud til et internationalt publikum på streamingplatformen.

Ikke alene har denne film den karakterdrevne historie, som jeg personligt elsker, den har også vilde actionscener og den mest fantastiske visuelle stil. En del af dette er, at actionscenerne momentvis bruger komedie, så det ikke bliver for brutalt. Altså, den er brutal, men ligesom John Wick og Atomic Blonde tager den aldrig sig selv for seriøst.

For mig er Kill Boksoon den perfekte form for underholdning; Action, thriller, mystik og fascinerende karakterer, der samler hele molevitten. Og igen, husk at fange den sidste scene tidligt i rulleteksterne. Jeg håber bare, at denne film bliver endnu et kæmpe hit for sydkoreanske produktioner, så Netflix vil gerne lave en efterfølger af en art.

Kill Boksoon er på Netflix globalt fra den 31. marts 2023.

FAKTA

Instruktør: Byun Sung-hyun
Manuskript: Byun Sung-hyun
Medvirkende: Jeon Do-yeon, Sul Kyung-gu, Kim Si-a, Esom, Koo Kyo-hwan

Plot

På jobbet er hun anerkendt lejemorder. Derhjemme er hun enlig mor til en teenagedatter. Mord? Det er nemt. At være forælder er det svære.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg