DEATH AND OTHER DETAILS på Disney+ er en ny whodunnit mordmysterie-serie med 10 afsnit. Den er finurlig, men til tider også meget brutal. Læs vores Death and Other Details anmeldelse her!

DEATH AND OTHER DETAILS er en ny Disney+-serie med 10 afsnit. Det er et mordmysterie, og serien er aldersklassificeret til 16+, så du kan forvente både voldelige og ret “hede” scener. Faktisk fra første afsnit!

Rollelisten er imponerende og byder på flere meget spændende karakterer. Ingen er helt gode eller dårlige, hvilket er noget, jeg altid nyder. Nuancer er vigtige. Hvis du kan lide forbrydelser og mysterier, er denne serie nok noget for dig!

Dog skal jeg lige advare om, at selvom serien starter godt, så går det stille og roligt ned af bakke hen ad vejen. Nogle afsnit er decideret dumme og unødvendige, da vi ikke rigtig kommer meget videre. Men jeg var godt underholdt indledningsvist.

Læs videre på vores Death and Other Details anmeldelse nedenfor. Find alle afsnit på Disney+ fra den 5. marts 2024.

Verdens bedste detektiv

I Death and Other Details er verdens bedste detektiv ikke belgieren Hercule Poirot. I stedet for at britiske Kenneth Branagh forsøger sig med en fransk accent, får vi Mandy Patinkin med britisk accent som detektiven Rufus Cotesworth.

Personligt oplevede jeg en vis glæde og nød virkelig denne karakter helt fra begyndelsen. Så langt, så godt!

Mordmysteriet finder sted på et imponerende krydstogtskib, hvor den globale elite holder en lille forretningsferie. Her møder vi en masse spændende karakterer. Nogle er midt i en større forhandlinger, mens de fleste reelt “bare” er påhæng.

Så sker der et mord, og derefter lærer vi virkelig karaktererne at kende!

Death and Other Details handler om den både geniale og voldsomt rastløse Imogene Scott (Violett Beane), som bliver hovedmistænkt i et mordmysterie. Heldigvis kender hun manden, der bliver bedt om at løse mysteriet: Rufus Cotesworth.

Den fantastiske detektiv er en, Imogene har kendt, siden hun var en lille pige. Rufus Cotesworth (Mandy Patinkin) fik til opgave at opklare det brutale mord på hendes mor. Noget vi ser mere til i en række flashbacks og også forklarer Imogene tilhørsforhold til denne rige elite.

De to – Imogene og Rufus – endte deres bekendtskab på en meget dårlig måde, men skal altså nu arbejde sammen. Heldigvis er Imogene lige så skarp som detektiven, hvilket han godt ved, så de udgør et stærkt hold. Også selvom de aldrig stoler helt på hinanden.

Death and Other Details – Anmeldelse | Whodunnit-serie | Disney+

Lækre rammer for et mordmysterie

Rammerne for Death and Other Details er et overdådigt, renoveret middelhavsskib. Og alle er selvfølgelig mistænkte! Både de rige gæster og de hårdtarbejdende besætningsmedlemmer.

For Imogene handler opklaringen af dette mordmysterie både om at finde den rigtige morder og (ved at gøre det) selv at komme ud af spotlyset.

Selve historien er til tider ret brutal – og har også et par dampende scener helt fra seriens første afsnit. Ja, faktisk inden for de første par minutter, så du får hurtigt en lille smagsprøve. Så at sige!

Sammen med Violett Beane og Mandy Patinkin i de bærende roller, som dem, der skal løse mysteriet, har serien en spændende rollebesætning. Denne inkluderer Lauren Patten, Rahul Kohli (en Mike Flanagan-favorit), Angela Zhou, Hugo Diego Garcia, Pardis Saremi, Sophia Reid-Gantzert og Linda Emond.

Se Death and Other Details på Disney+

Den nye mordmysterie-serie på ti afsnit er skabt af Mike Weiss og Heidi Cole McAdams (Stumptown). Begge fungerer også som showrunners på serien. Mike Webb (The Society) instruerer pilotafsnittet.

Hvis du kan lide Only Murders in the Building og Hercule Poirot-historier, vil du nok kunne lide denne. Du skal dog også vide, at den er mørkere og beregnet til et mere modent publikum.

Når man når lidt ind i serien, kommer der en række dumme afsnit, der tog gejsten fra mig. Så selvom jeg var på 4 fine splatter indledningsvist, ender jeg på de mere lunkne 3 splatter for serien som helhed.

Alle episoder af Death And Other Details er tilgængelige på Disney+ den 5. marts 2024.

FAKTA

Skabere: Mike Weiss, Heidi Cole McAdams
Instruktører: Marc Webb, Yangzom Brauen, David Petrarca, Dinh Thai
Medvirkende: Violett Beane, Mandy Patinkin, Lauren Patten, Rahul Kohli, Angela Zhou

Plot

Death and Other Details foregår midt i den globale elites glamouriøse liv og handler om den geniale og rastløse Imogene Scott (Violett Beane), som befinder sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt (okay, det var lidt hendes egen skyld) og bliver hovedmistænkt i et mordmysterie. Omgivelserne? Et overdådigt, renoveret middelhavsskib. De mistænkte? Hver eneste forkælede gæst og alle udmattede besætningsmedlemmer. Udfordringen? For at bevise sin uskyld må Imogene samarbejde med en mand, hun foragter – Rufus Cotesworth (Mandy Patinkin), verdens bedste detektiv.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.