MORDET I VENEDIG er ude i de danske biografer, og denne gang er Hercule Poirot-filmen lavet som en krimi-gyser. Som altid er der et væld af velkendte ansigter på rollelisten. Læs vores Mordet i Venedig anmeldelse her!

MORDET I VENEDIG kan nu ses i de danske biografer, og enhver fan af Hercule Poirot-krimier skal naturligvis se den. Er du også gyserfan, vil der være noget ekstra at komme efter. Denne gang er filmen nemlig lavet som en decideret krimi-gyser.

Og ja, man fornemmer klart, at der på stemningsfronten er gjort noget ud af at gøre den mere dyster. Der er såmænd også en del jumpscares. Lige præcis de benyttede jumpscares er dog mindre effektive, mens stemningen faktisk er dejlig dyster. Trods alt.

Du kan læse videre på vores Mordet i Venedig anmeldelse nedenfor. Filmen har dansk biografpremiere den 14. september 2023.

Desværre ikke det store sus

Selvom Kenneth Branagh skal have ros for at skabe en god uhygge og dyster stemning i Mordet i Venedig, så er det desværre ikke det store sus. Faktisk virker dele af den decideret klodset. Det resulterer i en film, der bare ikke er det store sus.

Normalt bliver man imponeret over hans konklusion, men i denne omgang har et par af de vigtige spor nærmest haft en spotlight på sig. Man er derfor hverken overrasket eller synderligt imponeret, når Hercule Poirot (Kenneth Branagh) afslører en sammenhæng.

Mordet i Venedig – Anmeldelse | Krimi-gyser

På trods af et virkelig skønt cast, hvor Tina Fey især giver den som skrap krimiforfatter, der prikker godt til Hercule Poirot, så føles det lidt som en tv-film. En god tv-film, bevares, men der mangler noget for rigtig at få den ud over stepperne.

Faktisk var det til tider så afslappende, at HorrorDivas FitBit registrerede over en time af spilletiden som en god lur. Og nej, hun sov ikke, men var bare meget afslappet.

Hvis ikke det siger noget om, hvor ineffektive mange jumpscares var, så ved jeg ikke, hvad gør.

Mordet i Venedig – Anmeldelse | Krimi-gyser

Se Mordet i Venedig i biografen nu

Som altid er disse Hercule Poirot krimier baseret på historier af den ikoniske Agatha Christie. Manuskriptet (eller adaptionen, om man vil) er skrevet af Michael Green, der også skrev de to foregående film.

Michael Green har også været Oscar-nomineret for Logan og medforfatter på Blade Runner 2049 manuskriptet, så det tyder jo ellers godt.

Men nu er det jo immervæk ellers en Kenneth Branagh-film, hvor han både instruerer og spiller hovedrollen. Om man er til ham eller ej, så må man erkende, at han er god til at iscenesætte sig selv. Måske ikke altid god til at få det bedste resultat, men dog absolut med evner.

Foruden Tina Fey må jeg også fremhæve Michelle Yeoh, der gjorde indtryk. Desværre får hun ikke så pokkers meget skærmtid, men det er både historien og det store cast, der ligger til grund for dette. Faktisk var Michelle Yeoh den, der virkelig formåede at levere noget uhygge.

Mordet i Venedig har dansk biografpremiere den 14. september 2023.

FAKTA

Instruktør: Kenneth Branagh
Skuespillere: Kelly Reilly, Jamie Dornan, Tina Fey, Michelle Yeoh, Kenneth Branagh, Emma Laird

Plot

I Mordet i Venedig bliver mesterdetektiven Hercule Poirot endnu engang sat på prøve, da han kort efter 2. verdenskrig skal opklare et mysterie i Venedig.

På allehelgensaften befinder den pensionerede Poirot sig i et hjemsøgt palæ. En af palæets gæster bliver imidlertid brutalt myrdet, hvilket tvinger detektiven til at tage affære. Uden varsel bliver han involveret i en foruroligende fortælling, der er fyldt med skjulte skygger og hemmeligheder.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.