BLOOD RED SKY på Netflix er en ny vampyrfilm, der primært udspiller sig i luften. Den er en tand for lang, men har i store træk en høj underholdningsværdi og smæk for skillingen. Også danske Roland Møller er med på rollelisten. Læs vores Blood Red Sky anmeldelse her!

BLOOD RED SKY er en ny Netflix vampyrfilm, der starter som et familiedrama, udvikler sig til et gidseldrama i luften og ender som hardcore vampyrfilm. Der er meget blod, mange dødsfald, og ekstremt voldelige scener i denne film. Der er virkelig knald på i store dele af denne fortælling, der dog er en tand for lang med en spilletid på ca. to timer.

Der er mange relativt ukendte på rollelisten, men vi har også danske Roland Møller med. Han spiller (igen) en skurkerolle, men dog en af de mere fornuftige og sympatiske (hvor mærkeligt det end lyder) af dem.

Læs videre på vores Blood Red Sky anmeldelse herunder.

En anden slags vampyrfortælling

Vi har efterhånden set mange vampyrfilm og -serier, så man har oplevet lidt af hvert. Fra Interview with a Vampire til The Strain tv-serien, oplever vi forskellige vinkler på vampyrfortællingen. I Blood Red Sky følger vi en enlig mor, der er vampyr, men kan holde det nede med et meget rigidt regiment af medikamenter.

Hun skal igennem noget behandling i New York, hvor hun gerne skulle blive helbredt. Det betyder dog også, at hun lige skal klare en længere tur i fly fra Tyskland til USA. Alt sammen mens hun får taget sin medicin, undgår sollys og passer på sin unge søn. Og, som plot og trailer afslører, så er det jo hverken værre eller bedre end, at flyet bliver overtaget af terrorister kort efter afgang.

Hovedpersonen, Nadja, spilles af Peri Baumeister, som du måske vil kende fra tv-serierne The Last Kingdom eller Kampen om det tunge vand. Hun gør det rigtig godt og er i gennem en vild udvikling i filmens spilletid. Andre roller spilles af danske Roland Møller (Sidste stop), Alexander Scheer (Sløborn), og Dominic Purcell fra Prison Break-serien.

Blood Red Sky – Netflix anmeldelse

Se Blood Red Sky på Netflix nu!

Peter Thorwarth er instruktør og medforfatter på Blood Red Sky. Han har tidligere lavet både musikvideoer og spillefilm, så han er en ret erfaren herre. Som manuskriptforfatter har han skabt denne film sammen med Stefan Holtz, og de to har allerede skrevet et par film sammen, så det lader til at være et solidt makkerskab.

Filmen er en tysk og amerikansk produktion for Netflix, og der tales primært netop tysk og engelsk. Nu befinder vi os som sagt hovedsageligt i et fly, så derfor bliver engelsk hurtigt hovedsproget blandt de mange passagerer med forskellig nationalitet.

Er du til vampyrfilm, så kan du roligt kaste dig over Blood Red Sky. Du skal lige være tålmodig med selve opbygningen, før det bliver rendyrket vampyrfilm. Vejen derhen er dog også fyldt med ret mange voldsomme og ekstreme øjeblikke, der nok skal kunne fastholde din opmærksomhed. Filmen er som sagt en tand for lang, men den holder alligevel hele vejen og slutter stærkt!

BLOOD RED SKY har premiere på Netflix den 23. juli 2021.

FAKTA

Genre: Horror, Thriller, Action
Instruktør: Peter Thorwarth
Medvirkende: Peri Baumeister, Graham McTavish, Dominic Purcell, Roland Møller

Plot

Da en gruppe terrorister kaprer et fly på vej over Atlanten, må en kvinde med en mystisk sygdom afsløre en skræmmende hemmelighed for at beskytte sin søn.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.