Læsetid ca. 2 min.

Devil’s Due er en ganske god djævlegyserfilm med et lille budget. Læs mere i vores anmeldelse af filmen her.

Efter at have set Annabelle og Rosemary’s Baby inden for samme uge, er vi efterhånden godt inde i temaet omkring graviditet og fødsel af djævlens søn eller en dæmon af en art. Alligevel adskiller Devil’s Due sig hurtigt på to måder.

Før det første fordi filmen er en form for found footage. Eller rettere, det siges ikke direkte, men alt vi ser, er filmet aktivt af den mandlige hovedperson eller via overvågningskamera. For det andet så er kvinden – det vil sige den vordende mor – også selv besat. Der er altså ikke overnaturlige kræfter udefra, der beskytter barnet, men derimod moderen selv, der bliver semi-besat i denne graviditet.

Skuespillet er utrolig vigtigt i denne type film, og der må jeg sige, at der leveres virkelig gode præstationer hele vejen rundt. Ofte får scenerne et ekstra råt skær af den nærmest dogmeagtige tilgang med håndholdt kamera uden knivskarpe billeder. Og der skal skuespillet netop virke ægte, for at det ikke bliver amatøragtigt på et helt overordnet plan.

Sjovt nok spilles en af hovedrollerne af Zach Gilford, der var VANVITTIGT irriterende i The Purge: Anarchy. Men her er han altså særdeles overbevisende i samspillet med Allison Miller, og de har rigtig god kemi som ægtepar.

Der er oftest brugt helt enkle virkemidler – gode, rå fysiske stunts er faktisk det primære – og relativt få special effects, hvilket klæder historien rigtig godt.

Relativt uprøvede kræfter bag kameraet

Instruktørerne Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett er primært kendt for V/H/S segmentet 10/31/98, men de gør det altså ganske glimrende med Devil’s Due, der er deres første spillefilm. Manuskriptet er skrevet af den ret så nye Lindsay Devlin, der ellers kun har lavet en dokumentarfilm i 2013.

Så hvis du sidder en fredag aften og har lyst til et djævlegys i hjemmebiografen, kan du roligt kaste dig over Devil’s Due, der leverer særdeles hæderlige gys.

Fakta

DVD-premiere: 30. oktober 2014
Genre: Horror
Instruktør: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Medvirkende: Zach Gilford, Allison Miller, Sam Anderson m.fl.