WESTWORLD sæson 4 begynder nu på HBO Max. Den har været ret lang tid undervejs, da tredje sæson sluttede for over to år siden. Derfor er det også en god idé med et lille recap. Den nye sæson har otte afsnit – præcis som forrige sæson. Læs vores Westworld sæson 4 anmeldelse her!

WESTWORLD sæson 4 starter på HBO Max, og vi kan således finde ud af, hvad der skete efter de ret voldsomme begivenheder i sæson 3. Nu er det altid en ret voldsom oplevelse i Westworld-serien. Lige i sæson 3 var det dog noget, der pludselig påvirkede alle i verden, og kaos opstod på en helt ny måde.

Kan du heller ikke helt huske de mange begivenheder, forviklinger, tidslinjer og karakterer fra de tre foregående sæsoner af Westworld? Bare rolig, HBO Max har lavet et recap af Westworld sæson 1-3.

Se Westworld sæson 1-3 recap ved at klikke her >

Læs videre på vores Westworld sæson 4 anmeldelse nedenfor. Afsnit 1 (ud af i alt otte) har premiere mandag den 27. juni på HBO Max.

Du skal (igen!) være tålmodig

Vi har set de første fire afsnit, så vi bedømmer den nye sæson på halvdelen af afsnittene. Det er ikke helt nemt, da Westworld også har en tendens til at bygge en ny verden op over ret mange afsnit, før man begynder at få det fulde billede. Sæson 4 er ingen undtagelse.

Netop derfor er det faktisk også først i afsnit 4, at de første virkelig store plot-twists kommer.

Når nu serien udkommer med ét afsnit om ugen, så er det altså en lille måned, man skal følge med i en serie uden rigtig at have en idé om sammenhængen. Lidt ligesom at få en bid af flere forskellige afsnit af en antologi. Først når man ser alle afsnit (og dermed får de fulde historier), ved man, hvad der reelt foregår.

Jeg er både fan af stilen og ret irriteret. Især fordi man efterhånden godt ved, hvad man skal forvente. Ikke mindst, når det gælder twists og forviklinger.

Westworld: Sæson 4 – Anmeldelse | HBO-serie

Stærkt nøglecast

Når vi taler om nøgleskuespillerne Thandiwe Newton (Maeve) og Evan Rachel Wood (Dolores) samt Ed Harris (Man in Black), så holder de 100%. Det samme gælder Tessa Thompson (Charlotte Hale), Jeffrey Wright (Bernard) og James Marsden (Teddy).

Selv Aaron Paul, som jeg synes var en noget kedelig omgang i sæson 3, fungerer en del bedre her i sæson 4 som “Caleb”.

Foruden disse skuespillere, så kommer der (igen-igen) endnu flere nye karakterer med. Det er især her, der går lidt vel meget “fyld” i den. Derudover byder disse nye karakterer også på referencer til andre kendte sci-fi robot (eller deciderede “terminator”) franchises, så lige den del er cool nok. Men jo så også, i sagens natur, noget vi har set før. Og kan gennemskue på lang afstand.

Og så siger jeg heller ikke mere om det!

Vi kommer nok bare ikke uden om, at serien (for mig!) er klart bedst, når det er enten Dolores (Evan Rachel Wood) eller Maeve (Thandiwe Newton), der er fokus på. Så er magien faktisk til stede for mig, mens nogle af de (som altid, mange) sidehistorier er lidt vel “fluffy” i lang tid. Altså, lige indtil sammenhængen afsløres senere hen.

Se Westworld sæson 4 på HBO Max

Sæson 4 af Westworld har som sagt været ret lang tid undervejs, men det er faktisk helt normalt for denne serie. Der går typisk omkring to år mellem hver sæson, så på den måde passer det jo fint, at fjerde sæson har premiere over to år efter finalen af sæson 3 udkom.

Afsnittene frigives – som altid – ugentligt, så du må væbne dig med tålmodighed. Alternativet er at vente, og dét er farligt, da spoilers hurtigt afsløres, når først afsnittene har været ude en dag eller to. Alt afhængigt af hvor store plottwists, der kommer på banen. Nu er lige præcis denne HBO-serie dog kendt for at køre med flere tidslinjer, hvilket i sig selv resulterer i vilde afsløringer.

Og ja, det gælder også denne sæson. Hvis du har set de tre første sæsoner af denne ret fantastiske (og nogle gange ekstremt kringlede) serie, så skal du endelig også kaste dig over sæson 4. Der var et par skuespillere, der faldt ret grumt igennem, men det er desværre især de ret platte og flade replikker, der skal siges, som er skyld i dette.

Sæson 4 af Westworld har premiere 27. juni 2022 på HBO Max. 

Plot

Westworld er en mørk odyssé om skæbnen for de selvbevidste livsformer på jorden.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg