UNSOLVED MYSTERIES er tilbage, da Netflix har skabt et decideret reboot. Det er perfekt timing med den aktuelle true-crime bølge. Der en ingen vært som i gamle dage. Til gengæld hyldes den tidligere vært, Robert Stack, meget tydeligt i denne reboot. Læs vores Unsolved Mysteries Del 1 anmeldelse her!

UNSOLVED MYSTERIES kan nu ses på Netflix, hvor der ligger seks helt nye afsnit. Netflix har nemlig lavet en reboot af den gamle reality-dokumentarserie, der nærmest var banebrydende for true-crime genren, før den egentlig eksisterede.

Der er vist ingen tvivl om, at Netflix har indset, “true crime” er helt perfekt til deres platform. Uanset om det er spillefilm eller serier baseret på true crime eller ligefrem dokumentar-formatet, så sidder publikum klar.

Derfor sad vi naturligvis også klar til at se de seks nye episoder. Læs vores Unsolved Mysteries Del 1 anmeldelse herunder.

Unsolved Mysteries uden vært Robert Stack

Oprindeligt havde programmet en vært, som vi kender det fra eksempelvis “Station 2” herhjemme. Gennem hele 291 afsnit af serien var skuespilleren Robert Stack vært på programmet. Det var fra 1987 til 2002, så han må siges at være programmets ansigt.

Robert Stack døde som 84-årig tilbage i 2003, så han kunne af gode grunde ikke genoptage værts-rollen. Faktisk er der slet ikke nogen vært denne gang, men det fungerer faktisk også fint uden. Jeg tror, at det havde været noget underligt skabet noget med en nymodens vært, der sikkert ville være “stemningsskaber” på en overstadig måde.

Okay, ja, det lød virkelig bittert, men helt ærligt, mange amerikanske true-crime programmer er altså ret kvalmende.

I alle tilfælde har Netflix valgt at gå uden vært og til gengæld hylde den tidligere mangeårige vært, Robert Stack. Han er nemlig med i selve introen til programmet, hvor hans genkendelige (i hvert fald hvis man har set Unsolved Mysteries i sin oprindelige udgave) ansigt toner frem bag selve titelbilledet.

Det er en elegant og meget passende hyldest, der i dén grad giver point til Netflix. Det er altid godt at anerkende og hylde originalen, når man skaber et reboot.

Unsolved Mysteries: Del 1 – Netflix anmeldelse

Seks episoder med seks nye mysterier

De første seks episoder af Unsolved Mysteries skal nok få dig “hooked” i en fart. Heldigvis ved vi også allerede, at der er flere episoder på vej. Netflix har nemlig skabt 12 episoder til denne reboot.

Det er derfor, første del af denne Unsolved Mysteries reboot på Netflix også hedder “Del 1” (eller “Volume 1”, hvis du har engelsk som sprogindstilling). Anden del kommer – sjovt nok – til at hedde “Del 2” og har yderligere seks episoder.

Lige nu kan du se frem til følgende seks afsnit, der ligger tilgængelige:

 • “Mystery on the Rooftop” er episode 1
 • “13 Minutes” er episode 2
 • “House of Terror” er episode 3
 • “No Ride Home” er episode 4
 • “Berkshires UFO” er episode 5
 • “Missing Witness” er episode 6

Produktionskvaliteten er af meget højt niveau. Præcis som vi er vant til at se det, når Netflix står bag dokumentarer. Du kan også roligt forvente, at mange af disse sager vil have elementer, der virkelig irriterer dig. Præcis som det tydeligvis irriterer folkene, der skal leve med disse tragedier.

Dette er jo en dokumentarserie, og man kan ikke undgå at tænke, der er mange mennesker i disse episoder, der fremstår ret skidt. Hvis din bedste ven dør under mystiske omstændigheder, og du nægter at udtale dig til politiet, så vil mennesker nok se anderledes på dig efter at have set dig i Unsolved Mysteries. Det er i afsnit 1, hvor personen i øvrigt også har valgt ikke at deltage.

Se Unsolved Mysteries Del 1 på Netflix nu!

Del 1 of Unsolved Mysteries har 6 episoder, og du kommer sikkert til at se dem ret hurtigt. Det er nemlig både fascinerende og ret uhyggeligt at høre om disse sager. Der er da også episoder, hvor man tænker “Er denne sag reelt stadig et mysterie?”.

Ja, jeg tænker lige umiddelbart nu på dig, Episode 2. Bevares, jeg ved da ikke mere end alle andre, der ser denne doku-serie, men jeg kan sagtens forstå, hvorfor offeret familie og venner synes, der er en meget oplagt gerningsmand. Jeg kan i hvert fald roligt sige, at vedkommende bestemt ikke fremstår særlig sympatisk. Han er dog i det mindste med i modsætning til den “bedste ven” fra afsnit 1.

I alle tilfælde kan du roligt kaste dig over denne Netflix reboot af Unsolved Mysteries, hvis du var fan af originalserien.

Derudover kan du læse mere (og indgive tips, naturligvis) på hjemmesiden unsolved.com, der bruges som omdrejningspunkt for opfølgningsarbejdet.

Del 1 af Unsolved Mysteries kan ses på Netflix fra den 1. juli 2020.

Plot

Sande historier om gådefulde forsvindinger, chokerende mord og paranormale hændelser er drivkraften bag denne fængslende genindspilning af den ikoniske dokumentarserie.

Forfatter

 • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

  Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

  Vis alle indlæg