WESTWORLD sæson 3 er snart tilbage på HBO Nordic. Historien fortsætter umiddelbart efter hændelserne i sæson 2. Og ja, der er rigtig gode takter i denne nye sæson, hvor Dolores og Maeve i dén grad styrer slagets gang. Læs mere i vores Westworld sæson 3 anmeldelse her!

Westworld sæson 3 begynder snart på HBO Nordic, og du kan godt glæde dig. Vi er nu (primært) udenfor selve Westworld parken, men der findes jo andre “afdelinger”. Blandt andet vil du allerede i afsnit 2 blive bekendt med “Warworld”.

Helt overordnet fortsætter Westworld sæson 3 historien, hvor sæson 2 slap. Eller rettere, der er lige gået et par måneder, men bare rolig, det hele bliver forklaret. Naturligvis lidt hen ad vejen, men slet ikke på lige så kryptisk vis, som vi oplevede det i sæson 2. I stedet er vi mere tilbage til fortællerstilen fra sæson 1, der tog verden med storm.

Læs også: Vores anmeldelse af Westworld sæson 1 her >

Du kan læse meget mere om den nyeste sæson i vores Westworld sæson 3 anmeldelse herunder. Vi har set den første halvdel af sæsonen (de første fire afsnit ud af i alt otte) til denne anmeldelse.

Husk et lille recap og hold øje med baggrunden

Hvis du ikke har genset sæson 2, inden du kaster dig over Westworld sæson 3, så kræver det lige en smule tid. Eller rettere, du skal nok lige grave minderne om den forrige sæson frem igen. Det er trods alt næsten to år siden, sæson 2 løb over skærmen (den begyndte i april 2018). Sæson 1 havde premiere i oktober 2016, så vi er vant til at skulle vente.

Det er dog ikke unormalt for HBO-serier, der har mildest talt omfattende produktioner grundet sci-fi elementer. Det samme var jo tilfældet med Game of Thrones.

Nu vi er ved HBO-serier generelt, så er der en del Easter Eggs (eller det, der ligner til forveksling) i Westworld sæson 3. Eksempelvis vil du pludselig se nogle af “robot-teknikkerne” arbejde på en drage, der virker ret bekendt. Disse ting sker i baggrunden, så det er om at være ekstra opmærksom.

Husk endelig også at få rulleteksterne med, da der kan være ekstra scener helt til sidst. Det gælder i hvert fald efter afsnit 1, mens vi ikke så ekstra scener ved de følgende tre afsnit. Vores screeners kan dog være anderledes end det, der ender med at løbe over skærmen, så tjek for en god ordens skyld.

Westworld sæson 3 anmeldelse

Dolores og Maeve i spidsen

Det har på mange måder altid været Dolores (Evan Rachel Wood) og Maeve (Thandie Newton), der stod i spidsen for Westworld handlingen. Dolores fordi hun var den første AI, der opdagede, hvad hun var og formåede at holde fast i denne viden. For Maeve var det fordi, hun brugte denne viden til at “justere” sig selv, så hun kunne styre både sig selv og alle andre AIs.

Med Westworld sæson 3 ser vi Dolores ude i den virkelige verden. Dog i fremtiden, så der er en del ændringer i forhold til den verden, vi kender. Afsnit 1 af sæson 3 handler primært om hende samt den nye karakter Caleb Nichols, der spilles af Aaron Paul. Jeg er egentlig ret ligeglad med hans karakter og er konstant distraheret af hans mærkelige fehår. Men det er stadig spændende nok.

Også Tessa Thompsons karakter, Charlotte Hale, får ret mange scener med Dolores, men det er allerede afsløret i traileren. Hvordan det hænger sammen, og hvad deres forhold er, dét kan du glæde dig til at finde ud af, når serien begynder igen.

I afsnit 2 får vi mere information om Maeve, der ikke var én af de droider (eller AIs, kært barn har mange navne), som slap ud i den virkelige verden. Hun vågner til gengæld i Warworld, der byder på sine egne udfordringer. I vanlig stil får Maeve dog hurtigt styr på begivenhederne.

Fra afsnit 3 kommer vi mere i gang med den egentlige historie for sæson 3, mens afsnit 4 byder på en af de større twists for sæsonen. Det altafgørende er dog, at Evan Rachel Wood og Thandie Newton er helt fantastiske som henholdsvis Dolores og Maeve. Hvor er det dog skønt at se dem sparke røv og søge fremskridt på hver deres måde.

Westworld sæson 3 anmeldelse

Se Westworld Sæson 3 på HBO Nordic

Jonathan Nolan selv lægger ud med at skrive og instruere afsnit 1 af sæson 3. Lisa Joy har skrevet afsnit 2, og dermed har serie-skaberne selv lagt ud. Det er jo netop ægteparret, Jonathan Nolan og Lisa Joy, der har skabt denne tv-serie til HBO. Naturligvis baseret på Westworld-filmen, der blev skrevet af Michael Crichton.

Personligt foretrækker jeg indtil videre Maeve-afsnittene, selvom deres respektive fortællinger naturligvis bliver blandet. Og så alligevel holder den ikke helt, for jeg nyder sgu at se Dolores bruge al den magt og viden, hun har, til at skabe sin egen verden. Det, hun er oppe imod nu, er nemlig meget større end “bare” nogle vagter og historiefortællere i en forlystelsespark.

Westworld parken var jo reelt bare “sjov og ballade” for dem, der havde råd til at besøge parken. Nu er vi ude i den virkelige verden, der bestemt ikke er nogen fornøjelse for de fleste.

Jeg forstår godt idéen med Aaron Paul karakteren, men jeg er bare ret ligeglad med ham, og dét kan ikke være meningen. Jeg tænker dog, at mange andre vil relatere til ham som en “almindelig man, der får en ualmindelig opgave. Præcis som jeg elsker at relatere til Dolores og Maeve som værende regulære superhelte med et (til tider) tvivlsomt moralkompas.

Afsnit 1 af Westworld Sæson 3 har premiere på HBO Nordic den 16. marts 2020. Derefter frigives ét afsnit om ugen.

FAKTA

Skabere: Lisa Joy, Jonathan Nolan
Medvirkende: Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright, Ed Harris, Tessa Thompson, Aaron Paul, Luke Hemsworth, Lena Waithe, Tommy Flanagan, Vincent Cassel

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg