THEM: THE SCARE på Prime Video er sæson 2 af gyser-antologiserien skabt af Little Marvin. Denne gang er der en seriemorderhistorie. Skuespilpræstationerne er – igen – fantastiske. Læs vores Them sæson 2 anmeldelse her!

THEM Sæson 2 på Prime Video har den fulde officielle titel på THEM: THE SCARE. Og i Danmark har de simpelthen valgt at kalde serien DEM: Sæson 2. Som en, der var ret vild med sæson 1, var jeg ikke sikker på, hvad jeg skulle forvente, men mine forventninger var ret store.

LÆS OGSÅ VORES SÆSON 1 ANMELDELSE

Hvis du har brug for en hurtig påmindelse, er her vores Dem sæson 1 anmeldelse >

Derfor var jeg meget overrasket over, at de otte afsnit af denne sæson også formåede at imponere mig voldsomt. Faktisk ramte denne sæson som gyserfan alle de rigtige punkter. Altså, “rigtige” som i brutale og frygtelige, da plottet nu omhandler en seriemorder. Sæsonen har otte fantastiske afsnit – en del af dem er endda kun på en halv time!

Læs videre på vores Them: The Scare anmeldelse nedenfor. Find sæson 2 på Prime Video den 25. april 2024.

At være sort i Los Angeles i 1991

Mens Them: The Scare foregår i Los Angeles, ligesom Them: Covenant, er vi nu i 1991. Los Angeles er stadig i slipstrømmen efter Rodney King-sagen med politibrutalitet, der blev fanget på kamera, så racespændinger er mildest talt til at føle på.

Them sæson 2-historien er centreret omkring LAPD-drabsefterforskeren Dawn Reeve. Hun er sort og arbejder næsten udelukkende med hvide mænd. Reeve får tildelt en ny brutal sag, og vi møder hende, da hun ankommer til gerningsstedet.

Hele denne scene føles som noget lige ud af Se7en, og fra dette tidspunkt vidste jeg, at det snart ville blive virkelig brutalt.

Sagen omhandler det grufulde drab på en plejefamiliemor. En betjent kaster op lige udenfor huset, hvor hendes lig er blevet fundet. Scenen, hvor man ser hendes lig, kræver et par øjeblikke virkelig at forstå – ligesom et par af mordene i Se7en.

Naturligvis er Dawn (Deborah Ayorinde, som også medvirkede i sæson 1) fast besluttet på at finde og stoppe morderen. Især da hun finder beviser, som hun mener peger på en seriemorder. LAPD har dog nok at forholde sig til efter Rodney King, så de er ikke interesserede i en seriemordersag og forsøger at begrave den.

Them: The Scare (Dem S2) – Anmeldelse | Prime Video Gyserserie

Deborah Ayorinde er tilbage

Jeg var helt vild med Deborah Ayorinde i den første sæson af Them, så jeg havde virkelig ikke forventet, at hun ville forbedre det med sæson 2. Og alligevel formåede hun som minimum at matche sin præstation fra sæson 1.

Da dette er en antologiserie, er historierne separate, og Deborah Ayorinde spiller to vildt forskellige karakterer. Ikke mindst da de to historier foregår med 40 års mellemrum. Og alligevel er hun betagende på alle de små måder, der gør hele forskellen.

Nuancer og detaljer, der gør karakteren levende. Der er også en forbindelse til historien fra første sæson. Det er meget passende stadig via Deborah Ayorinde. Ingen spoilere her, da det ikke bliver afsløret før det sidste afsnit, når alle tråde samles, og alle mysterierne bliver løst.

Det samme kan faktisk siges om alle skuespillerne og karaktererne. Altså at de er fantastiske! Vi får fx den ikoniske Pam Grier (Foxy Brown, Ghost of Mars) til at portrættere Athena, mor til Deborah Ayorindes karakter Dawn Reeve.

Og er der Luke James. Gør dig klar til at blive helt blæst bagover af hans præstation i Them: The Scare, hvor han spiller Edmund Gaines. Jeg blev ved med at skifte mellem at have ondt af ham og at være bange for ham.

Luke James stjæler showet!

I rollen som Edmund Gaines spiller Luke James en karakter, der er fuldstændig uforudsigelig. Jo mere du ser, des mere kommer du til at forvente mærkeligt vanvid. Og dét lever han op til! Afsnit 3 og 4 (begge instrueret af Axelle Carolyn) er, hvor vi virkelig får en idé om, hvem Edmund Gaines er.

Slutningen af afsnit 4 er dér, hvor åbningsscenen fra afsnit 1 kommer fra.

Med andre ord, så er det halvvejs gennem sæsonens otte afsnit, vi bliver bragt tilbage til udgangspunktet. Først her forstår vi bedre, hvordan det hele hænger sammen. Og selvom de fleste afsnit har mindst ét WTF!-øjeblik, har disse to episoder så stor indflydelse på den overordnede historie.

Selvom jeg stadig elsker Deborah Adorinde for Them: The Scare, så er det faktisk den Grammy-nominerede musiker og skuespiller Luke James (The Chi, Insecure), der stjæler hele showet som “Edmund Gaines”.

Ej, okay, jeg må også erkende, at Jeremy Bobb (Goodnight Mommy, The Outsider) spiller en karakter, der er skræmmende, men dog på en meget anderledes måde. En hvid, heteroseksuel, mandlig LAPD-drabsefterforsker med venner alle de rigtige steder. Og så i 1991!

Se Them: The Scare på Prime Video nu!

Them: The Scare er sæson 2 af gyserantologiserien skabt af Little Marvin. Det er en samproduktion af Sony Pictures Television og Amazon MGM Studios, og produktionskvaliteten er virkelig imponerende. Seriens skaber Little Marvin er også showrunner på denne sæson.

Instruktører på sæson 2 er Craig William Macneill (Them sæson 1), Axelle Carolyn (The Midnight Club) og Guillermo Navarro (Cabinet of Curiosities), som alle instruerer to afsnit. Og så instruerer Little Marvin selv det næstsidste afsnit, mens Ti West (MaXXXine) instruerer sæsonfinalen.

Slutningen på Them: The Scare er i øvrigt virkelig fantastisk. Brutal og smuk i ægte gyserstil!

Hvis du kunne lide sæson 1, burde sæson 2 også være lige til højrebenet. Selv hvis du ikke var fan af den første del af denne antologi, bør du absolut ikke snyde dig selv for denne nye historie. Jeg kan slet ikke vente til en tredje sæson bliver annonceret.

Ikke alene er denne antologi fantastisk i sit koncept, den er også vigtig. Sammen med Watchmen og Lovecraft Country dækker disse fantastiske genreproduktioner historier, der burde have været ude til et bredt (og hvidt) publikum langt tidligere. Vi har alle brug for at se, høre, forstå og føle disse karakterer!

Them sæson 2 har premiere med alle otte afsnit på Prime Video den 25. april 2024

FAKTA

Skaber: Little Marvin
Instruktører: Craig William Macneill, Ti West, Axelle Carolyn, Guillermo Navarro, Little Marvin
Medvirkende: Deborah Ayorinde, Luke James, Pam Grier, Joshua J. Williams, Jeremy Bobb, Wayne Knight, Carlito Olivero, Charles Brice, Iman Shumpert

Plot

Det er 1991, og LAPD-drabsefterforskeren DAWN REEVE sættes på en ny sag: Et grusomt mord på en plejefamiliemor, som ryster selv de mest hårdkogte efterforskere. Dawn navigerer i en tumultarisk tid i Los Angeles. Byen er tæt på at blive opslugt af kaos, men hun er stålsat på at stoppe morderen. I takt med at hun nærmer sig sandheden, omsluttes hun og hendes familie af noget dystert og ondsindet…

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg