Guillermo del Toros CABINET OF CURIOSITIES på Netflix er en ny gyserantologi fra den ikoniske filmskaber. Hvert afsnit er fra en ny instruktør, og historierne er ret forskellige. Læs vores Cabinet of Curiosities sæson 1 anmeldelse her!

Guillermo del Toros CABINET OF CURIOSITIES på Netflix er en gyserantologi, der byder på noget for stort set alle slags gyserfans. For mig var antologien stærkest ved de første afsnit og slutter af i meget stærk stil med det sidste afsnit.

Der er ingen dårlige afsnit, så det handler mere om dine personlige præferencer i forhold til stil og gyser-subgenrer. Hvert afsnit er fra en ny instruktør, og historierne er faktisk ret forskellige. Her er udgivelsesdatoen og titlerne på afsnittene i sæson 1.

25. oktober: Lot 36 & Graveyard Rats
26. oktober: The Autopsy & The Outside
27. oktober: Pickman’s Model & Dreams in the Witch House
28. oktober: The Viewing & The Murmuring

Fortsæt med at læse vores sæson 1 Cabinet of Curiosities anmeldelse nedenfor.

LOT 36

Premiere 25. oktober 2022

Dette afsnit har alt det, man forventer af en klassisk gyserhistorie. Selvfølgelig ville jeg ikke forvente noget mindre, når afsnittet er baseret på en historie fra antologiskaberen, Guillermo del Toro, selv.

Stjernerne i afsnittet er Tim Blake Nelson (Watchmen), Elpidia Carrillo (Predator), Demetrius Grosse (Lovecraft Country) og Sebastian Roché (The Man in the High Castle).

Instrueret af Guillermo Navarro (Narcos), skrevet af Regina Corrado (DeadwoodThe Strain) og baseret på en original historie af Guillermo del Toro.

GRAVEYARD RATS

Premiere 25. oktober 2022

Andet afsnit af Cabinet of Curiosities byder på komedie og gys. Det er både en meget frygtelig og realistisk fortælling og en monsterhistorie. Den slags afsnit, jeg formoder, at mange vil nyde. Det ved jeg, at jeg gjorde.

David Hewlett (SeeCubeNightmare Alley) spiller hovedrollen i dette afsnit, og da han tidligere har arbejdet med både Vincenzo Natali og Guillermo del Toro, ved du, at dette er et godt gyser-match. Et afsnit, der nok får det til at krible over det hele.

Instrueret af Vincenzo Natali (In The Tall GrassSpliceCube), og baseret på en historie skrevet af Henry Kuttner.

Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities – Netflix anmeldelse

THE AUTOPSY

Premiere 26. oktober 2022

Endnu et solidt afsnit, der mindede mig lidt om The Autopsy of Jane Doe. Mest fordi det ligger i titlen, at vi har med det samme at gøre; En obduktion. Men i dette afsnit af gyserantologien, er der noget meget anderledes i historien.

Oscar-vinderen F. Murray Abraham (Moon Knight) spiller sammen med Glynn Turman (Super 8, John Dies at the End) og Luke Roberts (The Batman, Black Sails).

Instrueret af David Prior (The Empty Man) og skrevet af David S. Goyer (The Sandman), baseret på en korthistorie af Michael Shea.

THE OUTSIDE

Premiere 26. oktober 2022

Kate Micucci (The Little Hours) er fantastisk som stjernen i dette afsnit. Endnu en gang er dette den slags episode, der sandsynligvis vil få dig til at klø. Eller i hvert fald helt sikkert føle dig utilpas. Jeg elskede dette afsnit, men jeg tror faktisk, at det (især slutningen) kan dele seerne ret meget.

Det gør mange stærke historier, så det går nok.

Martin Starr (Silicon Valley) spiller ægtemand til Kate Micuccis hovedperson. Han spiller en rolle, der føles bekendt og gør faktisk et fremragende stykke arbejde.

Instrueret af Ana Lily Amirpour (Mona Lisa and the Blood Moon) og skrevet af Haley Z. Boston (Brand New Cherry Flavor), baseret på en historie af tegneserieforfatteren Emily Carroll.

PICKMAN’S MODEL

Premiere 27. oktober 2022

Denne tredje dag handler om H.P. Lovecraft, da begge afsnit er baseret på korthistorier fra denne ikoniske genreforfatter.

Dagens første afsnit har en meget spændende og stærk åbning med Ben Barnes (Shadow and BoneWestworld) i den altafgørende hovedrolle. Som den mystiske maler ser vi en karakter portrætteret af Crispin Glover (Tim Burton’s Alice In WonderlandCharlie’s Angels).

Mens Crispin Clover altid er spændende, overspiller han lidt for meget for mig her. Afsnittet er på ingen måde dårligt, men det føles for langt og har en sløv periode i midten, der ikke gjorde noget godt for historien.

Instrueret af Keith Thomas (The Vigil) og skrevet af Lee Patterson (Curve), baseret på en korthistorie af H.P. Lovecraft.

DREAMS IN THE WITCH HOUSE

Premiere 27. oktober 2022

Stjernen i dette afsnit er Rupert Grint (Servant) med Ismael Cruz Cordova (Ringenes herre: Magtringene, The Undoing) som hans bedste ven. De to er partnere i forsøget på at få forbindelse til efterlivet. Denne episode begynder meget godt, men den fortsætter lidt for længe.

Meget ligesom det anden H.P. Lovecraft-afsnit, der udgives samme dag, ville det have været stærkere med en kortere spilletid. Andre skønne skuespillere i afsnittet er DJ Qualls (Creepshow), Nia Vardalos (My Big Fat Greek Wedding) og Tenika Davis (Jupiter’s Legacy).

Instrueret af Catherine Hardwicke (ThirteenTwilight) og skrevet af Mika Watkins (Origin), baseret på en korthistorie af H.P. Lovecraft.

Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities – Netflix anmeldelse

THE VIEWING

Premiere 28. oktober 2022

Peter Weller (RoboCop) er yderst fascinerende som den velhavende og magtfulde mand, der har inviteret en meget forskelligartet gruppe individer til “en visning”. Sofia Boutella (The Mummy) er hans partner og personlige læge. Faktisk er hun meget mere, men det bør du selv opdage.

De andre medvirkende i dette næstsidste afsnit er Eric André, Charlyne Yi, Steve Agee (The Suicide Squad), Michael Therrialt (Locke and Key, Cult of Chucky) og Saad Siddiqui (DC’s Legends of Tomorrow).

For mig havde Charlyne Yi den skønneste komiske timing, der fungerede perfekt med de mørkere øjeblikke.

Jeg nød dette afsnit og kunne endda lide slutningen på det. Bevares, det kører lidt langsomt, men det er så utroligt spændende, at jeg ikke engang havde noget imod det.

Afsnittet er instrueret af Panos Cosmatos (Mandy), der også har skrevet det sammen med Aaron Stewart-Ahn.

THE MURMERING

Premiere 28. oktober 2022

Essie Davis (The Babadook) er igen stjernen i en Jennifer Kent-film. Denne gang med Andrew Lincoln (The Walking Dead) som hendes ægtemand. Dette er en kærlighedshistorie, der også beskæftiger sig med tab på mange forskellige måder.

Hvis jeg skal sammenligne den med noget – hvilket altid er farligt, men jeg gør det alligevel – ville det være The Conjuring og The Haunting of Hill House. Nej, ikke hvad angår selve historien for nogen af dem, men derimod det store gamle spøgelseshus som omdrejningspunkt.

Nå ja, og det faktum, at karaktererne, der oplever dette, har dyb kærlighed til hinanden. Dette var nok mit overordnede yndlingsafsnit i sæsonen. Både for uhyggen og det dybere lag omkring relationer og sorg.

Instrueret af Jennifer Kent (The Babadook, The Nightingale), skrevet af Jennifer Kent og baseret på en original historie af Guillermo del Toro.

Se sæson 1 af Cabinet of Curiosities på Netflix nu!

Cabinet of Curiosities kommer fra gysermesteren Guillermo del Toro. Derfor er den fulde titel på den nye Netflix-gyserantologi Guillermo del Toros Cabinet of Curiosities. Åbningen af ​​hvert afsnit er ikke ulig Twilight Zone-afsnittene fra gamle dage.

Den anerkendte Oscar-vindende filmskaber – og skaber, executive producer og co-showrunner af denne Netflix-antologiserie – Guillermo del Toro introducerer hvert afsnit. Han har også været ansvarlig for at skabe denne samling af genredefinerende historier.

Hver af historierne er valgt for at skulle udfordre vores traditionelle forestillinger og forventninger om gyserfilm og rædsel.

Fra det makabre til det helt magiske. Eller fra det gotiske til det groteske videre til det klassisk uhyggelige. Hver af de otte skumle fortællinger (inklusive to originale historier af del Toro) bliver bragt til live af et hold af forfattere og instruktører. Alle er blevet personligt valgt af Guillermo del Toro.

Hvad kan jeg sige? Manden har fremragende smag.

Guillermo del Toros Cabinet of Curiosities har premiere på Netflix fra den 25. oktober 2022.

Plot

Den anerkendte Oscar-belønnede filmskaber Guillermo del Toro har udvalgt denne samling af dystre historier – den ene mere skrækindjagende end den anden.

Om forfatteren

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.