LOVECRAFT COUNTRY er en ny horror-serie på HBO Nordic. Jordan Peele og J.J. Abrams står bag serien, der er baseret på en bog. Rendyrket horror krydret med uhyggeligt gode historier – både med fakta og regulære eventyrfortællinger. Læs vores Lovecraft Country anmeldelse her!

LOVECRAFT COUNTRY er en ny serie på HBO Nordic, der både er ren horror og vigtig historiefortælling. Serien er baseret på en bog, der sammenkæder gyserfiktionen fra forfatteren H.P. Lovecraft med racisme i 1950’ernes USA. Heldigvis er der holdt fast i, at serien udspiller sig netop i denne tidsperiode, så der kan komme historiske fakta på bordet.

Der er ingen tvivl om, at Lovecraft Country er en serie, der spænder rigtig bredt. Vi får både horror og eventyragtige fortællinger samt historiske fakta om den voldsomme kamp for menneskerettigheder i USA. Men det giver mening, når nu serien er baseret på bogen af Matt Ruff, der handler om præcis dette.

Læs vores Lovecraft Country anmeldelse af sæson 1 herunder. Den (indtil videre) første sæson har 10 afsnit, og vi har set de første fem til denne anmeldelse.

Højaktuel historiefortælling og masser af blodige gys

Lovecraft Country er skabt af Misha Green og Jordan Peele. Misha Green startede hendes forfatter-karriere med at skrive på Sons of Anarchy-serien og har siden da været inde over serier som Heroes og Underground. I forhold til hele den historiske fortælling om sortes rettigheder i USA, så er det faktisk de perfekte serieskabere til denne adaption.

Misha Green og Jordan Peele er (sammen med J.J. Abrams) også blandt producerne bag serien, så det er mildest talt habile kræfter. Jordan Peele har skabt Get Out og Us, mens han også står bag rebooten af The Twilight Zone tv-serien i USA. Han er altså i dén grad med til at få genreproduktioner ind på de små skærme også!

Læs også: Vores anmeldelse af den yderste relevante Get Out her >

J.J. Abrams startede som serieskaber. Han var medskaber af serier som Alias og Lost, inden han kastede sig over rollen som instruktør med film som Star Trek (2009), Super 8 (2011) og senest Star Wars: The Rise of Skywalker (2019).

Uagtet de individuelle producere, så er hele produktionsniveauet tårnhøjt. Bevares, det er vi også vant til med serier, der vises på HBO. Alt fra serier som Game of Thrones og Watchmen, der begge er skabt af HBO, til Castle Rock, der reelt er en Hulu-serie, men købt til visning på HBO Nordic.

Lovecraft Country gyserserie anmeldelse

Det helt rigtige cast

Når nu man blander USAs dystre historie med Lovecrafts vilde fortællinger og (ikke mindst) væsener, så kræver det nogle skuespillere, der kan ramme den rette tone. Det er i dén grad tilfældet med castet her i Lovecraft Country.

I særdeleshed Jurnee Smollett bør fremhæves for hendes helt fantastiske præstation. Hun formår at være uhyggeligt stærk, vanvittig sårbar og helt igennem hjertelig på en virkelig imponerede måde. Noget vi netop så med hendes præstation i Birds of Prey. I Lovecraft Country er hun på mange måder seriens bankende hjerte og et omdrejningspunkt for de fleste karakterer.

Jurnee Smollett var også med i True Blood samt spillede hovedrollen i et af de nyeste The Twilight Zone afsnit, hvor serien igen kører efter Jordan Peele skabte en reboot. Serien har indtil videre haft to sæsoner i USA, og forhåbentlig kommer de snart til Danmark.

Derudover er det helt sikkert Jonathan Majors, der skal bære historien i Lovecraft Country, da han er serien egentlige hovedperson. Du genkender nok Jonathan Majors, hvis du har set Captive State (2019), men dette bliver hans helt store gennembrud.

I vigtige biroller ser vi desuden Courtney B. Vance og Michael Kenneth Williams. De to rutinerede herrer spiller brødre og er onkel og far til hovedpersonen. Har du set tv-serien The Wire vil du nok genkende Michael Kenneth Williams derfra, men han har også lavet en række film som Assassin’s Creed (2016) og The Purge: Anarki (2014). Courtney B. Vance er med i den nye Netflix-film Project Power.

Lovecraft Country gyserserie anmeldelse

Se Lovecraft Country på HBO Nordic herhjemme!

Selvom Lovecraft Country sæson 1 består af 10 afsnit, så kan du ikke se det hele med det samme. Det er en HBO-serie, der udkommer på HBO Nordic herhjemme, og det betyder, at der kommer ét nyt afsnit om ugen (hver mandag). Du kan selvfølgelig altid vente, til hele serien har været vist, og så bingewatche den.

Det er dog med overhængende risiko for spoilers i mellemtiden, så det kan ikke anbefales. Bare kast dig ud i serien snarest muligt. Afsnit 1 lægger hårdt ud, mens afsnit 2 (desværre) er det svageste af de fem, vi har set. Til gengæld er afsnit fire nærmest sammenligneligt med Indiana Jones, så vi kommer vidt omkring.

Lovecraft Country byder kort sagt på alt fra den blodigste horror til Indiana Jones-agtige eventyr. Hele vejen igennem krydret med historiske fakta om sortes rettigheder i USA. Der er ingen tvivl om, at Jordan Peele (der også arbejder for sorte amerikaneres plads i deres eget land i sine film) er den helt rette til at stå bag serien.

Kort sagt: Se den hurtigst muligt… og lad dig ikke narre af de mere “langsomme” perioder undervejs. Der er meget blod, body horror og vilde monstre i Lovecraft Country.

Sæson 1 af Lovecraft Country får premiere på HBO Nordic mandag den 17. august 2020.

FAKTA

Skabere: Misha Green, Jordan Peele
Medvirkende: Jonathan Majors, Jurnee Smollett, Courtney B. Vance, Michael K. Williams, Abbey Lee, Wunmi Mosaku

Plot

Lovecraft Country følger Atticus Freeman, der tager på roadtrip sammen med barndomsveninden, Letitia og onklen, George for at finde sin forsvundne far. Turen igennem Jim Crows USA i 1950’erne bliver en kamp for overlevelse i et land, der er voldsomt præget af af racisme, men som også er hjemsøgt af nogle frygtindgydende monstre.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg