Castle Rock er en ny serie, der kan ses på HBO Nordic. Den er baseret på hele Stephen King-universet, så det er ren guf for gyserfans.

Castle Rock er startet på HBO Nordic ved at frigive de 3 første afsnit. Serien er skabt af amerikanske Hulu, der også stod bag tv-serien 22/11/63 baseret på Stephen King-bogen af samme navn.

Denne gang er tv-serien dog ikke baseret på en enkelt Stephen King-bog, men derimod mange af hans værker. Det er hele Stephen Kings univers, der bliver samlet i Castle Rock, og det er intet mindre end genialt!

Det betyder også, at man nok kan se hvert afsnit flere gange og konstant fange nye detaljer. Hvert afsnit er proppet med “Easter eggs”, så jo flere Stephen King bøger, du har læst, des mere vil du nok kunne fange. Det samme gælder naturligvis, hvis du primært har set film og tv-serier, baseret på hans værker.

Velkommen til Shawshank

Selvom Castle Rock tv-serien foregår i staten Maine (og naturligvis i byen ved navn Castle Rock), så er det nok Shawskank fængslet, de fleste vil kunne nikke genkendende til.

Det er simpelthen En Verden Udenfor (Shawskank Redemption) fængslet, der spiller sin egen hovedrolle i tv-serien. Og der er også referencer til Den Grønne Mil (The Green Mil) helt fra starten.

Det er dog ellers de mange karakterer, der virkelig skaber den vilde historie. Her er det især Bill Skarsgård (den nye Pennywise i IT), der er ekstremt fascinerende. Især da han nærmest ikke har nogle replikker i de første tre afsnit. Og han er altså ret prominent i de tre afsnit.

Efter de tre første afsnit er vi kun kommet godt i gang med at kradse i overfladen. Da vi er i Stephen King-universet, er der både overnaturlige kræfter på spil, og helt almindelige lede sataner af den ganske menneskelige variant.

Det kræver en del af finde ud af hvem, der er hvad, og vi ved helt sikkert ikke en brøkdel efter disse første afsnit. Men det er helt fantastisk!

Castle Rock tv-serie

Stjernespækket cast

Karaktererne bliver da også spillet af de mest fantastiske skuespillere. Fra de nye stjernefrø som Bill Skarsgård til ikoniske Stephen King skuespillere som Sissy Spacek, der spillede den originale Carrie.  Og det var jo faktisk Carrie bogen (og filmen), der var Kings første store hit.

Derudover er der også Melanie Lynskey, der startede sin karriere i Peter Jacksons Heavenly Creatures (overfor Kate Winslet). Også Terry O’Quinn fra Lost tv-serien og den originale Stedfaderen fra 1987 er med. Hans karakter er gift med en karakter spillet af Frances Conroy fra The Mist tv-serien og American Horror Story.

Den primære karakter, som vi følger, spilles dog af André Holland, der også har været med i American Horror Story samt Oscar vinderen Moonlight. Det er ham, der skal hjælpe seeren med at finde ud af, hvad der foregår. Han er egentlig undsluppet Castle Rock byen, men vender tilbage, da Bill Skarsgård karakteren dukker op på mystisk vis.

Castle Rock tv-serie

Hulu og Stephen King

Selvom Castle Rock vises på HBO Nordic herhjemme, så er serien som sagt skabt af amerikanske Hulu. Og det er jo – som nævnt indledningsvist – heller ikke første gang, Hulu har skabt en tv-serie baseret på Stephen Kings værk.

Den første serie var 11/22/63, og dengang var vi ikke helt pjattede med overgangen til skærmen. Vi elskede ellers bogen, og måske var det netop derfor. Det er nemlig svært at genkende bogen i tv-serien, hvor historien er ændret markant. Derfor var vi først lidt skeptiske over, at Hulu igen skulle kaste sig over et Stephen King projekt.

Især da Mr. Mercedes tv-serien, der udkom kort efter Hulu’s 22/11/63, var meget mere i tråd med den bog, dén var skabt på. Heldigvis kan vi melde, at Castle Rock er en helt fantastisk fortolkning af Stephen King universet.

Lige til at “binge”

Det er nok heldigt, at der “kun” er udkommet tre afsnit her indledningsvist, for ellers havde vi slugt tv-serien på én dag.

Der foregår så fantastisk meget, og det er ren guf for enhver Stephen King fan. Også dem, der blot er fans af film baseret på hans historier og ikke selve bøgerne. Det bliver interessant at se hvilke karakterne og detaljer, der dukker på hen ad vejen.

Vi kan slet ikke vente med at se de næste afsnit. Det er sgu jule-aften for gyserfans, det her.

FAKTA

Premiere: 26. juli 2018 eksklusivt på HBO Nordic
Skabere: Sam Shaw, Dustin Thomason
Medvirkende: Melanie Lynskey, Ann Cusack, Scott Glenn, André Holland, Sissy Spacek, Jane Levy, Terry O’Quinn, Bill Skarsgård

PLOT

IT, Shawshank Redemption, Cujo og Needful Things har én ting til fælles: Castle Rock, den mest uheldige by i USA.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.