SQUID GAME: THE CHALLENGE på Netflix er bestemt ikke for alle. Fans af den koreanske megahit-serie Squid Game vil måske nyde konceptet, fordi de kender udfordringerne. Dette er dog også i høj grad et reality-show. Læs vores anmeldelse af Squid Game: The Challenge her!

SQUID GAME: THE CHALLENGE er et nyt Netflix-realityshow baseret på den ekstremt succesrige Netflix-serie Squid Game fra Sydkorea. Mens vi venter på sæson 2, vil mange sikkert have lyst til at se, hvad dette realityprogram er for noget. Det er baseret meget direkte på udfordringerne fra serien og er derfor velkendt.

Det er dog også i høj grad et amerikansk reality-show. Vi begynder med 456 spillere, og der kan kun være én person tilbage til at vinde 4,56 millioner dollars (10.000 amerikanske dollars pr. deltager). For at anmelde denne gameshow-version af Squid Game modtog vi de første fem afsnit. Det er også, hvad der udkommer på premieredagen. Finaleafsnittet kommer først den 6. december.

Læs videre på vores anmeldelse af Squid Game: The Challenge-serien nedenfor. Find de første 5 afsnit på Netflix fra den 22. november 2023.

456 deltagere møder Squid Game verdenen

Jeg kan sagtens forstå ønsket om at vinde 4,56 millioner dollars. Især i et spil, der både er baseret på tilfældigheder og færdigheder. Eftersom dette er et game-show og et reality-show, er der nogle tilføjede elementer. 

Og ja, der går naturligvis ret meget drama i den!

Personligt ville jeg da også synes, det var sjovt at træde ind i den verden, jeg havde set på tv. Det er konceptet, både Disneyland og Universal Studios forlystelsesparkerne er bygget på. Uanset om vi taler Star Wars i Disneyland eller The Walking Dead og Harry Potter i Universal Studios, så elsker jeg det hele!

Så ja, det ville være fedt at deltage i udfordringerne fra Squid Game endda i de omgivelser, vi kender fra serien, men uden risiko for at dø. Især med den ekstra chance for at vinde en masse penge.

Vi lægger ud med “Red light, Green light” i Squid Game: The Challenge præcis som i den originale serie. Dette betyder også, at de 456 spillere, der begynder, vil blive reduceret drastisk ved slutningen af dette første spil. Straks derefter går der alliancer i det hele. Og i klassisk reality-tv-forstand betyder det en masse drama.

Squid Game: The Challenge – Anmeldelse | Netflix reality-tv-serie

Der går reality-tv drama i den!

Enhver, der har set Masterchef eller Bagedysten ved, at europæere laver konkurrence-tv ret anderledes end amerikanerne. Godt nok er det en konkurrence om at lave mad, uanset om det er Masterchef i Danmark, Australien eller USA.

Men du skal ikke se mange minutter af den amerikanske version for at vide, der er langt mere fokus på personligt drama og alverdens fnidder (der altid præsenteres som chokerende afsløringer), end det omhandler selve opgaven.

Jeg er klart mest til de game shows/konkurrencer, hvor det handler om opgaven og ikke persondramaet. Måske er det derfor, Squid Game: The Challenge ofte går mig lidt på nerverne. Den der “Jeg vil bare have, at alle andre fejler”-holdning er virkelig ikke noget for mig.

Jeg foretrækker, at deltagerne fokuserer på at være de bedste ved at vise, hvad de kan, fremfor at blive hidsig og/eller tude, mens de bare ønsker det værste for alle andre. Andre vil helt sikkert elske at svælge i dramaet, så jeg er sikker på, at mange vil elske dette element i Squid Game: The Challenge. Jeg kan ikke udstå det!

En deltager sammenligner simpelthen sin deltagelse i Squid Game: The Challenge med det, Jesus gennemgik. Og straks derefter er han klar til at sælge enhver deltager for 10.000 USD mere i puljen. Og dét lyder da virkelig også som noget, Jesus ville gøre…

Se Squid Game: The Challenge på Netflix

Jeg er nødt til at give ros til, hvordan Squid Game: The Challenge har formået at forvandle den sydkoreanske serie til et egentligt konkurrence-show med de rammer, vi kender fra serien.

Det kaldes også “den største reality-konkurrence nogensinde”, og lige “Reality”-elementet er bestemt for meget for mig. Hver sin smag, men jeg havde foretrukket meget mindre drama og mere tid på selve konkurrencerne.

Sådan får episoderne af Squid Game: The Challenge premiere:

  • Den 22. november får vi afsnit 1 til 5
  • En uge senere den 29. november udkommer afsnit 6 til 9 (4 afsnit)
  • Ugen derefter, kommer så endelig afsnit 10 (finalen) den 6. december 2023

Efter at have set afsnit 5 bliver jeg nødt til at se, hvor det hele ender. Ja, selvom jeg bliver vanvittig af dramaet. Afsnit 5 slutter nemlig på en vild cliffhanger, som vi alle kender fra den originale serie. Da deltagerne også kender serien, ved de også, hvad der skal til at ske.

Okay, og ja, jeg skal også se hvem, der vinder. Også selvom mange af deltagerne driver mig lidt [nogle af dem meget] til vanvid.

Squid Game: The Challenge har premiere på Netflix den 22. november 2023.

Plot

Fordybet i “Squid Game”-verdenen sætter 456 rigtige spillere deres evner – og krop – på den ultimative prøve for en skelsættende præmie på 4,56 millioner dollars.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg