END OF THE ROAD på Netflix er en ny action-thriller med Queen Latifah, Chris ‘Ludacris’ Bridges og Beau Bridges i hovedrollerne. Plottet er ikke ligefrem fuld af overraskelser, men det er solid underholdning til en fredag aften. Læs vores End of the Road-filmanmeldelse her!

END OF THE ROAD er en ny Netflix-film inden for action-, thriller- og dramagenrerne. Selvfølgelig er der også noget humor, og mod slutningen er der endda et par scener, der føles lige ud af en gyserkomedie. For det meste er thriller dog den centrale plotdriver.

Den lille rollebesætning leverer nogle vidunderlige portrætter af sympatiske og genkendelige karakterer. Selvom plottet er ret forudsigeligt, er det netop den slags film, jeg godt kan lide at læne mig tilbage med en fredag aften.

Fortsæt med at læse vores End of the Road-filmanmeldelse nedenfor. Filmen har premiere på Netflix den 9. september 2022.

Queen Latifah kan bære en film

Det er næppe en overraskelse for nogen (eller burde ikke være det), at Queen Latifah godt kan bære en film alene. Hun har så meget karisma og hjerte, som hun hælder ind i alt, hvad hun gør. I End of the Road starter vi ud med at se en familie i smerte. Manden/faren er død, og familien skal flytte.

Vi ved, at pengene er små. Eller nærmere ikke-eksisterende. Så Brenda (Queen Latifah) skal flytte fra Los Angeles til Houston med sine to børn og sin bror (Ludacris). De forsøger at holde sammen efter at have mistet henholdsvis deres mand, far og svoger.

For mig personligt er det altid en fornøjelse at se Ludacris i hvad som helst. Han har perfekt komisk timing, samtidig med at han er i stand til at bære selv de mere dramatiske scener. Queen Latifah er altid genial, og i End of the Road bærer hun virkelig plottet og filmen.

Som hendes børn, Sam og Kelly, ser vi Shaun Dixon og Mychala Lee (Truth Be Told). Begge fungerer rigtig godt takket være både velskrevne karakterer og kemien mellem både de to og Queen Latifah og Ludacris.

End of the Road – Anmeldelse | Netflix Action-Thriller

Nok er plottet velkendt, men karaktererne er nye

Selvfølgelig har vi set plottet om “forkert sted på det forkerte tidspunkt, og nu er en normal familie i problemer” mange gange før. Normalt er karaktererne dog hvide, og familien består af mand og kone med en søn og en datter. Og faren er som regel den, der tager sig af problemerne.

I End of the Road er familien sort, og det er en enke med sin bror og sine to børn. Hun er også den, der tager sig af problemerne, der opstår. Ikke at han ikke er villig til at gøre alt, hvad der skal til for at hjælpe. Det er bare fordi, at Brenda (Queen Latifah) både er akutsygeplejerske og livsklog kvinde. Hun ved derfor, at det at undgå eskalering, er nøglen til at ingen kommer til skade.

De introducerer også meget klogt nogle vigtige baggrundsdetaljer tidligt: ​​De voksne søskende (Queen Latifah og Ludacris) var børn af militæransatte og flyttede 27 gange på 17 år. De stolede på hinanden, og deres far lærte dem at jage, slås og alle andre former for praktiske færdigheder.

Med andre ord; Vi er informeret om færdigheder, der naturligvis vil blive vigtige hen ad vejen.

Slutning af End of the Road på Netflix

Selvom Netflix-filmen End of the Road er ret forudsigelig på de fleste måder, er slutningen faktisk ret god. Der er øjeblikke, der bliver så voldsomme, at vi ryger ud i ren gys. Nogle dødsfald er lige ud af et gyser-komedie manuskript.

Ja, med vilje. Tro mig, du kan ikke misse det, jeg henviser til her!

Jeg ved, at jeg har fokuseret på familien i denne anmeldelse, men Beau Bridges har også en nøglerolle. Han spiller den klassiske rolle som sherif (eller State Trooper i dette tilfælde), og vi kommer også til at møde hans kone. Hun spilles af Frances Lee McCain, som burde virke bekendt for mange.

Hun har været med i alt fra Gremlins til Footloose, Tilbage til fremtiden og endda Stand By Me. I denne film er hun også med i et af de mest mindeværdige øjeblikke mod slutningen.

Se End of the Road på Netflix nu!

Millicent Shelton er instruktør på End of the Road. Hun er en instruktør, der har gjort en kæmpe karriere ud af at instruere fantastiske tv-serier. Disse inkluderer 30 Rock, Titans, Insecure, The Walking Dead, Tell Me a Story og mange flere. Dybest set har hun instrueret i stort set alle tv-genrer.

Efter at have set denne film (med en fornuftig spilletid på 1 time og 29 minutter), kan jeg ikke lade være med at håbe, at vi får flere spillefilm fra Millicent Shelton. Manuskriptet til denne Netflix action-thriller blev skrevet af David Loughery med det originale manuskript skrevet af Christopher J. Moore.

Jeg vil ikke påstå, at denne film er vildt innovativ eller overraskende. For det er den virkelig ikke i forhold til dens plot. Men det faktum, at den har en sort familie som omdrejningspunkt, og moren er den rigtige helt og fighter, er bestemt stadig innovativt. Det er også den slags film, du kan nyde og så give slip på igen. Måske lige bortset fra nogle af de vilde scener mod slutningen!

End of the Road er ude på Netflix fra den 9. september 2022.

FAKTA

Instruktør: Millicent Shelton
Medvirkende: Queen Latifah, Chris ‘Ludacris’ Bridges, Beau Bridges, Mychala Faith Lee, Shaun Dixon, Frances Lee McCain

Plot

Brenda, der netop er blevet enke, kæmper for at beskytte sin familie på et rystende roadtrip, da et mord og en forsvundet pose penge bringer dem i fare.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg