GOODNIGHT MOMMY (2022) på Prime Video er den amerikanske genindspilning af en østrigsk gyserfilm fra 2014. En meget klassisk – og brutal – gyserhistorie, der burde fange de flestes opmærksomhed. Læs vores fulde Goodnight Mommy-filmanmeldelse her!

GOODNIGHT MOMMY er en ny Prime Video-gyserfilm med et plot, der kredser om et mysterium. Selvfølgelig er historien ikke ligefrem ny, da denne film er en genindspilning. Da jeg allerede havde set den originale film, kendte jeg historien – inklusive svarene på mysteriet og de forskellige twists.

Jeg nød dog stadig meget af denne amerikanske genindspilning. Desuden er den ikke nær så brutal som originalen. Så hvis du ser denne nye film på Prime Video og vil tjekke originalen ud, er du hermed advaret. Den er ret brutal. Selv for hardcore gyserfans!

Fortsæt med at læse vores Goodnight Mommy (2022) filmanmeldelse nedenfor. Filmen er ude på Prime Video fra den 16. september 2022.

En genindspilning måtte komme

Den originale film udkom i 2014 og var fra Østrig. Den har den samme internationale titel, mens den originale titel var Ich see, Ich see. Vi anmeldte den østrigske film i forbindelse med CPH PIX, hvor den blev vist. Dengang sluttede vores anmeldelse med en forventning om, at en amerikansk genindspilning måtte komme. Og nu er den her endelig.

Endda med Naomi Watts, dronningen af ​​genindspilninger, i hovedrollen. Goodnight Mommy er hendes syvende genindspilning. Hun har medvirket i meget succesrige genindspilninger som The Ring (2002), Funny Games (2007) og Peter Jacksons King Kong (2005).

I originalen skal karakteren, der spilles af Naomi Watts i den amerikanske genindspilning, igennem frygtelig meget. Og her taler vi altså virkelig brutale ting. Dette sker ikke i genindspilningen, hvilket gør den til en meget lettere version, men også en, der fokuserer mere på de psykologiske aspekter.

Eller i hvert fald på en måde, der ikke var mulig i samme grad i originalen. Sådan er det hurtigt, når det visuelle bliver meget voldsomt.

Goodnight Mommy (2022) – Anmeldelse | Gyser

Et par forskellige twists

Jeg ville næsten ønske, at jeg ikke kendte originalen, før jeg så denne genindspilning. Så ville jeg uden tvivl have set den med helt andre øjne. Som at se Den sjette sans for første gang igen. Og nej, Goodnight Mommy har ikke det samme twist.

Jeg har faktisk ret svært ved at anmelde denne film som en, der ikke kender historien, ville kunne. På den anden side nød jeg også at lægge mærke til ting, jeg ikke så i den originale historie. Ganske enkelt fordi jeg ved, hvordan det hele vil ende. Og denne Goodnight Mommy genindspilning ender stort set på samme måde som originalen.

Jeg vil gerne fremhæve de to drenge, der spiller tvillingerne i Goodnight Mommy. Vi har allerede set dem levere solide præstationer i Big Little Lies, men alligevel er dette på et ganske andet niveau. Cameron Crovetti er Elias og Nicholas Crovetti er Lucas.

I originalen opkaldte de tvillingerne efter skuespillerne, der portrætterede dem. I denne version har de besluttet at hylde de originale navne i stedet for at gøre det samme.

Se Goodnight Mommy (2022) på Prime Video!

Matt Sobel er instruktøren af ​​Goodnight Mommy, og han har tidligere instrueret et par afsnit af den vanvittige Netflix-serie Brand New Cherry Flavor. Dette er hans anden spillefilm efter hans debut i 2015 med den fantastiske Take Me to the River. Manuskriptet er skrevet af Kyle Warren, og dette er hans spillefilmsdebut.

Selvfølgelig får Veronika Franz og Severin Fiala også kredit, da dette er en ret tæt (historiemæssigt i hvert fald) genindspilning af deres originale film fra 2014. En film, de både skrev og instruerede sammen. Hvis deres navne virker lidt bekendte, kan det skyldes, at de også har instrueret og skrevet (sammen med Sergio Casci) 2019-gyserfilmen The Lodge.

Goodnight Mommy er til tider lidt langsom, men ikke nær så meget som originalen, hvilket generelt er en god ting. Spilletiden lander på 1 time og 30 minutter, hvilket er godt for historien. Hvis du har set originalen, bør du helt sikkert tjekke denne genindspilning ud.

Hvis du ikke har set originalen, så nyd at få denne vilde og brutale historie for første gang – og tjek måske originalen ud, hvis du tror, ​​du har nerverne til det!

Goodnight Mommy (2022) har premiere på Prime Video den 16. september 2022.

FAKTA

Instruktør: Matt Sobel
Manuskript: Kyle Warren
Medvirkende: Naomi Watts, Cameron Crovetti, Nicholas Crovetti, Peter Hermann

Plot

Når tvillingerne (Cameron og Nicholas Crovetti) kommer hjem til deres mor (Naomi Watts) på landet, får de sig en overraskelse, da de ser hendes ansigt omsvøbt i kirurgisk bandage. Deres mor forklarer, at forbindingen skylles en kosmetisk operation, men brødrene fornemmer hurtigt, at noget ikke helt stemmer. Da deres mors opførsel bliver mere og mere bizar og utilregnelig, bliver drengene mistænksomme og en frygtindgydende tanke vælter ind over dem; den kvinde der gemmer sig under forbindingen, laver deres mad og sover i værelset ved siden af, er slet ikke deres mor.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg