:: Anmeldelse ::

Der er måske ikke så pokkers meget af den konventionelle horror at finde i denne film, men der er til gengæld den konstante uhygge. Skuespilpræstationerne er bestemt det bærende element i denne film, og det er måske ikke overraskende, når den er baseret på Oscar Wilde’s roman af samme navn.  

Hovedtemaet er heller ikke ukendt, men alligevel utrolig flot illustreret i denne film: Hvordan opfører et menneske sig, når de kan slippe afsted med hvad som helst, og folk konstant dåner over alt, man gør? Resultatet er – ikke overraskende – at mennesket bliver et rigtig modbydeligt væsen. Lidt ligesom en møgunge i supermarkedet, der opfører sig aldeles forfærdeligt, men bare smiler på det rette tidspunkt, og altid får sin vilje.

Det er titelrollen, der er altafgørende for, om filmen fungerer, og der gør Ben Barnes (kendt som Prince Caspian i ‘The Chronicles of Narnia: Prince Caspian’) det faktisk rigtig godt. Han går fra at være charmerende og uskyldig til langsomt at forvandle sig til et monster. Derudover er det især Colin Firth og Ben Chaplin, der er venner, som spiller hver deres rolle – hhv. fristeren og den uskyldige (eller djævlen og englen, om man vil). Selvom filmen virkelig er flot og vellavet, så er der alligevel noget, der ikke helt fungerer. Den er måske en smule for lang, men det nok mere det meget teatralske, der gør, at filmen til tider føles langsom – det kan desværre være prisen, man betaler, når man tro holder sig til originalhistorien. Der er dog ingen tvivl om, at det er en film, som er værd at se.

:: Heaven of Trivia ::

Instruktøren, Oliver Parker, har sjovt nok ikke skrevet manuskriptet til filmen, selvom det netop er adapteringer af klassiske romaner til filmversioner, der er blevet hans specialitet. Tidligere har han skrevet både manuskript og instrueret ‘Othello’ (1995), ‘An Ideal Husband’ (1999) og så ‘The Importance of Being Earnest’ (2002). Disse tre var desuden hans tre første film – både som forfatter og instruktør.

Fakta

(Originaltitel: Dorian Gray)

På DVD: 13-04-2009 (region 2, DK)
Genre: Drama / Thriller / Fantasy
Instr.: Oliver Parker
Medv.: Colin Firth, Ben Barnes, Ben Chaplin, Fiona Shaw, Rebecca Hall, Rachel Hurd-Wood, m.fl.
Land: UK, 2009

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg