AFTERMATH på Netflix er en ny gyserfilm med et mysterie, der viser sig at være flere mysterier. Det er faktisk en overraskende god film, der byder på solide gyserscener undervejs. Læs vores fulde Aftermath anmeldelse her!

AFTERMATH er en ny Netflix gyserfilm med Shawn Ashmore og Ashley Greene i hovedrollerne. Jeg havde ikke de helt store forventninger, da den på papiret lyder som endnu én af de mange gyserfilm om et hjemsøgt hus.

Men den tager udgangspunkt i et mysterie, der viser sig at være flere mysterier. Det er faktisk en overraskende god film, der byder på solide gyserscener undervejs. Og så er dialogen for en gangs skyld ret naturlig.

ER AFTERMATH BASERET PÅ EN SAND HISTORIE?

Ja, det er den (eller faktisk flere), og du kan læse mere *indeholder spoilers* på vores .com website her >

Læs videre på vores Aftermath anmeldelse herunder, og find den på Netflix nu!

Fyldt med stærke øjeblikke!

Aftermath er en film, der reelt ender med at dække over flere gyser-subgenrer. Utroligt nok sker det på yderst elegant vis. Især fordi der er ekstremt mange øjeblikke undervejs, hvor man (eller i hvert fald undertegnede) sad klar til at rulle med øjnene. Men nej, så drejer historien sgu lige af og ender med at blive helt fornuftig alligevel.

Selvom hovedhistorien i Aftermath drejer sig om ægteparret spillet af Shawn Ashmore (Devil’s Gate) og Ashley Greene (Twilight-filmene), så er det ikke et egentlig drama i dén forstand. Der er nemlig også et hus, der spiller en afgørende rolle. Det er et vanvittig stort og lækkert hus, hvor der netop er sket et mord og selvmord, hvilket hurtigt har reduceret husets værdi.

Et andet element i Aftermath er, at ægtemanden (Shawn Ashmore) arbejder med at gøre rent efter diverse forbrydelser. Det resulterer i en række ret ækle scener undervejs, når de er ude på diverse jobs og skal rydde op efter kreative forbrydelser. Og ja, dermed finder han også frem til det “skønne” hus, som ægteparret (der kæmper med deres egen problemer) passende kan få en frisk start i.

Du kommer nok (helt sikkert!) til at gætte mange plot twists på forhånd. Om du gætter nogle eller dem alle, så ødelægger det faktisk ikke selve oplevelsen. Gyserscenerne fungerer uhyggeligt (tøhø!) godt, og dialogen er generelt dejligt naturlig. Selv de mindste karakterer føles generelt som ægte personer og ikke “bare” fyld i historien.

Aftermath – Netflix anmeldelse

Se Aftermath på Netflix nu!

Peter Winther har instrueret Aftermath, ligesom han kom på selve idéen til historien. Dette er ikke første film fra ham som instruktør, men hans tidligere film har ret ringe IMDb niveauer (under 5). Til gengæld har han arbejdet langt mere som producer og ofte også på de helt store produktioner. Alt fra Independence Day (1996) til The Patriot (2000) og senere vampyrfilmen Bit (2019).

Også Lars. P. Winther er producer på denne film (og ja, Lars og Peter Winther er brødre). Lars P. Winther har tidligere arbejdet som First Assistant Director (og/eller producer) på kæmpe Hollywood-film som den spritnye The Suicide Squad (2021) samt The Hunt (2020) og rigtig mange Marvel-film i Avengers-universet.

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af den vilde og blodige action-thriller The Hunt her >

Selve manuskriptet er skrevet af Dakota Gorman, og det betyder jo så også, at vi kan takke hende for den meget naturlige (og ofte ret kvikke og skæve) dialog, der holder filmen skarp. Dette er kun den anden spillefilm skrevet af Dakota Gorman efter hendes debut som manuskriptforfatter og instruktør på Natural Disasters fra 2020.

Jeg nød virkelig også, at Aftermath aldrig tog de nemme og oplagte valg. Jeg tænkte ofte, at nu vidste jeg, hvor vi skulle hen og øv for en stereotyp udvikling. Men nej, så blev der drejet af og noget andet skete. Dejligt forfriskende. Filmen er lige under de to timer i spilletid, og det er lidt for langt, synes jeg. Alligevel fejler hverken historie, skuespil eller underholdning ikke noget, så giv den et skud.

Aftermath er ude på Netflix fra den 4. August 2021.

FAKTA

Instruktør: Peter Winther
Manuskript: Dakota Gorman, Peter Winther
Medvirkende: Ashley Greene, Shawn Ashmore, Britt Baron, Diana Hopper, Sharif Atkins, Alexander Bedria, Jamie Kaler, Travis Coles, Jason Liles, Ross McCall, Susan Walters

Plot

I et desperat forsøg på at redde deres ægteskab slår et ungt par til og køber deres drømmehus, men foruroligende hændelser afslører husets problematiske fortid.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg